perjantaina, maaliskuuta 15, 2019

Vanha ovi sängynpäädyksi

Pitkä talvi, hankikanto ja kevätaurinko. 
Siitähän seuraa kaikenlaista aina kun on tilaisuus livistää ulos.

Pakkasten paukkuessa meillä oli kovin usein mietinnässä mitä tehdään makuuhuoneen sängyn päädylle joka on ikkunan edessä. Siellä tyynyjen ja runkopatjojen takana oli olemassa patteri joka ei luonnolisestikaan ollut koskaan päällä. Ikkunasta ei kuitenkaan tunnu vetoa pahoilla pakkasilla / kovilla tuulilla mutta molemmat olimme sitä mieltä että jonkinlainen pääty olis kiva. Pyöriteltiin Pinterestiä, kaiveltiin Googlea ja ekaks päädyttiin siihen että tehdään pehmustettu pääty farkkukankaasta. Kangaskin tuli ostettua, mutta mutta...ei se sitten kuitenkaan.

Kauniina lauantaina suunnattiin tuohon kulmille, Wanhan Wallankumoukseen ja sieltä löytyi just sopivan kokoinen ovi, just sopivan huonokuntoinen "piilotettavaksi" sängyn taakse ja just sopivaan hintaan. Kiitos avusta toimituksen kanssa Karoliina ja Tommi.

Pari kirpeää päivää ulkosalla, vähän kaapimista ja lämpöpuhallinta ja ovi oli valmis. Onneksemme toinen puoli onnistuttiin jättämään alkuperäiselle siniharmaalle maalille joka löytyi 4 maalikerroksen alta mutta se nyt jää tuota seinää vasten ainakin toistaiseksi koska nuo saranatapit asettuu sopivasti seinää vasten ja ovi on suorassa kun alhaalla on samanlevyinen jalkalista. Ymmärsittekö? Ei se mitään, me nukutaan silti valtavan hyvin ja pieni pilkahdus ovea & kätsyt kiinnikkeet lukuvaloille on ilonaiheena tässä pienessä suuressa muutostyössä. Niin, ja se patteri lähti kun lupailin pyhästi ettei Pilkkikaveri tule palelemaan öisin. Allekirjoittanut ja vanha kakluuni pitävät siitä huolen, yhteistyössä :) Parasta on että ovi jää juuri oikealle korkeudelle ikkunan alareunaan ja saan vaivatta ikkunan auki ja vuodevaatteet tuulettumaan.

Toinen ilonaihe makkarissa:
Viime kesänä maalattiin ja korjattiin meidän makuuhuoneen sivuikkunat ja samalla heitolla siirrettiin sänky tuohon ison ikkunan eteen. Nyt ihana valo siivilöityy lattian rajassa olevista ikkunoista, molemmin puolin makuuhuonetta. Molemmat funtsi että saas nähdä miten nukutaan niinpäin mutta aivan ihanaa oli pitää lämpiminä öinä yläikkuna tuossa pään päällä auki ja hyttysverho siinä edessä. Linnut liversi ja oli hyvä hengittää. Ai että mä odotan sitä että saan nukkua niin. Rauha ja kompromissi saavutettiin pimennysverholla kun toinen haluaa nukahtaa pimeässä ja toinen herätä auringonkajoon. Illalla alas ja aamulla kun silmät aukeaa, aukeaa myös verho kätevästi siitä pään yläpuolelta. Ihana venytellä hetki aamuauringossa joka paistaa armollisesti suoraan sänkyymme!

Olisko tässä taas tän kerran jutut? Huomenna on lauantai ja tavaksi on tullut nauttia ekat kahvit vuoteessa, lukea Ipadilta Turun Sanomat ja YLEllä tekee Alan Titchmarchin puutarhajengi taikojaan.
Hidasta elämää, ainakin eka tunti ennenkuin keksitään taas jotain uutta puuhaa. 

Kivaa viikonloppua kaikille!
SannaSHARE:

2 kommenttia

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig