keskiviikkona, kesäkuuta 22, 2016

Juhannuksen juhlakattaukset

Tässäpä alkaa jokaisella arkielämä rauhoittua ja ajatukset kääntyä keskikesän juhlaan, niin myös meillä Pikkutalossa. Juhannusta vietetään Pilkkikaverin kanssa, parhaassa seurassa ja ilman sen suurempia hötkyilyjä. Juhannussauna on varma asia, palju piti olla kyytipoikana mutta sen hankinta ja maisemointi siirtyivät tulevaisuuteen murtuneen olkapään seurauksena. Vuokrapaljuakin suunnittelin mutta olkoon... hyvää kannattaa odottaa. 

Juhannukseen kuuluu ehdottomasti hyvä ruoka, oli keli mikä hyvänsä. Mutta tiedättekö minkä huomaan ärsyttävän mua suunnattomasti? Isot marketit ovat auki kaikkina juhannuksen pyhinä, lähes aamusta iltaan! Meillä on suuret juhlapyhät aina tarkoittaneet ruokalistojen suunnittelua, täysiä kauppakasseja, jääkaappia pullollaan herkkuja ja sitä ettei kaupoille lähdetä kesken pyhien. Tällä viikolla olen kuullut Pilkkikaverin suusta jo useamman kerran:" Voi ne juhannuksen ruoat päättää päivä kerrallaan kun kaupat on kuitenkin auki". Niin voikin, mutta miten tämä sitten enää eroaa tavallisesta viikonlopusta? Ja mua jyrsii se ajatus että joku joutuu lusimaan työkseen maitokaapissa juhannuksen! Enkä tarkoita pelkästään opiskelijoita joista jokunen saattaa olla siellä jopa vapaaehtoisesti, vaan myös kauppiaita joilla ei välttämättä ole varaa ottaa riskiä yhdistämällä juhannuksen hiljaiset päivät pyhien korkeampiin palkkakustannuksiin ja se tarkoittaa sitä että kaupassa on istuttava itse pitkät juhannuspäivät. Jos minulta kysytte, pistäkää kauppa kiinni ja nauttikaa keskikesästä. Lupaan tankata ruokavarastot niin ettei minun tarvitse mennä suurimpiinkaan marketteihin täydentämään niitä juhannuksena. Jospa  sielläkin ymmärettäisi tämän alkuhuuman jälkeen ettei täällä kuolla nälkään jussina vaan jokaisella on oikeus lähteä ongelle, myös kaupan työntekijöillä. Mikä on sinun kantasi näihin juhannuksen päättömiin aina-auki-oloihin?

Viimeksi puhuttiin ruoasta ja Ideatalosta sai käydä poimimassa kesäruokareseptejä mutta tänään muistellaan mistä niitä ruokia on sitten oikein tarjottu ja nautittu. Vaikka tänä vuonna meillä tehdään juhannuksena kattaus kahdelle, ajattelin jakaa teille vielä kerran meidän aikaisempien vuosien puutarhajuhlien tai lähinnä kattausten kuvia, jos vaikka saatte iloa ja inspistä näistä omaan keskikesän juhlaan. Sääennusteet vaihtelevat päivittäin mutta juhannus tulee silti joka vuosi. Nautitaan siitä, tuli taivaalta mitä tahansa. Eikö niin?

Näissä maisemissa, näissä tunnelmissa, kohti juhannusta :)
Sanna

pionit puutarhassa

juhannuskattaus lexington

Juhannuskattaus Lexington-tuotteilla

Kesäjuhlien kattaus

Kesäjuhlat puutarhassa

Kesäjuhlat Lexington

Vanha vakka leipäkorina

Viinilaatukko emalia

Arabian maisema-astiasto

Juhannuskattaus arabian maisema-astioilla

SHARE:

10 kommenttia

 1. Me teimme perinteisesti ystäväni kanssa metrin mittaisen kauppalistan, kauppaan ei himpura vie mennä ainakaan lauantaina.
  Kivaa ja rentouttavaa juhannuksen aikaa Sanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täten julistetaan juhannusrauha myös Outille!

   Poista
 2. Riittäis kun olis kaupat auki torstaihin ja sit luukut kiinni ja auki vasta maanantaina! Ja jos joku kuolee nälkään sillä välillä niin siitä vaan 😉 -pari hookoon blöötä lisää sinne kaljakorien kupeeseen, niin eikähän niillä hätätilassa selviä. Ja sama jouluna.
  Hmmm...tuleekohan mun vieraat omien makkaroitten kanssa vai pitäiskö itsekin noudattaa omaa neuvoaan 😂
  Jotta jussia vaan, rentoo semmottista 😘☀️😎

  VastaaPoista
 3. Kauppalistat on valmiina ja jos jotain uupuu, se sitten uupuu - kauppaan ei juhannuksena mennä. Just tismalleen samaa mieltä olen noista kauppojen aukioloajoista - kyllä saisivat kauppiaatkin ja myyjät juhlapyhänsä viettää ihan rauhassa - on sitä ennenkin pärjätty ilman jättijääkaappeja ja pakastimia.
  Hyvää juhannusta sinulle ja kalakaverille!

  VastaaPoista
 4. Kauppaan mennään täällä huomenna metrin mittaisen lapun kera ja sen jälkeen saa kaupat olla mein puolesta kiinni. Joku roti tässäkiin asiassa...
  Meille tulee juhannusvieraita ja nautitaan upouudella terassilla juhannusherkuista. Ihanaa jussia pikkutalon väelle <3

  VastaaPoista
 5. arvaatkin jo varmaan mitä mieltä mä olen aina auki olevista kaupoista ja varsinki kädettömistä ja päättömistä työvuorolistojen tekijöistä.... ilta kympin vuorosta kun kipität aamu kuuden vuoroon niin ei paljon naurata. mutta enivei onneks oon niin kallis etteijuurkaan pyhävuoroja paukkaa meikkikselle ja huomenna kauppaan ja mökille josta ei liikahdeta ennen sunnuntaita.

  VastaaPoista
 6. Ihanat kesäkattaukset. <3 Ja parempi tosiaan tehdä ostokset kerralla ja nauttia kunnolla pyhistä.

  VastaaPoista
 7. Kaupassa käydään kerran ja se tapahtuu tänään :) Ihanat kattaukset!

  VastaaPoista
 8. Samaa mieltä - kauppaan mennään tänään ja maanantaina seuraavaksi. Joulu ja juhannus suunnitellaan kunnolla paperilla ja se sitten riittää, mitä on.
  Me saadaan vielä aikuiset lapset&co ainakin tänä vuonna takapihallemme. Ollaan nyt vuosia vietetty kaupunkijuhannuksia ja niin ihastuttu tähän fiilikseen.
  Hienot kattaukset - Lexingtoneilla meilläkin mennään ;)
  Leppoisan juhlavaa juhannusta teille!

  VastaaPoista
 9. Kuten aina, miten upeita kattauksia! Taito tuokin kerrassaan sulla hyppysissä! :)

  Tällaiselle kasarikakaralle nuo aukioloajat ovat ihan yhtä tyhjän kanssa. Kun kakarana kaupat oli arkisin auki pisimmillään kuuteen ja lauantaisin ovet meni usein kiinni yhden-kahden aikaan, viimeistään kolmelta, niin eipä ole mitään tarvetta tai hinkua marketteihin sunnuntaina, saati juhlapyhinä. Muutenkin käytännössä kyseessä on/olisi yksi ylimääräinen päivä, jollon kaupat eivät ole/olisi auki. Kyllä nyt sen verran sitten sinne kärryyn mahtuu enemmän tavaraa, että sen yhden päivän pärjää, kun ei muutenkaan tule kaupoilla rampattua päivittäin ;D Ajatella jos tulisi jokin poikkeustilanne ja kaupat olisivat kiinni vaikka 2 päivää, tai 3! Siinä olisi koko valtakunta ihan sekaisin..

  Hyvää juhannusta sinne, Sanna :)

  VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig