sunnuntaina, helmikuuta 26, 2017

FC INTERin pukuhuoneessa!

Blogiyhteistyö: 
FC Inter Turku 
on liikelahjayritykseni, Ideatalon, asiakas. 
Tästä kirjoituksesta ei ole maksettu 
vaan se on tehty täydestä sydämestä 
ja jalkapallofanin silmin.

Vuosi 2017 on tuonut työrintamalla jo nyt mukavia muistijälkiä, onnistumisia ja uutta intoa tulevaan vaikka ollaan vasta helmikuun puolessa välissä. Yksi mieluisimmista Ideatalon yhteistyösopimuksista on turkulaisen Veikkausliigajoukkue FC Interin kanssa. Muistattekos, jalkapallo on täällä Pikkutalossa sydämen asia ja työnjako selvä:
Pilkkikaveri tietää faktat ja minä fanitan :)


Pientä rimakauhua on ilmassa tätä kirjoittaessa mutta koska sain Interin Carita Varjoselta kutsun ja kunnian kuvata edustusjoukkueen uuden pukuhuoneen, haluan näyttää sen myös teille. Tässä postauksessa avataan pikkuisen miksi FC Inter on muuttunut muutaman yhteistyövuoden aikana myös sydämen asiaksi, lyödään tietoa tiskiin puuttumatta kuitenkaan varsinaiseen pelin kulkuun.
Jätetään se ammattilaisille ja asiantuntijoille.
Kentällinen tunnetta, olkaa hyvät!
_______________________

FC Interin historian, joka ulottuu perustamisvuoteen 1990, voi lukea täältä. Jokaiselle turkulaiselle taitaa olla tuttu tuo legenda jonka mukaan Interin puheenjohtajaa Stefan Håkans perusti seuran omalle pojalleen. Tämä mainitaan myös seuran sivuilla mutta tärkeämpänä pidän perustamista seuranneita 26 vuotta. Nousua valtakunnan ykkösliigaan, Veritas stadionin valmistumista vuonna 2003, palkittua lämmitettävää luonnonnurmea, Veikkausliigan mestaruutta 2008 ja Suomen cupin voittoa. Kiitos ja kumarrus tuli lokakuun lopussa myös Palloliitolta ja Veikkausliigalta Stefanille, Capitain´s Ball- erikoispalkinnon muodossa. Palkinto myönnetään erityisen positiivisesta ja merkittävästä työstä suomalaisen jalkapalloilun hyväksi.
Onneksi olkoon vielä kerran Stefan!


No mitä FC Inter on Stefanin johdolla sitten tehnyt?
Siis yllämainitun menestyksen ja kunnian lisäksi.
Mitä tarkoittaa se sini-musta Inter- sydän?

Sivustakatsojan silmin se tarkoittaa perheyritystä ja yhtä perhettä. Seuran takana on kasvot, nimi, tunnetila, elinikäinen rakkaus ja sitoutuminen jalkapalloiluun. Oletan että tämä on ainutlaatuista suomalaisen seuraurheilun saralla ja on antanut myös taloudellisen mahdollisuuden toteuttaa vahvoja visioita lajin kehittämiseksi. Yhteisöllisyys on omalla kohdallani näkynyt jo muutaman asiakaskäynnin jälkeen niin että tunnen oloni tervetulleeksi, jopa kotoisaksi. Jokainen stadionilla vastaantuleva tervehtii ja on valmis kertomaan joukkueesta, junnuista, stadionista, omasta historiastaan ja panoksestaan seurassa, hyvistä muistoista. Kehuvat peijoonit toisiaankin, kummallista käytöstä Suomessa ja vielä Turussa! Vähän tuntemattomampi sektori Interin toiminnassa on yhteiskunnallisen vastuun kantaminen, hyväntekeväisyys ja avun tarjoaminen. Niistä kerron teille vielä kuvin ja sanoin kauden alettua.


Yksi parhaista kuulemistani asioista on viime vuonna aloitettu Junior lounge- toiminta. Junnut tulee koulun jälkeen Veritakselle, läksyt tehdään aikuisen valvonnassa, välipalat on oikeaoppisia ja sitten harkkoihin. Briljantti ajatus ja osoitus siitä miten tärkeää junnutoiminta on Interille!

Yhtä briljanttina ideana pidän pelipäivinä tarjolla olevaa "matsiruokaa". Kohtuuhintainen, hyvälaatuinen seisova pöytä ennen peliä, vapaapäivä kaupassakäynnille ja vähän enemmän yhteistä aikaa perheille.Veritaksen Olé- ravintolassa on arkisin erinomainen lounas, paljon ilmaisia parkkipaikkoja ja huikeat näköalat. Kannattaa kokeilla.


Seuran kannalta tärkeintä kuitenkin on edustusjoukkueen menestys. Viime kausi oli yhtä tervanjuontia, päättyen liigakarsintoihin ja suureen helpotuksen huokaukseen liigapaikan säilymisestä. Oletus on että raippaa on käytetty talven aikana, ukkoja vaihdettu ja uusi vuosi tuo uudet kujeet. Yllätys oli se että seuran johto oli valmis uusimaan tällaisen kauden jälkeen pukuhuoneen täydellisesti. Interissä taidetaankin uskoa kannustuksen väkevään voimaan. Tosin oon kuullut että pukuhuoneet kaipasivat uudistusta jo pidemmän tovin.

Viime torstaina Carita antoi vapaat kädet kuvata vastavalmistuneet tilat (arvatkaa kuka ryntäsi ekana saunaan, tyhjä!) kierrätti ympäri ja kertoili faktoja siitä mitä kaikkea jalkapallojoukkueen valmentamiseen ja huoltamiseen tarvitaan.
Kiitteli kovasti Jani Hurmeen panosta pukuhuoneen suunnittelussa, toimivuudessa ja oikeiden kontaktien löytämisessä. Hienoa yhteistyötä yli lajirajojen. Ihan kaikki palikat eivät vielä ole paikoillaan, minun silmääni ei puuttunut kuin pelaajat.


Ja nyt mennään sinne mun toiseen lempiharrastukseen, sisustukseen.

Ensimmäisenä huomasin että projektiin on käytetty paikallisia toimittajia, tekijöitä ja osittain niitä samoja joita itsekin käytän jos kotona tehdään remonttia tai sisustetaan isommalla kädellä.
Iiiiso peukku!

Pelaajat ja taustajoukot viettävät täällä suht paljon aikaa joten on ymmärrettävää että pukuhuoneessa on panostettu toimivuuden lisäksi myös viihtyisyyteen. Valaistus, musiikki, saunatilat...


Kun saavuin kameroineni paikalle, viimeisiä kylttejä ja logoja kiinnitettiin vasta paikoilleen ja kylläpäs niitä olikin! Ei ole kenellekkään epäselvää minkä joukkueen pukukopista on kyse!


Mä olin ihan pähkinöinä tästä logosta lattiassa ja siitä että sain leikkiä kaikessa rauhassa valaistuksella. Aikamoinen "Hall of fame"- fiilis, eikö?


Saunaosasto oli pelkistetty mutta toimiva ja
saunan ovikin oli asianmukainen :)Pieniä huomioita:
Rakas joulupukki, saisinko tällaisen kylmäaltaan meille?
Mutta mitä tuossa varoituskyltissä pitäis oikeesti lukea...


Että lattiakaivoissakin :)))


MÄ HALUUN tällaisen kenkäseinän!!!!


Fiilistelyjen jälkeen lisättiin valoja ja pukuhuone näyttäytyi kirjaimellisesti "uudessa valossa" ja siinä oikeassa tarkoituksessaan, jalkapallojoukkueen pukuhuone- ja huoltotilana.Sain olla todistamassa hetkeä jolloin yksi pitkäaikaisimmista Inter-pelaajista näki ekaa kertaa uuden pukuhuoneen tunteet pinnassa.
Toivottavasti saan jossain vaiheessa kuulla pelaajilta miten ovat viihtyneet.


Tulen kirjoittamaan kauden aikana lisää Inter-kuulumisia, vilpittömästi toivoen että joku lukijoista innostuu lähtemään ekaa kertaa peliin, oman kaupungin joukkuetta kannustamaan, kietaisee fanihuivin kaulaansa ja kiekaisee ilmoille kannatuslaulun!
Jaetaankos tulevalla kaudella tämä näky? Mulla on jo kausikortti :)


These shoes are made for winning?

Onnea kauteen 2017 FC Inter Turku!

SannaKuten jo mainitsin, pidin kovasti siitä että kaikki matskut ja työt oli teetetty paikallisesti
ja siksi jaan yhteistyötä tehneet yritykset teille:

Urakka: Rakennustoimisto Albi,
Suunnitteluyhteistyö: Jani Hurme, Kuntotalo M&M
Kattopaneelit: Sisustusnummi
Lattiat, matot ja logo lattiassa: Mattoliike Sepri
Kylmäallas: LVI-Unioni
Pukukaapit, hyllyt: Kitzen keittiö
Penkkien nahkaverhoilu: Verhoomo Kuusivaara
Teipit ja logokyltit: Mainosnerg
Kiuas: Harvia

niin ja sit hei, se mun juttu:
Mukit ja pyyhkeet: Pieni Ideatalo 
Ylpeä tästä yhteistyöstä!SHARE:

3 kommenttia

  1. Meillähän eletään ja hengitetään jalkapalloa, joten täällä poika hihkuu noita tiloja ja kenkiä...Kertakaikkisen upeat tilat, sanoo tämä jalkapalloäitikin. Upea yhteistyö, onneksi olkoon!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Outi, tämä on todellakin suoraan tuosta sydämen kulmilta. Meillä ei olla koskaan eletty jalkapalloperheen arkea ja siksikin nyt on kiva tutustua tähän maailmaan lähemmin.

    VastaaPoista
  3. Vau mikkä kuvat ja ihan oikeesti..toi lattiakaivo :)... Mäkin haluan..mutta PATAÄSSÄLLÄ!

    VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig