tiistaina, lokakuuta 31, 2017

Päivä kukkakaupassa

Kukkuu!
Enkös luvannutkin että täällä ollaan taas tänään?!


Nyt on seurattu kukkakauppiasta koko päivä, kuljettu perässä kameran kanssa kuin koiranpentu kunnes tuli häätö eukalyptuksen näköisen vihdan kanssa :)

Respect, siinä sana jolle en löydä edes ihan tarkkaa suomennosta joten kerron teille
Kukkakauppa Broncon Niinan päivästä, sen mitä omilta asiakkailtani ja puuhiltani näin.


Niinan päivä alkoi jo ennen kaupan avaamista, noin klo 8 paikkeilla. Kaupalla laskujen maksua, laskutuksia, tilausten järjestelyä, paperihommia. Tiedättehän, yrittäjän arkea. Tarjoutui hakemaan minut kotoa ennen avaamista, ymmärsin kieltäytyä ja kävelin tuohon Kupittaalle. Reipas askellus maanantain seisomisen jälkeen teki hyvää.


Klo 9 kauppa ja näyttely auki, kamat käytävälle ja Niina kävi orkideojen kimppuun. Joulun ruukkulähetykset pöllähti paikalle samaan aikaan ekojen asiakkaiden kanssa. Aamupäivä kuluikin palvellessa ja purkaessa, kauniita kimppuja loihtiessa. Huikkasi roskia viedessään että onpas kiva kun olet täällä vahtimassa kauppaa, ei tarvitse viiden jälkeen jäädä siivoamaan näitä. Ymmärsin siirtyä tiskin taakse, miettien miten sidottu kauppias on aukioloaikoihin kun pyörittää hommaa yksin. Kahvihetki, lounas, roskis / varastoreissut, pissallekkin pitää päästä. 
Sivusilmällä seurattuna kukkakauppiaan päivä koostui yli 10 000 askeleesta, asiakkaista, kimpuista, kukkien käsittelystä ja huoltamisesta, tilaustöistä, lattian lakaisusta ja tilausten tekemisestä. 


Miten ihmeessä siinä pystyy olemaan koko ajan luova ja suunnittelemaan uutta? Perjantaina olevan kukkasidontakurssin opetuksia, tulevia gaalaillallisten koristeita, joulun istutuksia pitää suunnitella ja työstää.

KOSKA ON AMMATTILAINEN!

Tahti kiihtyi iltapäivää kohden. Asiakkaita, puhelintilauksia ja tarjouspyyntöjä. Joulusesonki häämöttää kulman takana, nyt aloitellaan.


Niina antoi minun rakentaa mieleiseni jouluistutuksen tähän yksinkertaiseen laatikkoon johon tykästyin kovasti koska tähän saa keväällä yrtit riviin ja vaikka mustan värin pintaan. Simppeli mutta tykkään kovasti, samaten kuin näistä uusista korkeista lasikynttilöistä.

Iltapäivällä klo 17 harmiteltiin kellon siirtoa ja päivien lyhenemistä samalla kun pakattiin taas kaikki pois, lasiovien taakse ja oli kotiinlähdön aika. Kotona Niinaa odotti toinen savotta, leikkokukkien käsittely perjantaista Broncon ja M Kitchen & Cafen yhteistä kukka / herkku / viini-iltaa ja 35 kurssikimppua varten. Ei niitä vedetä pakasta ihan noin vaan. Jokainen kukkavarsi käsitellään ja varmistetaan että imupinnat on kunnossa ja viillot oikeassa kulmassa.
Paikkoja perjantain kukkasidontakurssille voit tiedustella täältä.
Olin kuulevinani että saivat sinne 4 lisäpaikkaa. 
Menossa ollaan!

Olipas rikas kokemus päästä seuraamaan Niinan arkea, kiitos!


Huomenna keksitään taas jotain muuta, 
Pop up myyntinäyttelyni on auki Broncon tiloissa vielä 2 päivää.

Nähdään ja kuullaan taas,
Sanna
SHARE:

4 kommenttia

 1. Kiva postaus, kiitos tästä. Kiva oli tutustua Niinan työpäivään.

  VastaaPoista
 2. Oli varmasti mielenkiintoinen päivä! Oli myös erittäin mielenkiintoista lukea tätä postaustasi :)

  VastaaPoista
 3. Ihan huippua päästä seuraamaan tätäkin ammattilaista työssään.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi11/01/2017

  hei! niinpä.... kukkakaupassa tehdään todellakin TÖITÄ. kyllä, kauniissa ympäristössä, mutta työtä siihen tarvitaan että kauppa pysyy pystyssä.
  kiva ja totuudenmukainen postaus!

  terkuin floristi :)

  VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig