maanantaina, kesäkuuta 18, 2018

Sininen uni

Joka ilta kun lamppu sammuu ja saapuu oikea yö, niin nukkumatti nousee ja ovehen hiljaa lyö. On sillä uniset tossut ja niillä se sipsuttaa. Se hiipii ovesta sisään ja hyppää kaapin taa.
Ja sillä on uninen lakki ja sininen uninen vyö ja unista jäätelön palaa se pienillä hampailla syö. Ja sillä on sininen auto ja se auto hyrrää näin, surrur surrur ja lähtee unen sinistä maata päin.
Ja pieni sateenvarjo on aivan kallellaan, ja sinistä unien kirjaa se kantaa kainalossaan, ja unien sinimaahan se lapset autolla vie. Surrur surrur ja sinne on sininen uninen tie.
Ja siellä on kultainen metsä, ja metsässä kultainen puu ja unien sininen lintu ja linnulla kultainen suu. Ja se unien sinilintu se lapsia tuudittaa se laulaa unisen laulun lalalallallallallaa.
Tapio Rautavaara ja Sininen uni
_________________

Joka kerta pala kurkussa kun kuulen, usein soi päässä kuulemattakin, tänään aloitti heti aamusta. Tätä äiti lauloi iltaisin, lieneekö siitä syntynyt ikirakkaus sinisiin lakanoihin?
Tänään on ollut useamman ihmisen kanssa puhetta äideistä, omaanikin olen muistellut. 
Aamun ensimmäinen puhelu tuli omalta tyttäreltä ja alkoi kauniisti: Ajattelin soittaa kun aamu lähti menemään niin vinoon ja se paranee kun kuulen sun äänesi.
Kiitos rakas Ellu, mun päiväni ainakin parani!

Eilen siirrettiin makuuhuoneen sänky ikkunan eteen ja voi miten aamun aurinko siivilöityi kauniisti vuoteeseen, yön sateiden jälkeen kirkkaalta taivaalta. En olisi halunnut nousta lainkaan ulkona pesun jälkeen kuivuneiden lakanoiden joukosta. Nappasin kuitenkin kameran käteen ja toivoin tavoittavani edes pienen pilkahduksen siitä tunnelmasta, sen suuremmin stailaamatta.
Onnistuinko? Ehkä.

Pian saakin kömpiä taas takaisin tuonne, jättää ikkunan auki ja antaa kesätuulen kuiskia.
Öitä!
Sanna

SHARE:

3 kommenttia

 1. Ihana sininen uni <3 Tapasin laulaa tuota joka ilta lapsilleni - osataan koko jengi se kans vielä ulkoa...
  Ihanat siniset lakanat ja kokonaisuudesta välittyvä kesäyön unelma <3
  Niin ja ihana olla äiti...

  VastaaPoista
 2. Niin...kaikki! Kivaa juhannusta Celia!

  VastaaPoista
 3. Minä lauloin aina tyttärelle sinistä unta kun hän oli pieni ja no vähän isompikin.
  Kaunis vuode ja ihana aurinko. Teki kyllä hyvää tuo sadekin. Ihanaa tiistaita Sanna ja kauniita unia <3

  VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig