sunnuntaina, helmikuuta 26, 2017

FC INTERin pukuhuoneessa!

Blogiyhteistyö: 
FC Inter Turku 
on liikelahjayritykseni, Ideatalon, asiakas. 
Tästä kirjoituksesta ei ole maksettu 
vaan se on tehty täydestä sydämestä 
ja jalkapallofanin silmin.

Vuosi 2017 on tuonut työrintamalla jo nyt mukavia muistijälkiä, onnistumisia ja uutta intoa tulevaan vaikka ollaan vasta helmikuun puolessa välissä. Yksi mieluisimmista Ideatalon yhteistyösopimuksista on turkulaisen Veikkausliigajoukkue FC Interin kanssa. Muistattekos, jalkapallo on täällä Pikkutalossa sydämen asia ja työnjako selvä:
Pilkkikaveri tietää faktat ja minä fanitan :)


Pientä rimakauhua on ilmassa tätä kirjoittaessa mutta koska sain Interin Carita Varjoselta kutsun ja kunnian kuvata edustusjoukkueen uuden pukuhuoneen, haluan näyttää sen myös teille. Tässä postauksessa avataan pikkuisen miksi FC Inter on muuttunut muutaman yhteistyövuoden aikana myös sydämen asiaksi, lyödään tietoa tiskiin puuttumatta kuitenkaan varsinaiseen pelin kulkuun.
Jätetään se ammattilaisille ja asiantuntijoille.
Kentällinen tunnetta, olkaa hyvät!
_______________________

FC Interin historian, joka ulottuu perustamisvuoteen 1990, voi lukea täältä. Jokaiselle turkulaiselle taitaa olla tuttu tuo legenda jonka mukaan Interin puheenjohtajaa Stefan Håkans perusti seuran omalle pojalleen. Tämä mainitaan myös seuran sivuilla mutta tärkeämpänä pidän perustamista seuranneita 26 vuotta. Nousua valtakunnan ykkösliigaan, Veritas stadionin valmistumista vuonna 2003, palkittua lämmitettävää luonnonnurmea, Veikkausliigan mestaruutta 2008 ja Suomen cupin voittoa. Kiitos ja kumarrus tuli lokakuun lopussa myös Palloliitolta ja Veikkausliigalta Stefanille, Capitain´s Ball- erikoispalkinnon muodossa. Palkinto myönnetään erityisen positiivisesta ja merkittävästä työstä suomalaisen jalkapalloilun hyväksi.
Onneksi olkoon vielä kerran Stefan!


No mitä FC Inter on Stefanin johdolla sitten tehnyt?
Siis yllämainitun menestyksen ja kunnian lisäksi.
Mitä tarkoittaa se sini-musta Inter- sydän?

Sivustakatsojan silmin se tarkoittaa perheyritystä ja yhtä perhettä. Seuran takana on kasvot, nimi, tunnetila, elinikäinen rakkaus ja sitoutuminen jalkapalloiluun. Oletan että tämä on ainutlaatuista suomalaisen seuraurheilun saralla ja on antanut myös taloudellisen mahdollisuuden toteuttaa vahvoja visioita lajin kehittämiseksi. Yhteisöllisyys on omalla kohdallani näkynyt jo muutaman asiakaskäynnin jälkeen niin että tunnen oloni tervetulleeksi, jopa kotoisaksi. Jokainen stadionilla vastaantuleva tervehtii ja on valmis kertomaan joukkueesta, junnuista, stadionista, omasta historiastaan ja panoksestaan seurassa, hyvistä muistoista. Kehuvat peijoonit toisiaankin, kummallista käytöstä Suomessa ja vielä Turussa! Vähän tuntemattomampi sektori Interin toiminnassa on yhteiskunnallisen vastuun kantaminen, hyväntekeväisyys ja avun tarjoaminen. Niistä kerron teille vielä kuvin ja sanoin kauden alettua.


Yksi parhaista kuulemistani asioista on viime vuonna aloitettu Junior lounge- toiminta. Junnut tulee koulun jälkeen Veritakselle, läksyt tehdään aikuisen valvonnassa, välipalat on oikeaoppisia ja sitten harkkoihin. Briljantti ajatus ja osoitus siitä miten tärkeää junnutoiminta on Interille!

Yhtä briljanttina ideana pidän pelipäivinä tarjolla olevaa "matsiruokaa". Kohtuuhintainen, hyvälaatuinen seisova pöytä ennen peliä, vapaapäivä kaupassakäynnille ja vähän enemmän yhteistä aikaa perheille.Veritaksen Olé- ravintolassa on arkisin erinomainen lounas, paljon ilmaisia parkkipaikkoja ja huikeat näköalat. Kannattaa kokeilla.


Seuran kannalta tärkeintä kuitenkin on edustusjoukkueen menestys. Viime kausi oli yhtä tervanjuontia, päättyen liigakarsintoihin ja suureen helpotuksen huokaukseen liigapaikan säilymisestä. Oletus on että raippaa on käytetty talven aikana, ukkoja vaihdettu ja uusi vuosi tuo uudet kujeet. Yllätys oli se että seuran johto oli valmis uusimaan tällaisen kauden jälkeen pukuhuoneen täydellisesti. Interissä taidetaankin uskoa kannustuksen väkevään voimaan. Tosin oon kuullut että pukuhuoneet kaipasivat uudistusta jo pidemmän tovin.

Viime torstaina Carita antoi vapaat kädet kuvata vastavalmistuneet tilat (arvatkaa kuka ryntäsi ekana saunaan, tyhjä!) kierrätti ympäri ja kertoili faktoja siitä mitä kaikkea jalkapallojoukkueen valmentamiseen ja huoltamiseen tarvitaan.
Kiitteli kovasti Jani Hurmeen panosta pukuhuoneen suunnittelussa, toimivuudessa ja oikeiden kontaktien löytämisessä. Hienoa yhteistyötä yli lajirajojen. Ihan kaikki palikat eivät vielä ole paikoillaan, minun silmääni ei puuttunut kuin pelaajat.


Ja nyt mennään sinne mun toiseen lempiharrastukseen, sisustukseen.

Ensimmäisenä huomasin että projektiin on käytetty paikallisia toimittajia, tekijöitä ja osittain niitä samoja joita itsekin käytän jos kotona tehdään remonttia tai sisustetaan isommalla kädellä.
Iiiiso peukku!

Pelaajat ja taustajoukot viettävät täällä suht paljon aikaa joten on ymmärrettävää että pukuhuoneessa on panostettu toimivuuden lisäksi myös viihtyisyyteen. Valaistus, musiikki, saunatilat...


Kun saavuin kameroineni paikalle, viimeisiä kylttejä ja logoja kiinnitettiin vasta paikoilleen ja kylläpäs niitä olikin! Ei ole kenellekkään epäselvää minkä joukkueen pukukopista on kyse!


Mä olin ihan pähkinöinä tästä logosta lattiassa ja siitä että sain leikkiä kaikessa rauhassa valaistuksella. Aikamoinen "Hall of fame"- fiilis, eikö?


Saunaosasto oli pelkistetty mutta toimiva ja
saunan ovikin oli asianmukainen :)Pieniä huomioita:
Rakas joulupukki, saisinko tällaisen kylmäaltaan meille?
Mutta mitä tuossa varoituskyltissä pitäis oikeesti lukea...


Että lattiakaivoissakin :)))


MÄ HALUUN tällaisen kenkäseinän!!!!


Fiilistelyjen jälkeen lisättiin valoja ja pukuhuone näyttäytyi kirjaimellisesti "uudessa valossa" ja siinä oikeassa tarkoituksessaan, jalkapallojoukkueen pukuhuone- ja huoltotilana.Sain olla todistamassa hetkeä jolloin yksi pitkäaikaisimmista Inter-pelaajista näki ekaa kertaa uuden pukuhuoneen tunteet pinnassa.
Toivottavasti saan jossain vaiheessa kuulla pelaajilta miten ovat viihtyneet.


Tulen kirjoittamaan kauden aikana lisää Inter-kuulumisia, vilpittömästi toivoen että joku lukijoista innostuu lähtemään ekaa kertaa peliin, oman kaupungin joukkuetta kannustamaan, kietaisee fanihuivin kaulaansa ja kiekaisee ilmoille kannatuslaulun!
Jaetaankos tulevalla kaudella tämä näky? Mulla on jo kausikortti :)


These shoes are made for winning?

Onnea kauteen 2017 FC Inter Turku!

SannaKuten jo mainitsin, pidin kovasti siitä että kaikki matskut ja työt oli teetetty paikallisesti
ja siksi jaan yhteistyötä tehneet yritykset teille:

Urakka: Rakennustoimisto Albi,
Suunnitteluyhteistyö: Jani Hurme, Kuntotalo M&M
Kattopaneelit: Sisustusnummi
Lattiat, matot ja logo lattiassa: Mattoliike Sepri
Kylmäallas: LVI-Unioni
Pukukaapit, hyllyt: Kitzen keittiö
Penkkien nahkaverhoilu: Verhoomo Kuusivaara
Teipit ja logokyltit: Mainosnerg
Kiuas: Harvia

niin ja sit hei, se mun juttu:
Mukit ja pyyhkeet: Pieni Ideatalo 
Ylpeä tästä yhteistyöstä!SHARE:

keskiviikkona, helmikuuta 22, 2017

Kilttien tekojen päivä :)

Tänään vietetään 
KILTTIEN TEKOJEN PÄIVÄÄ!
Vielä ehtii...
Marudesignin Marja Aalto-Setälä , Liikuntakaveri Pia Teissala ja Raina Karvonen olivat kilttejä jo ennakkoon ja vielä kiltimpiä kun ottivat minut mukaan :)

Kiitos kivasta jutusta TS ja Anu Välilä!

Olkaa kiltteinä!
SannaSHARE:

tiistaina, helmikuuta 14, 2017

Unelmien olohuone / Blogitalo

Kaupallinen yhteistyö / Turun messukeskus ja blogitalon yhteistyökumppanit

Messut on onnellisesti ohitse ja osa "Unelmien olohuoneen" tuotteista alkaa pikkuhiljaa kotiutua omaan olohuoneeseen. Eilinen päivä meni tavaroita purkaessa, kaappeja täyttäessä ja kuvatessa. Onneksi ihana auringonpaiste oli kuvauskaverina ja into apulaisena. Saatiin olohuone mieluisaan kuntoon ja kuvattua hujauksessa (koko päivä siinä meni...).

Tuleeko teille messuilla sellainen olo että juu, onhan tuo kiva idea mutta miten toteutan sen kotona? Nyt saatte mahdollisuuden kurkistaa miten messuosasto sijoittuu oikeaan, ihan tavalliseen olohuoneeseen jossa ei leveyttä ole juurikaan enempää kuin tuo 4 metriä joka messuilla oli käytettävissä ja ehjiä seiniä vielä vähemmän.
--------------------------
Messujen olohuoneeseen valikoitui seinien väriksi Tikkurilan teemaväreistä Nefriitti. Valitsin värin koska se kiinnostaa minua kovasti ja omaan olohuoneeseen olen havitellut ja suunnitellut uutta seinän väriä jo jonkin aikaa. 

Seinään täydellisesti sopivat kellot löysin Formex- messuilta ja koska ne piti tilata 3 kpl:n pakkauksissa, loput kellot on myytävänä


Nyt kun vertailen näitä värityksiä keskenään, olen aika varma että aamuaurinkoinen olohuone kestää kolmella seinällä hyvinkin tuon tummemman värityksen ja illalla se on kiva tunnelman luoja. 
Meillä on olohuone maalattu viimeksi n. 10 vuotta sitten mutta silloin valittiin väriksi sellainen "vaniljakastikkeen valkoinen" joka ei tummene nurkista niin helposti vaikka talossa poltetaan paljon kynttilöitä ja talvella kakluuni lämpeää joka päivä. Perus "maalarinvalkoisessa" kun on se ongelma että kattokulmat harmaantuu hetkessä. Mutta kuten huomaatte, nyt kaivataan jo sutia kun taulujen rajat häämöttelee...


Maalin kaveriksi on suunnitteilla meidän ainoalle ehjälle seinälle Boråsin Wonderland-malliston tapettia. Kolmesta tuohon "Nefriitti"-seinänväriin täydellisesti sopivasta tapetista minulla oli mallipaloja jaettavana messuilla ja muillakin tuntui olevan kiinnostusta yhdistää tehostetapetti maalattuun seinään. Ajattelin sujauttaa omat mallipalat kehyksiin ja "hengailemaan" seinää vasten hetkeksi. Näin  on helppo todeta mikä miellyttää eniten silmää :)

Unelmien olohuoneen lattiana oli Timberwisen tavattoman kaunis vaalea tammiparketti. Ihastuin siihen ikihyviksi. Meillä on koko keskikerroksessa lämpimänsävyinen vaaleaksi maalattu lautalattia mutta tuo elävä tammipinta on paljon armollisempi siivouksen kannalta. Timberwise on tuttu, luotettu toimittaja entuudestaan ja sekä yläkerran että pohjakerroksen lattiat on aikoinaan valittu heiltä ja asennettu helposti itse.Kun sain kuulla että pääsin mukaan rakentamaan Åblogitaloa, päätin samantien että nyt on aika päivittää osa olohuoneen kalustuksesta uuteen uskoon. Vanha sohvamme oli saanut lisäaikaa jo muutamaan kertaan, Pilkkikaveri vihjaili että äitinsä iso astiakaappi voisi lähteä hetkeksi lepäämään varastoon ja eko-torilta ostettu rokokoo- tuoli odotti tekijäänsä kakluunin kupeessa.

Käärittiin hihat ja pistettiin töpinäksi!

Sohvan valinta oli loppujen lopuksi helppoa.
Vesipestävä, järkevän hintainen, kotimainen ja nopealla toimituksella.
Hakolan Cozy- sohva oli koeistuttu jo aiemmin ja katsastettiin kerran vielä Sisustuksen Koodissa.
Päätös oli selvä, valkoisena kiitos! Tähän saa ostaa irtopäällisiä joten ei ole niin vakavaa jos tahtoopi lisää väriä elämään mutta nyt tämä valkoinen passaa just jetsulleen meille!
Sohva tuli suoraan messuille, hyvin pakattuna, kohteliaasti kuljetettuna ja valmiiksi päällystettynä. Helppo nakki, paketti auki ja sohva esille.Sohvapöytä on vielä hakusessa ja harkinnassa, muutamia vaihtoehtoja katsastettukin. Tuo Adalmiinan Helmestä ostettu vanha pöytä toimii paremmin sivupöytänä ja sille on paikkakin olemassa kunhan saadaan hankittua "se oikea" tuohon. Messuilla meidän pyrstösulat pelasti Aveliasta löytynyt pikkuinen pyöreä pöytä ja siihen kipaistiin tyttären Aalto-jakkara kaveriksi. Toimi mukavasti eikä sisustaminen ole niin vakavaa :)

Lipastosta pyydettiin tietoja ja lisäkuvia, kas tässä:
Vanha iskun toimistokaluste löytyi viikko ennen messuja Huonekalutori Hassiselta joka on tuossa ihan meidän kulmilla ja tullut tutuksi monen vanhan kalusteen löytöpaikkana.
Alunperin oli katsastamassa sieltä sohvapöytää mutta en voinut vastustaa tuota kaappia!
Se hiottiin ja kunnostettiin Helmillä ja Tikkurilan himmeällä sävytetyllä lakalla viikonloppuna ennen messuja kasvihuoneessa. Ei mittää viimehetkellä... :)Joku ehkä muistaa että tuo 60- luvun lamppu kotiutui meille viime vuoden messustailauksista ja nyt ne on parhaita kaveruksia kaapin kanssa.

Nyt seuraa
"ÄLÄ TEE TÄTÄ KOTONA"-DIY

Vuoden älykääpiö- palkinto ojennetaan Pikkutalon Sannalle joka sai päähänsä maalata rokokoo- tuolin kokonaan Helmi- kalustemaalilla! Siitä tuli kova kuin piikkisika! Onneksi Verhoomo Kuusivaaran Katri näki instassa mun touhut, tuli ja pelasti istuintyynyn ja loihti sille niin upean päällisen Seepra- kankaasta että siitä tuli koko osaston kruunu! Mahtoikohan kukaan koskettaa tuolin pintaa ja ihmetellä messuilla? Näytti hyvältä mutta huovuttaa mukavasti... Tuoli lähtee nyt tuohon vastapäätä Kuusivaaralle hoitoon ja palaa sametilla päällystettynä, nuhteiden saattelemana kotiin parin viikon kuluttua :) Kaikkea sitä aikuinen ihminen saa päähänsä...Ja näitä kivoja juttuja vaan riittää ja riittää...

Osaston sohvatyynyt oli vähän niinkuin kevätmorsian. Uutta, vanhaa, lainattua ja ripaus sitä sinistäkin niinkuin lupasin :)

Lehtikuvioiset tyynyt tekaisin keittiön tuolien jämöpaloista, musta-valkoiset on Finlaysonin kuoseja ja pienemmät norsut on ommeltu Svensk Tennin kankaasta. Keltaisen samettityynyn nappasin omalta sohvalta.
Tuli itsellenikin vähän yllätyksenä tämä viehtymys kelta-musta-valkoiseen mutta toimiihan se! 

Viime viikolla pyrähdettiin myös Martin Aitassa jonka nettisivuilta bongasin jo tuon valaisimen.
Ai ai, siinä on second hand-kauppa minun makuuni. Tähän palataan myöhemmin kun ehdin kameran kanssa kylään...Nyt mun pitää liittää loppuun vielä pari yleiskuvaa että näette miltä tämä kaikki näytti messuilla ja miltä meillä kotona.

Muut åblogitalon asukkaat ja kuvat eri stailauksista löydät täältä:
Villa Puomi 
(Villa Puomi on yleisöäänestyksen voittaja, onnea Hanna!)

Jokainen meistä palaa varmaan vielä åblogitalon tunnelmiin tulevissa postauksissa.

Kaikki Turun alueen Åblogit löydät täältä.

Kiitos Krista ja Turun messukeskus, blogikollegat, kävijät ja yhteistyökumppanit.

Ja kiitos perhe! Aina yhteen hiileen...

Nyt mä oon infonnut, linkittänyt ja kirjoittanut niin paljon että palkitsen itseni kevätauringolla ja kahvikupillisella tuolla Pikkutalon terassilla! 
(Eikä mua sieltä sisään saakaan ennen iltaa :)

Nauttikaa keväästä, suunnitelkaa sisustusta ja kannattakaa paikallisia yrityksiä!

Kuullaan taas,
Sanna


ps. Vepsäläiseltä ostettu String-hylly etsii vielä paikkaansa. Asennetaanko samoin kuin messuilla, lipaston päälle vai löytyykö paikka jostain muualta? SHARE:

torstaina, helmikuuta 09, 2017

Åblogitalo on valmis!

Kaupallinen yhteistyö: 
Turun messukeskus / Rakenna & sisusta-messut 2017

Otsikko saattaa olla harhaanjohtava sillä nyt ei ole kyse ihan oikeasta kodista vaan 
Turun Rakenna & Sisusta-messujen åblogitalosta jota on pitkin viikkoa rakenneltu täällä Turun suunnilla.
Messut avautuu huomenna ja nyt on helppo hymyillä, saunapuhtaana ja onnellisena. 

Tässä vaiheessa pieniä kurkistuksia messuille, viikonlopun aikana listaan vielä kaikki tuotteet ja linkitän yhteistyökumppanit tänne. Nyt on takki niin tyhjä ettei se menis kuitenkaan oikein joten tyydyn kertomaan fiiliksistä teille.


Meidän ihanat nuoret järjestivät itselleen vapaapäiviä, pitelivät hermojaan loistavasti äidin uusien ideoiden melskeessä ja minä nautin kun sain viettää muutaman päivän laatuaikaa jälkikasvun kanssa.
Team Gremlins suhi pölykapselin kokoisella autolla pitkin Turkua ja hyvää settiä syntyi. Ei olis millään maltettu lähteä kotiin kun saatiin kuntoon. Kiva tuli, just meidän näköinen.
Kiitos rakkaat!


Lipasto sieltä, lamppu täältä, pöytä tuolta, hylly ohikulkutieltä ja kaiken kukkuraksi sohva hand made Pohjanmaalta kahdessa päivässä. Upeaa venymistä hädän hetkellä, kiitos! Samaan hengenvetoon tuli kiire myydä vanha sohva pois alta, uusi kun kotiutuu meille messujen jälkeen. DONE ja kannettu pois jo. Kun nojatuolikin lainattiin messuille, nyt istutaan kotona puutarhakalusteilla tämä viikonloppu.
JEP...


Nyt mä lähden kääntämään kyljystä sängyn pohjalle ja huomenna suuntaan turistina messuille. Pyörin jonkin aikaa myös blogikodin hoodseilla. Napatkaa hihasta jos haluutte.

ÖITÄ!
Sanna  


SHARE:

perjantaina, helmikuuta 03, 2017

Unelmieni olohuone Rakenna & Sisusta- messuille

Kaupallinen yhteistyö: Turun messu- ja kongressikeskus


Saatatte muistaakin että meillä on ollut olohuoneen uudistaminen mielessä jo vähintään vuoden päivät joten ihmekös tuo että hihkun ilosta saadessani suunnitella unelmieni olohuonetta åblogitaloon" 

10.-12.2

Viime päivät ovat olleet inspiroivia, vauhdikkaita ja täynnä ideoita ja ajatuksia.
Tunnen itseni niin hyvin että tällainen viime hetken hessuilu pitää vireessä, saa luovuuden  pulppuamaan, työpäivät pitenemään ja hommat hoitumaan. Virtaa piisaa!

Moodboardista näettekin mukavasti millaisilla fiiliksillä täällä ollaan liikkeellä.
 "Liisa Ihmemaassa"- teemalla mennään, tiktak...

Päätin jo Formex- messuilla lähteä  pois omasta "mukavuusalueestani" eli sinisestä, kohti tämän kevään kuuminta väriä, 
VIHREÄÄ!
Nyt on oiva tilaisuus kokeilla miten tuo vihreä luontuu omaan silmään, kovasti ainakin on kiehtonut viime kuukausina. 

Värien ystävänä poimin Tikkurilan 2017 värikokoelmista vihreään menevän Hazyn värimaailman, johon just mulle sopivaa twistiä tuo täydellisesti Boråsin Wonderland- malliston tapetit. Olen kuolannut tätä tapettimallistoa jo pitkään ja nyt on tavalla tai toisella toteutuksen aika! Timberwisen ihana tammilattia tuo onneksi hitusen arvokkuutta tähän hullutteluun! 

Unelmieni olohuoneeseen sopii mainiosti ripaus vanhaa, vähän lainattua ja jotakin uutta.
Olo on kuin kevätmorsiamella! Saatan minä sen sinisenkin sinne piilottaa :)

Kirsikkana kakun päälle, olohuoneeseen tulee meidän unelmien sohva. Kotimaisuus oli ensimmäinen kriteeri, vesipestävät irtopäälliset se toinen ja tottakai istuinmukavuus ehdoton must. Kävimme koeistumassa Huonekalutehdas Hakolan malliston ja päätös oli selvä. Nyt THE SOHVA kiertää Blogikodin kautta ja asettuu sen jälkeen meille kotiin. Handmade in Finland, yes! On jännää yhdistää puhdaslinjainen ja selkeä sohva värikkääseen ympäristöön ja monimuotoisiin kalusteisiin.


Meillä kotosalla pidellään päästä kiinni, odotellaan innolla ja kauhulla minkä kokoinen remontti ja pyöritys tästä kaikesta kehkeytyy kun messut on ohi. Mutta ah, miten oivallinen tilaisuus testata uusia ideoita ja kokonaisuuksia. Enkä mä vielä ole päättänyt minkä värin otan kaveriksi vihreälle. Ystäväni sanoja lainaten: "Olen nainen, mulla on oikeus muuttaa mieltä." 

Mitä mieltä sinä olet?
Kumpi sävymaailma puhuttelee enemmän?
Kylmempi sävytys tuossa yllä vai lämmin ripaus punaista?


Viikonloppuna kunnostetaan vielä Huonekalutori Hassiselta hankittuja vintage-aarteita ja ihana Verhoomo Kuusivaaran poppoo innostui myös osallistumaan mun hullutuksiini ihan kympillä!
Kaunista, kierrätttyä ja läheltä. Hyvä me!
Maanantaina alkaa rakentaminen mutta miten tässä saa nukuttua ennen sitä?!

Onneksi mulla on ihana vertaisryhmä tukena kun messujen Blogikotia ovat rakentamassa myös
Linkeistä pääset kurkistamaan jokaisen ennakkotunnelmiin :)

Huomasithan että täältä pääset ostamaan liput ennakkoon edullisemmin?

Nähdäänhän messuilla, D-hallissa?
Sanna


SHARE:
© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig