sunnuntaina, syyskuuta 25, 2016

Syksyn kauneutta puutarhassa

Viimeistään nyt on aika donkata kesäkukat kompostiin ja korvata ne syysistutuksilla. Puutarhaa ja ulkoilmaelämää ei kannata vielä sulkea oven taakse, syys-lokakuu on happirikasta ja ihanaa aikaa. Meilläkin suunnitellaan monivuotisten muuttoliikettä ensi viikolle, arkena illat ovat vielä sen verran valoisia että mukavasti ehtii touhuamaan puutarhassa pari tuntia.

Ajattelin pikkuhiljaa luovuttaa kasvihuoneen tomaattien ja paprikoiden kanssa, poimin viimeiset kypsät suoraan poskeeni ja sitten se on siinä. Kottikärryillä kulman taakse!

Kaivelin inspiraatioksi itselleni - ja toivottavasti myös teille - viime syyskuun koristeluja ja istutuksia puutarhasta. Toki nämä tuli sitten ripoteltua kuvauksen jälkeen portaille, terassille ja kasvihuoneeseen mutta oli kiva kerätä ne kaikki ensin terassille ja kuvata vähän sieltä sun täältä.  Kasvit ja kukat näyttää mun silmään aina paremmalta yhdessä, runsaisiin ryhmiin sommiteltuina. Joukossa oli myös kesäkukkien jäänteitä, osa monivuotisia, niitä siistinä säilyneitä. Vanhat pullot ja onnistuneen valkosipulisadon ylpeydet pääsi myös näytille. Aina voi miksata!

Huomasittekos tuon leipälaudan keskellä pöytää? Jos joskus törmäätte vastaavaan, kannattaa poimia mukaan. Siihen on ulkona ja sisällä rakennettu aika monta kivaa kattausta ja esim. tiiliskivillä korotettuna tuo ryhtiä ja nostetta suurempien juhlien seisovaan pöytään.

Syysinspiraatiota, olkaa hyvät!

Eikä täältä raaski illan tullen sisälle siirtyä. Syyskuu, lasit viiniä, radio taustalla ja kynttilät päällä, lämpimän huovan alla. Siinä sitä syksyn säveltä. Jossain vaiheessa iltaa hipsitään kasvihuoneeseen, pistetään lämppäri hurisemaan ja maailma paremmaksi. Syksy sulkee syliinsä, ulkona pimenee ja maailma loittonee. Näin on hyvä.

Vaikka mennään kovaa vauhtia kohti lokakuuta, ei vaivuta synkkyyteen vaan nautitaan kuulaasta ja kauniista syksystä, eiks niin?!

Energiaa alkavaan viikkoon,
Sanna

Puutarhan syyskukkijat ja viherkasvit on hankittu Viherlassilasta, tyynyt ovat Loviisan aitasta Linumin 2015 mallistosta ja pellavaliina on Ikean pellavakangasta metritavarana.
Leipälautoja kannattaa kysellä Adalmiinan Helmestä, sieltä mekin omamme löysimme 10 vuotta sitten.SHARE:

14 kommenttia

 1. Ihania kuvia ja tunnelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, syksy on puutarhassa itse asiassa aika nasta vuodenaika!

   Poista
 2. olet tehnyt kauniita asetelmia. Nuo pullot kynttilät ym. Ihaillen katselen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Tuija! Nuo pullot on aikoinaan löytyneet talomme vintiltä ja Niitä on kiva käyttää somisteina :)

   Poista
 3. Aivan upealta näyttää.
  Iloista viikkoa Sanna <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaiset syystunnelmat! Pitäisipä kipaista taimitarhalle. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. pipsa-muori9/27/2016

  Niin inspiroivat kuvat..taas kerran<3

  VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig