tiistaina, marraskuuta 29, 2016

Uutisia

Kirjoittelin muutama viikko sitten tänne kadonneesta joulustani. 
Fiilis oli totaalisesti hukassa, joulupallo kadoksissa.
---------------------
Suurimpana syynä tähän kummalliseen katoamiseen on ollut koko syksyn jatkunut etsintä. 
Vatsa-aortan veritulppa on kuljettanut tutkimuksesta toiseen, homma ei ollutkaan kerralla kuitattu.
Olen juossut TYKSissä tämän tästä, saanut tuloksia mutten tuomiota. Arvioita ja arvauksia enemmän kuin tietoa. Viimeiset 2 kuukautta on mieltä painanut lääkärien väläyttämä epäily verisuonikasvaimesta, siis syövästä. S-sana on lamaannuttava, niin lamaannuttava että se valtaa mielen väkisin, vahvimmankin. Se saa kunnioittamaan niitä jotka sen kanssa elävät, taistelevat ja pysyvät järjissään. 

Tiedättekös, olin ihan varma etten kirjoita julki mitään tästä syksystä mutta nämä sanat tuntuu nyt vain soljuvan ulos. Tulkoon sitten.  "Henkisen tulpan" irrotti verisuonikirurgin eilinen puhelu jonka aikana sain kuulla ettei sisälläni jyllää syöpä eivätkä suunnittele mitään muutakaan leikkausta. 
Tilanne on status quo ja jatketaan lääkkeillä. Hyytymä saa jäädä niille sijoilleen vatsa-aortaan ja sen ei oleteta aiheuttavan lisäharmeja.

Kuulkaas, sen puhelun jälkeen mä itkin. Itkin ja itkin ja itkin. Koko syksyn epätietoisuuden, kivut ja pelot valui tähän työpöydälle parin tunnin ajan. Lähettelin riehakkaita, vahvasti elämänmakuisia tekstiviestejä läheisille ja itkin, ihan hillittömästi. Ja nauroin! Puhdistavaa!

Nyt on hyvä, rauha, parempi kuin pitkään aikaan. Ollaan oltu aika hissukseen täällä, Pilkkikaveri on ollut parasta seuraa ja perhe on tiivistynyt pieneksi maailmankaikkeudeksi. Se ei ole ollut lainkaan ahdistavaa, päinvastoin. Syksy on opettanut, kyllä yli 50- vuotiaanakin voi tutustua lisää itseensä vaikka vanhoja tuttuja ollaankin.

Työ on omalta osaltaan pitänyt täysjärkisenä ja siihen on ollut hyvä keskittyä. Siksipä kai syntyi tuo viimeviikkoinen postaus jossa jaoin ajatuksiani yrittämisestä, niitä positiivisia. Jos olisin kaiken tämän keskellä sortunut rutisemiseen ja valittamiseen, en olisi varmaankaan jaksanut hoitaa työtäni.

Mutta nyt, nyt avataan ovet ja toivotetaan tervetulleeksi joulu, ystävät, ilo ja elämä. 


Oletan että blogikin reipastuu taas kummasti, kirjoittelu on jatkossa kevyempää - tai syvempää- kuin ennen. Pidän oman lupaukseni olla stressaamatta liikaa kuvien laadusta ja tekstien oikeellisuudesta. Niistä kun on tullut ihan omanlaisensa tulppa tähän kirjoitteluun.
Löysin itseni jo keväällä pohtimasta miten voin koko ajan kehittyä ja kehittää blogia, miten saan enemmän lukijoita ja miten julkaisen sitäsuntätäsuntota paremmin.

En halua löytää itseäni pitkän työpäivän jälkeen käsittelemästä kuvia silmät ja pää särkien.


Sovin itseni kanssa myös että aloitan uudenlaisen blogikirjoittelun. Sellaisen jossa en yritä piilottaa persoonaani diplomatian taakse, en käsittele kuvia tuntikausia mutta annan vaihturina teille värikkäitä postauksia, kansankieltä ja mielipiteitä. Vauhtia ja värikästä elämää!
Loppujen lopuksi, tämä on mun blogi ja saan kirjoittaa tänne mitä ja miten haluan, eikö?
Pysyttehän mukana?

Heheh, tämän uuden uhmaiän kynnyksellä pakotin perheen kantamaan meidän 14- vuotta vanhat nojatuolit yläkerrasta takaisin olohuoneeseen ja julistin wanhanajan punaisen joulun saapuneeksi!
Ei koira pääse karvoistaan eikä tämä täti punaisesta joulusta. Pilkkikaveri alkoi samantien puhumaan vanhan puusohvan paluusta olohuoneeseen, se kun on nyrjähtänyt tuonne Pikkutalon puolelle jo 8 vuotta sitten. Jatkan muina naisina joulun koristeluja...josko tuo unohtais koko idean.

On muuten todella vaikeaa painaa julkaisunappulaa...

Voikaa hyvin,
Sanna


SHARE:

47 kommenttia

 1. No hemmetti!! Johan oli uutisia, joilla luojan kiitos oli onnellinen loppu <3. Huh!

  Mutta tota en nyt ymmärtänyt ollenkaan, että miksi sun pitäis koittaa tehdä blogista jotenkin parempi tai jotain?? Minä en ainakaan keksi, miten voisi muka enää parempia kuvia olla olemassakaan, kun aina niitä silmät tapilla ihailen. Ja kiitos, ihan mitä vaan tekstiä tulemaan. Täällä ollaan..

  Voisin kuvitella, että tästä tulee teidän perheessä ihan paras joulu. Syystäkin <3 (tulee nyt vähän yliannostus noita sydämiä, mutta ei voi mittään....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahhahaaa! Anna tulla vaan, sydämiä tarvitaan! En minäkään enää ymmärrä miksi pitää koko ajan kehittyä ja olla parempi, isompi ja kauniimpi. Tällä mennään, jatkossakin!
   Joulua odotellessa...kiitos muru!

   Poista
 2. Voi miten hienoja uutisia!
  Tiedän miltä sinusta on tuntunut....meillä, kun on syövän kanssa eletty (mies) jo neljä vuotta ja ensikuussa on taas kontrolliaika...aina niin pelottaa, millaisen viestin tämän joulun alla kuulemme. Tänä aikana, kahtena vuonna on ollut parempia uutisia, mutta joka toinen joulu on ollut ikävien uutisten aika. Nyt toivon todellakin, että uutsiset olisivat hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tätä tarkoitin kun kirjoitin että kunnioitan niitä joille syöpä ja taistelu sen kanssa on arkea. Myös minä toivon teille niitä hyviä uutisia tänä jouluna. Iso halaus sinne Hannele.

   Poista
 3. Anonyymi11/29/2016

  Miten huojentavaa uutisia! ❤️

  VastaaPoista
 4. MAHTAVAA!!!!! Oon niin happy for you <3 <3 Mun on pitänyt soitella, mutta ajattelin, ettei sillä ole niin kiire ettei ehdittäisi kun muu maailma ja arki asettuu aloilleen. Jee! Palataan pian ja voi että - iso halaus <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehditään me, kiitos darling :) Kuullaan pian!

   Poista
 5. Mä kuule itkin onnesta, sun puolesta. Ihania uutisia. Sä oot niin ihana, että vaikka kirjoittaisit murteella koirankakasta, mä seuraisin sun blogia silti.
  Haleja ystäväiseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, mä en tuu ikinä unohtamaan tuota "vaikka murteella koirankakasta"! Tuli itku pelkästä ilosta!
   Jestas sä oot mahtava mimmi!

   Poista
 6. Onnittelut hyvistä uutisista. Epävarmuudessa on kauhea elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, niin on mutta osaan kyllä arvostaa sitä että uutiset olivat hyviä mun kohdallani.

   Poista
 7. Juhuu! Tämä oli ehdottomasti syksyn paras uutinen <3
  Ihanampaa joululahjaa ei olekaan!

  Punainen on joulun väri, siitä ei pääse yli eikä ympäri.
  Teidän tupa näyttää niin tunnelmalliselta joulunpunaisessa
  asussaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tämän päiväisestä lounaasta ja ystävyydestä ihana nainen! Tänä jouluna nähdään punaista, positiivisen punaista :)

   Poista
 8. No voihan! Mä vähän jossain mutkassa mietiskelin, että onko jotain ikävää (kun oot ollut niin hiljaa) vaiko vain rutkasti työkiireitä -toivoin jälkimmäistä!
  Pääasia, että nyt on kaikki hyvin ja voit jatkaa huolettomammin etiäpäin ❤️❤️❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä...tästä on hyvä jatkaa...vaikka karjalanpiirakoiden leipomista. Ajattelin uskaltaa ite ekaa kertaa, saaks konsultoida mestaria facetime-puhelulla jos alkaa arveluttamaan?

   Poista
  2. Aina voi yrittää 😄 -riippuu vähän milloin oot tekemässä 😉 👍🏻👍🏻

   Poista
 9. Tsemppiä sinne. Onneksi tuli parempia uutisia. 😊❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Ei tämä aina ole ruusuilla tanssimista mutta nämä uutiset sai kieltämättä leijumaan hetken...

   Poista
 10. Epävarmuus niin syö miestä... ja naista... Ihanaa, kun sait hyviä uutisia!
  Todellakin teillä tulee olemaan maailman paras joulu - sellainen, jossa on juuri sitä, mikä on parasta joulussa <3 Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin syö Celia! Ja hei, kiitos ihanista Rooman postauksista, tuli TAAS niin kova ikävä sinne (taitaa olla seuraavaks 11. kerta)! Ja hei, mä saan lentää jälleen, so...mikä ettei, kerran täällä vaan...

   Poista
 11. Voihan pirskatti, miten hyviä uutisia <3
  Ja nyt siellä kirjoittelee se Sanna, jota minäkin hieman olen oppinut tuntemaan:)
  Kyllä elämä välillä osaa pysäyttää ja sitä oppii arvostamaan normaaliakin enemmän.
  Voi että - teille on tulossa ihana joulu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se löyty, se konstailematon akka joka on julistautunut peepääksi jo ajat sitten! En tiedä hukkasko itteään koskaan, lähimpien mielestä ei onneks mutta nyt se on takas linjoillakin taas :) Ja juu, me on päätetty jo ihanasta loppuelämästä, sen kestoon kun ei niin kauheasti voi vaikuttaa...

   Poista
 12. Oli ihana kuulla uutiset eilen ja itkunauruhalata ♥ You are back and stronger than ever ♥ Kyllä elämä on ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä! Mun täytyy sanoa että olen saanut niin mahtavia voimahalauksia etten koskaan ennen. Kiitos ihana! Oli mahtava nähdä taas :)

   Poista
 13. Hui!! Kyllä varmasti on pysäyttänyt!! Isot onnittelut hyvistä uutisista!!

  VastaaPoista
 14. Mitenkä mahtavia uutisia kirjoitit. Voin vain kuvitella kuinka ahdistunut olo sulla on ollut. Tiedän vähäsen tosta tunteesta, koska itsekin olen useamman kerran odotellut tietoa lääkäriltä ja puhelinsoittoa.
  Odottaminen on kaikkein kauheinta.
  Tosi kiva kun saat alkaa joulufiilistelyt, nuo nojatuolit selvästi aloittavat sen.
  Hyvä kun saa purkaa itseänsä, itkun kera, se helpottaa. Voimia sulle edelleen ja joulunodotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tuo teki, helpotti ja voimautti. Ja pistipähän katsomaan peiliin kanssa. Odottavan aika on pitkä...

   Poista
 15. Huojennuin uutisistasi! Rivien välistä olen uumoillut huolta. Voimauttavaa joulunaikaa rakkaidesi kera Sanna! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tuija, niin kun olen yrittänyt ne piilottaa...kiitos!

   Poista
 16. Elämä on kallisarvoinen ja sen huomaa, kun joutuu taistelemaan tällaisten asioitten kanssa. Ihanan joululahjan sait. Ja kaikesta huomaa, että nyt puhaltavat uudet tuulet. Olen iloinen puolestasi.
  Ja täällä blogin puolella ei kaiken tarvitse olla niin siloiteltua, täälläkin saa näkyä elämä. Se tekee kyllä blogistakin mielenkiintoisemman.
  Ihanaa joulunodotusta sinulle, Sanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kuule niin kallisarvoinen että toivotan tsemppiä kaikille jotka sen vuoksi joutuu taistelemaan! Ihanaa joulunodotusta myös sinne Tuulan :)

   Poista
 17. No huh, onneksi tällaisia uutisia. Ihanaa myös se, ettet aio stressata bloggauksesta. Kiva lukea elämästä enemmän sellaisena kuin se on, kuin ihailla siloitettua arkitodellisuutta. Hyvää adventinaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pieta, näin päätin ja sen pidän. Blogi ja bloggaaminen tulee mun kohdalla muuttumaan mutta palautteesta päätellen saa muuttuakin :) Hyvää joulunodotusta myös sinne!

   Poista
 18. Ihan mahtavia uutisia!! <3 <3 Näitä jo vähän odottelinkin, kun en ole oman muka-kiireen keskellä ollut yhteydessä, vaikka päivittäin olen sua miettinytkin. Voin vaan kuvitella, että syksy on ollut melkoinen... Huh.
  Odotan innolla uutta blogilinjaa :) Sun kuvat ovat niin kauniita ja valoisia, että suotta stressaat niistä yhtään ja tiedän että tekstipuoli sulta soljuu kyllä ihan itekseen, kun kakistat ulos vaan :D Tsemppiä & halit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana nainen, mä hyppään koht junaan ja tuun halaamaan sua :) Soitellaan!

   Poista
 19. pipsa-muori11/30/2016

  Voi sinua Sanna<3 Kyyneleitä vuodatin,kun luin missä tilanteessa olet kärvistellyt tän syksyn ja se helpotuksen itku ja kiitollisuus ja riemu ja keveys ja maailma taas auki..<3Palautui taas mieleen oma kuukausia kestänyt epätietoisuus tuosta S-sanasta johtuen sekä se helpottava tieto:ei pahanlaatusta. Vaikka tästä on jo 8 -vuotta kulunut,antaa se ajatus usein aihetta kiitollisuuteen:))Ihanaa joulun odotusta ja kiitos,kun taas jaksat kirjoitella<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksan jaksan, Pipsan ja kaikkien muiden iloksi / kauhuksi! Mut joo, tuo syöpä on sellainen peepää että se saa jo sanana kylmät väreet pitkin selkää ja juuri nytkin mulla on ajatukset useiden ystävien luona joita se koskettaa. On jopa vähän vaikeaa riemuita kun tietää kuinka monella ei siihen ole aihetta...

   Poista
 20. Mietin pitkään, sanonko mitään, kun olen 'vain lukija' - en bloggaa, en ole facessa, en instassa tms. Mutta blogien suurkuluttajaksi olen luisunut tässä parin vuoden aikana ja käyn sinunkin luonasi virtuaalikylässä usein.

  Yksi mottoni on ollut, että elämä tuottaa kaikenlaista mitä ei ole tilattu eikä palautusoikeutta ole - niitten kanssa on vain elettävä. Perheessäni on käyty läpi niin ohitusleikkaus, lonkkanivelten vaihdot kuin vatsa-aortan stenttaus (ei onneksi ehtinyt revetä, en siis ole leski) eikä vielä olla kunnolla edes eläkkeellä, joten mitä liekään edessäpäin, herra tietää... Kaikille meille näyttää kriisinsä riittävän.

  Ja sitten teille kaikille bloggaajille: unohtakaa kuulumistenne sokeroinnit, siivoukset ja silottelut, kuvien muokkaus ja muu joutava! Me luetaan juuri tällaisia blogeja; elämän iloista, suruista, roskista ja ruusuista, uusista matoista, lasten sairastumisesta, syövästä, peloista, keittiörempasta, konmarituksesta, ainaisen kaaoksen kanssa taistelusta, työttömyydestä, puutarhahulluudesta, ekologisemmasta elämästä, villasukkaohjeista..... elämän koko kirjosta, ispiroidutaan, ihastutaan ja välillä vähän positiivisesti kadehditaankin! Ne jotka nipottaa triviaaliseikoista hakevat joka tapauksessa sen vinkumisen kohteen jostakin, so why bother. Kiva kun viitsitte ja jaksatte jakaa kuulumisianne meille tuiki tuntemattomillekin. (Minua risoon toisinaan joittenkin yhdyssanavirheet, mutta pidän suuni kiinni niin kauan kun en itse kykene tuottamaan ainuttakaan postausta)

  Erinomaisen hyvää joulun -sen punaisen - valmistelua ja odotusta Sinulle ja läheisillesi. Ovet auki elämälle vaan ja täysillä mukaan❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS! Mä luin tämän monta kertaa enkä ollut uskoa todeksi että joku tietää mitä vatsa-aortan stenttaus tarkoittaa! Eli: mulle ei uskalleta tehdä sitä koska pelkäävät että siinä menee suoliston valtimo tukkoon ja koko suolisto kuolioon. Haastava paikka siis, tällä eletään.

   Toinen mokoma kiitoksia tulee siitä että olet valmis lukemaan elämän koko kirjosta- täältä pesee! Ei välttämättä villasukkia, tuskin konmaritusta mutta taatusti enemmän tunteita, taistelua ja puutarhaa!

   Oikein ihanaa joulun odotusta myös sinne! Ja jos en maininnut vielä...KIITOS!

   Poista
 21. Voi sinua! Täällä kyyneleet silmissä luin postausta - meillä eletään läheisen s-taudin kanssa joka päivä ja taas kaksi päivää ennen jouluaattoa käydään kontrollissa....
  Ihanaa että sait tuollaisen puhelun - osaan kuvitella sen helpotuksen ja itkun mikä siitä kumpusi!
  Täällä pysytään ja eletään blogisi mukana - tuli mitä tuli :D
  Ihanaa ja iloista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöyrä, kunnioittava ja syvä kumarrus teille jotka taistelette syöpää vastaan. Vihaan sitä sanana, vielä enemmän tautina eikä se ole jättänyt meidänkään perhettä rauhaan vaikka just tällä kertaa sainkin huokaista helpotuksesta.
   Kiitos jos pysytte mukana, kiitos mitä nöyrimmin myötäelämisestä.
   Rauhaa jouluun, kävi sitä ennen miten tahansa.

   Poista
 22. Voi miten hienoja uutisia! Paljon iloa, lämpöä ja aurinkoa päiviisi! Keveimmin mielin kohti joulua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan..KIITOS,

   Poista
 23. Onpa kiva kuulla, että kaikki on kohdallasi hyvin ja ihana uutinen. Varmaan ollut kamala syksy. Oikein ihanaa joulun odotusta sinne. Punainen on voiman ja rakkauden väri siitä saa kummasti voimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, punainen todella on voimaväri ja näistä kommenteista saa supervoimat!

   Poista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig