maanantaina, heinäkuuta 09, 2018

Porin asuntomessujen suosikkikohteet

Siitä on kuulkaas yli 20 vuotta kun tämä tyttö on viimeksi ollut asuntomessuilla. Neitsytmatka suuntautui 1997 Raision asuntomessuille, ihan tähän Turun kupeeseen kun oli helppo livahtaa haaveilemaan ja ihmettelemään. Aika vähän niistä messuista mitään muistan, Kannustalon Ainola taisi olla silloin suurin ihastuksen aihe ja kaunis maljakko muistona visiitistä.

Tänä vuonna päätimme jo hyvissä ajoin suunnata Kukkakauppa Broncon Niinan kanssa Poriin, pressipäivän ennakkotunnelmiin, kamerat ladattuina ja valmiina hengittämään luovuuden ilmapiiriä  "Sisustuksen trendikartta" -projektiimme joka tulee saamaan jatkoa.

Yli 30 messukohteen kahlaaminen yhtenä päivänä oli oikeastaan aika järjetön ja epätoivoinen teko, jos tarkoitus on poimia ja kuvata samalla tänne blogiin parhaat palat. Sitä kun ihminen turtuu puolessa välissä niin ettei meinaa erottaa metsää puilta ja sormen sulkijalihas ei millään värähdä kameran laukaisimella. Mutta ei kai tarkoitus olekaan että te täältä näette kaikki kohteet? Suosittelen lämpimästi piipahtamaan paikan päällä, varmasti löytyy uusia ideoita vaikkei ihan kokonaista taloa olisikaan rakentamassa.

Näin jälkeenpäin kuvia selatessani huomaan että mulla on selvästi ollut neljä suosikkikohdetta:
Nro 4 Fiskarhedenvillan Pohjanvalo, nro 16 Bunkkeri, nro 19 Villa Karhu ja nro 18 OPn Kotoisa. Näiden lisäksi ihastuin erityisen paljon tänään Ylen Aamutv -lähetyksessä nähdyn nro 23 Talo Luodon ihana terassi uima-altaineen. Ihastuin niin paljon ettei mulla ole ollenkaan kuvia tästä, mutta terassi löytyy vielä Yle Areenan klipeistä. Kurkatkaa!

Nyt saatte kahlata kanssani läpi nämä kuvat suosikeistani kommenttien kera. Nyt en ripottele näitä eri postauksiin vaan tässä alla on koko pläjäys kertaheitolla :)

Nro 4 Fiskarhedenvilla (vihdoinkin näin livenä Annarinan asuntomessukohteen)

Annarina Yöntilä Adalmiinan Helmestä oli sisustanut niin varmalla silmällä ja kokeneella kädellä tämän ihanan talon että haluaisin itsekin toteuttaa Fridan unelman  ja asua täällä viikon verran. Vaikka päivän jatkuessa saimme huomata että tämän hetken trendikkäin sisustus on harmaat seinät, mustat detaljit ja konjakinväriset sohvat, tämä oli se sisustus jossa nämä elementit oli toteutettu persoonallisesti ja tyylikkäästi viimeistä yksityiskohtaa myöden. Ahmin silmillä ja kameralla!Talon yläkerta näköaloineen ja  tiloineen sai meidät haukkomaan henkeä.
Voi tätä valon määrää ja upottavaa sohvaa.  Ja Annarina on mestari näiden lempeiden murrettujen sävyjen kanssa!Toinen henkeäsalpaava elämys oli kohden nro 16 Bunkkeri.
Vanha Shellin huoltamo oli saanut uuden elämän osaavissa käsissä. Parhaiten jäivät mieleen ihana tilanjakaja - ikkuna keittiön ja ruokailutilan välissä, ulkotakka kattoterassilla ja porraskäytävä. Niin ja keittiön tasot ja lasitettu parveke ja näkymä makuuhuoneesta parvekkeelle ja kierreportaat ja tiilet ja...ja...ja... tämä oli rakennuksena täydellisesti minun makuuni! Erikseen on vielä mainittava Jukka Rusasen upeat maalaukset ja mielettömän tyylikkäät Ulvilan kaihtimen sälekaihtimet jotka täydensi upeasti Hakolan Annaleena Hämäläisen vähäeleistä, vahvasti kotimaista sisustusta.


Päät pyörällä kuljettiin eteenpäin, ihmetellen ja ihastellen mutta pikkuisen alkoi kyllä päivän edetessä hymyilyttämään tuo ruskeiden nahkasohvien ja harmaiden seinien tulva. Ihmetystä aiheutti myös mustien keittiönkaapistojen rynnistys messutaloihin. Nyt jo oli nähtävissä hermoromahdus-sormenjälki-invaasio vaikka keittiöt olivat vasta vähäisessä "edustuskäytössä". Lycka till sitten kun arki koittaa...

Raikas poikkeus harmaille seinille nähtiin nro 19 Villa Karhussa, joka oli yksi täsmäkohteistani. Sen oli sisustanut Visual Addict Frida Steiner kokonaan SPRn Kontti-kirppiksillä löytyneillä aarteilla.
Ja kyllä, tykkäsin tietenkin! Seinillä oli käytetty rohkeammin väriä, samoin kalusteissa ja esineissä oli menneiden vuosikymmenten sävyjä mutta oikein yhdistettyinä ne olivat just eikä melkeen passelit yhdessä. Ja huomaa vanha Lundia uudessa sävyssä. Jees!
Kohteessa oli käydessämme niin kauhea väentungos etten oikein saanut tästä kunnon kuvia mutta menkää tuosta linkistä kurkkaamaan Fridan omat kuvat niin tiedätte miksi täällä pitää käydä!Toinen virkistävä väripoikkeus oli nro 18 OP:n Kotoisa joka oli Johanna Närvän sisustamana saanut kivan vihreän sävymaailman sisällensä. Tosin varsinainen yllätys sijaitsi talon yläkerrassa jossa oli aivan ihana terassi talon ja saunatuvan välissä. Olin aivan riemuissani tästä ideasta! Ja näyttää olleen suunnittelijakin herkillä kun tuli vedet silmiin ansaituista kehuista :) Saunatuvan ihanat olkihatut veti hymyn suupieliin. Meilläkin on mokoma kokoelma Pikkutalon seinällä ja niistä tulee aina mieleen kesä ja lomareissut!

Sitten löysin muistikortiltaa vielä yhden kivan ja kiinnostavan kohteen jonka olin kuvannut koska keittiö-olohuoneen sisustuksen muotokieli ja avara ilme puhutteli vahvasti. 
Kas tässä, nro 13 Talo Lintula, olkaa hyvät.No mitäkös näistä messuista jäi mieleen sisustajalle joka ei niinkään tutkinut rakentamisen yksityiskohtia ja huonejärjestyksiä?

Kauniit kattaukset
Ruskeat nahkakalusteet
Mustat keittiöt
Kaikki harmaan sävyt
Pehmeät matot
Kauniit kaihtimet
Messinki edelleen
Tulisijat
Ulkosaunat
Valtavat ulkoterassit
Ulkoaltaat

Poissaolollaan loistivat:
Sininen sisustuksen värinä
Kuviotapetit 
(tosin en kovinkaan tarkasti kiertänyt makuuhuoneita)
Vaakalaudoitetut seinät oleskelutiloissa
2 kerroksen korkuiset olohuoneet


Valitettavasti kulunut kesä on ollut melkoisen katastrofaalinen puutarhan perustajille ja siirtonurmikoille eikä näin ollen ole reilua lähteä arvostelemaan ulkoalueita. Sellainen ajatus vaan pyrkii mieleen että toivottavasti asukkaat löytävät taloja ympäröiville viheralueille muutakin käyttöä kuin itsestään leikkaavat ruohonleikkurit ja puutarhan hoidosta tulee yhteinen harrastus ja ilo.

Messujen yhtenä teemana on ollut "hyvä arki". Itse löysin hyvän arjen juurikin noista tavattoman isoista terasseista ja ulkosaunoista jotka kutsuvat rentoutumaan myös arkena, lähellä ja helposti sillä aikaa kun pyykki- ja tiskikoneet hoitavat hommat sisällä ja jälkikasvu on jo höyhensaarilla. Ei tarvitse odottaa viikonloppua että pääsee mökille tuijottelemaan takkatulta saunapuhtaana. Hyvää arkea on myös se että lasten päivähoito on kulman takana ja isovanhemmat asuvat naapurirakennuksen palvelutalossa. Yhteisöllisyys ja kylämäisyys on tälläkin messualueella tavoitteena, aika ja asukkaat sitten näyttävät messujen jälkeen  miten asiat lähtevät rullaamaan.

Kaiken kaikkiaan, super inspiroiva ja kiva messupäivä, jopa niin kiva että tämä suunnittelee 
menevänsä vielä toisenkin kerran heinäkuun aikana. Nyt on maailmankirjat sekaisin!
Päätän raporttini Porin asuntomessuilta tältä erää tähän ja painun nauttimaan puutarhasta.

Sanna 
SHARE:

1 kommentti

  1. Villa Karhu on upea, en voi uskoa, että kaikki on Konteista hankittu.
    Tuolla on kyllä niin monta kaunista kotia, mutta Bunkkeri ja Villa Karhu ovat minun suosikkejani!

    VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig