sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2017

Arno Kasvilta uusi puutarhakirja!

MÄ EN MALTA ODOTTAA TÄTÄ KIRJAA!!!!


Suomen tunnetuimman puutarhuri Arno Kasvin kirjoittama Palstalta parempaa –kirja, opastaa avomaaviljelyn saloihin. Tuhdissa tietopaketissa kerrotaan vihannesten viljelyn perusteet, sekä parhaat niksit kasvien hyötyökäyttöön.

Vaikka vihannesten viljely olisi tuttua, viljelytavoissa on aina uutta opittavaa.

“On hyvä tietää, ettei tuloksia tuottavan viljelyn ja sille Suomen kesän edellyttämää tietoa löydy Googlesta. Kun voit poimia pensaspavut, salaatit, tillit, basilikat, porkkanat, tomaatit, kurkut, punajuuret ja perunat omalta palstalta juhannuspöytään, työ on jo kantanut hedelmää”, Kasvi totetaa.

Omalta palstalta syövä säästää pitkän pennin selvää rahaa ruokakuluissa. Kausihuone- ja lavaviljely puolestaan pidentävät omien vihannesten käyttöaikaa viikoilla. Kirjan neuvojen avulla kuka tahansa voi oppia kasvimaaviljelijäksi, niin että satoa kertyy myös ruokapöytään asti.

“Syötävän kasvattaminen on ehkä arkista ja tavallista puuhaa, mutta jos aikaa on käytettävissä, onnistuu homma yhtä hyvin kuin kokeneelta viljelijältä. Valitsemalla helpompia lajikkeita aluksi välttyy pettymyksiltä, mutta saa kuitenkin satoa palkaksi vaivoistaan", summaa Kasvi.Arno Kasvi on legendaarinen suomalainen ylipuutarhuri, joka toimi Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan pitkäaikaisena ylipuutarhurina. Puolet työurastaan hän on tehnyt Ruotsissa, työskennellen muun muassa Uppsalan kasvitieteellisessä puutarhassa. Kasvi työskenteli myös Naantalin Kultarannassa Suomen tasavallan presidentin kesäasunnolla.

Kesällä 2009 puutarhaneuvoksen arvonimen saanut Kasvi on tullut tunnetuksi kasvitieteellisen puutarhan kehittämisestä, puutarha-alan opaskirjoistaan, tutkimustyöstään sekä muun muassa Ylen Viherpeukalo-televisio-ohjelmasta ja radio-ohjelmista. Palstalta parempaa -kirjan kustantaa Readme.fi.

Tämä oli kustantajan lähettämä info Arnon kirjasta ja nyt odottelen kovasti omaa kappaletta tarkempiin tutkimuksiin :)

Tästä lähtee puutarhakausi!
Sanna
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig