tiistaina, helmikuuta 14, 2017

Unelmien olohuone / Blogitalo

Kaupallinen yhteistyö / Turun messukeskus ja blogitalon yhteistyökumppanit

Messut on onnellisesti ohitse ja osa "Unelmien olohuoneen" tuotteista alkaa pikkuhiljaa kotiutua omaan olohuoneeseen. Eilinen päivä meni tavaroita purkaessa, kaappeja täyttäessä ja kuvatessa. Onneksi ihana auringonpaiste oli kuvauskaverina ja into apulaisena. Saatiin olohuone mieluisaan kuntoon ja kuvattua hujauksessa (koko päivä siinä meni...).

Tuleeko teille messuilla sellainen olo että juu, onhan tuo kiva idea mutta miten toteutan sen kotona? Nyt saatte mahdollisuuden kurkistaa miten messuosasto sijoittuu oikeaan, ihan tavalliseen olohuoneeseen jossa ei leveyttä ole juurikaan enempää kuin tuo 4 metriä joka messuilla oli käytettävissä ja ehjiä seiniä vielä vähemmän.
--------------------------
Messujen olohuoneeseen valikoitui seinien väriksi Tikkurilan teemaväreistä Nefriitti. Valitsin värin koska se kiinnostaa minua kovasti ja omaan olohuoneeseen olen havitellut ja suunnitellut uutta seinän väriä jo jonkin aikaa. 

Seinään täydellisesti sopivat kellot löysin Formex- messuilta ja koska ne piti tilata 3 kpl:n pakkauksissa, loput kellot on myytävänä


Nyt kun vertailen näitä värityksiä keskenään, olen aika varma että aamuaurinkoinen olohuone kestää kolmella seinällä hyvinkin tuon tummemman värityksen ja illalla se on kiva tunnelman luoja. 
Meillä on olohuone maalattu viimeksi n. 10 vuotta sitten mutta silloin valittiin väriksi sellainen "vaniljakastikkeen valkoinen" joka ei tummene nurkista niin helposti vaikka talossa poltetaan paljon kynttilöitä ja talvella kakluuni lämpeää joka päivä. Perus "maalarinvalkoisessa" kun on se ongelma että kattokulmat harmaantuu hetkessä. Mutta kuten huomaatte, nyt kaivataan jo sutia kun taulujen rajat häämöttelee...


Maalin kaveriksi on suunnitteilla meidän ainoalle ehjälle seinälle Boråsin Wonderland-malliston tapettia. Kolmesta tuohon "Nefriitti"-seinänväriin täydellisesti sopivasta tapetista minulla oli mallipaloja jaettavana messuilla ja muillakin tuntui olevan kiinnostusta yhdistää tehostetapetti maalattuun seinään. Ajattelin sujauttaa omat mallipalat kehyksiin ja "hengailemaan" seinää vasten hetkeksi. Näin  on helppo todeta mikä miellyttää eniten silmää :)

Unelmien olohuoneen lattiana oli Timberwisen tavattoman kaunis vaalea tammiparketti. Ihastuin siihen ikihyviksi. Meillä on koko keskikerroksessa lämpimänsävyinen vaaleaksi maalattu lautalattia mutta tuo elävä tammipinta on paljon armollisempi siivouksen kannalta. Timberwise on tuttu, luotettu toimittaja entuudestaan ja sekä yläkerran että pohjakerroksen lattiat on aikoinaan valittu heiltä ja asennettu helposti itse.Kun sain kuulla että pääsin mukaan rakentamaan Åblogitaloa, päätin samantien että nyt on aika päivittää osa olohuoneen kalustuksesta uuteen uskoon. Vanha sohvamme oli saanut lisäaikaa jo muutamaan kertaan, Pilkkikaveri vihjaili että äitinsä iso astiakaappi voisi lähteä hetkeksi lepäämään varastoon ja eko-torilta ostettu rokokoo- tuoli odotti tekijäänsä kakluunin kupeessa.

Käärittiin hihat ja pistettiin töpinäksi!

Sohvan valinta oli loppujen lopuksi helppoa.
Vesipestävä, järkevän hintainen, kotimainen ja nopealla toimituksella.
Hakolan Cozy- sohva oli koeistuttu jo aiemmin ja katsastettiin kerran vielä Sisustuksen Koodissa.
Päätös oli selvä, valkoisena kiitos! Tähän saa ostaa irtopäällisiä joten ei ole niin vakavaa jos tahtoopi lisää väriä elämään mutta nyt tämä valkoinen passaa just jetsulleen meille!
Sohva tuli suoraan messuille, hyvin pakattuna, kohteliaasti kuljetettuna ja valmiiksi päällystettynä. Helppo nakki, paketti auki ja sohva esille.Sohvapöytä on vielä hakusessa ja harkinnassa, muutamia vaihtoehtoja katsastettukin. Tuo Adalmiinan Helmestä ostettu vanha pöytä toimii paremmin sivupöytänä ja sille on paikkakin olemassa kunhan saadaan hankittua "se oikea" tuohon. Messuilla meidän pyrstösulat pelasti Aveliasta löytynyt pikkuinen pyöreä pöytä ja siihen kipaistiin tyttären Aalto-jakkara kaveriksi. Toimi mukavasti eikä sisustaminen ole niin vakavaa :)

Lipastosta pyydettiin tietoja ja lisäkuvia, kas tässä:
Vanha iskun toimistokaluste löytyi viikko ennen messuja Huonekalutori Hassiselta joka on tuossa ihan meidän kulmilla ja tullut tutuksi monen vanhan kalusteen löytöpaikkana.
Alunperin oli katsastamassa sieltä sohvapöytää mutta en voinut vastustaa tuota kaappia!
Se hiottiin ja kunnostettiin Helmillä ja Tikkurilan himmeällä sävytetyllä lakalla viikonloppuna ennen messuja kasvihuoneessa. Ei mittää viimehetkellä... :)Joku ehkä muistaa että tuo 60- luvun lamppu kotiutui meille viime vuoden messustailauksista ja nyt ne on parhaita kaveruksia kaapin kanssa.

Nyt seuraa
"ÄLÄ TEE TÄTÄ KOTONA"-DIY

Vuoden älykääpiö- palkinto ojennetaan Pikkutalon Sannalle joka sai päähänsä maalata rokokoo- tuolin kokonaan Helmi- kalustemaalilla! Siitä tuli kova kuin piikkisika! Onneksi Verhoomo Kuusivaaran Katri näki instassa mun touhut, tuli ja pelasti istuintyynyn ja loihti sille niin upean päällisen Seepra- kankaasta että siitä tuli koko osaston kruunu! Mahtoikohan kukaan koskettaa tuolin pintaa ja ihmetellä messuilla? Näytti hyvältä mutta huovuttaa mukavasti... Tuoli lähtee nyt tuohon vastapäätä Kuusivaaralle hoitoon ja palaa sametilla päällystettynä, nuhteiden saattelemana kotiin parin viikon kuluttua :) Kaikkea sitä aikuinen ihminen saa päähänsä...Ja näitä kivoja juttuja vaan riittää ja riittää...

Osaston sohvatyynyt oli vähän niinkuin kevätmorsian. Uutta, vanhaa, lainattua ja ripaus sitä sinistäkin niinkuin lupasin :)

Lehtikuvioiset tyynyt tekaisin keittiön tuolien jämöpaloista, musta-valkoiset on Finlaysonin kuoseja ja pienemmät norsut on ommeltu Svensk Tennin kankaasta. Keltaisen samettityynyn nappasin omalta sohvalta.
Tuli itsellenikin vähän yllätyksenä tämä viehtymys kelta-musta-valkoiseen mutta toimiihan se! 

Viime viikolla pyrähdettiin myös Martin Aitassa jonka nettisivuilta bongasin jo tuon valaisimen.
Ai ai, siinä on second hand-kauppa minun makuuni. Tähän palataan myöhemmin kun ehdin kameran kanssa kylään...Nyt mun pitää liittää loppuun vielä pari yleiskuvaa että näette miltä tämä kaikki näytti messuilla ja miltä meillä kotona.

Muut åblogitalon asukkaat ja kuvat eri stailauksista löydät täältä:
Villa Puomi 
(Villa Puomi on yleisöäänestyksen voittaja, onnea Hanna!)

Jokainen meistä palaa varmaan vielä åblogitalon tunnelmiin tulevissa postauksissa.

Kaikki Turun alueen Åblogit löydät täältä.

Kiitos Krista ja Turun messukeskus, blogikollegat, kävijät ja yhteistyökumppanit.

Ja kiitos perhe! Aina yhteen hiileen...

Nyt mä oon infonnut, linkittänyt ja kirjoittanut niin paljon että palkitsen itseni kevätauringolla ja kahvikupillisella tuolla Pikkutalon terassilla! 
(Eikä mua sieltä sisään saakaan ennen iltaa :)

Nauttikaa keväästä, suunnitelkaa sisustusta ja kannattakaa paikallisia yrityksiä!

Kuullaan taas,
Sanna


ps. Vepsäläiseltä ostettu String-hylly etsii vielä paikkaansa. Asennetaanko samoin kuin messuilla, lipaston päälle vai löytyykö paikka jostain muualta? SHARE:

6 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää tavarat myös teidän kodissa ja miksipä ei näyttäisi, olethan sinä kotisikin sisustanut. Tykkäsin kovasti sun messusisustuksesta, vihreä viehättää myös minua tällä hetkellä.
  Ihanaa ystävänpäivää Sanna <3

  VastaaPoista
 2. Hitokseen kiva ♥ koti ♥
  Ei huono tuo messujuttukaan ☺
  puspus!

  VastaaPoista
 3. Hei! Boråstapeterin ja Econ tapettimallistoista voit kysyä lisää minulta: sari.niinisto@wallvision.com tai 040 552 7135.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos yhteystiedoista Sari, niitä onkin kaipailtu jo minun kauttani :)

   Poista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig