keskiviikkona, tammikuuta 06, 2016

Olohuoneen sydäntalvi

Nyt on joulun viimeisetkin koristeet korjattu pois mutta joulun viherkasveista nautitaan niin kauan kuin hengissä pysyvät.
Ilman punaista ympärillään nämä muuntautuivat ihan tuikitavallisiksi viherkasveiksi, eikä totta?Olohuoneesta on pikkuhiljaa kuoriutunut esiin tilaa ja valoa, kuusen lähdettyä täällä tuntuu jopa hieman tyhjältä.
Ollaan nautittu suunnattomasti kiireettömistä pakkaspäivistä, hyvistä kirjoista ja hitaasta ruoanlaitosta.
On ihanaa sytyttää kynttilät ja takka, napata pelliltä tuoretta pullaa suupieleen ja lasi maitoa kyytipojaksi ja hautautua isoon nojatuoliin lukemaan.Talven värimaailmaksi meille näyttää valikoituvan pellavainen beige.
En muista koska meillä olis ollut näin neutraalit sävyt olohuoneessa mutta tuo Loviisan Aitasta syksyllä ostettu Riviera Maisonin nojatuoli mahdollistaa paljon aiempaa hillitymmän sisustuksen.Vanhan astiakaapin muutto toiselle seinälle on osoittautunut varsin onnistuneeksi ratkaisuksi.
Täällä säilytetään ns. juhlavampia astioita ja nyt ne tulee otettua useammin käyttöön kun ovat ihan keittön ovensuussa.


Leikkelin loput tasetin kukinnot ja lehdet lasitölkkiin tuohon kaapin reunalle ja voitte arvata että niistä leijailee huumaava tuoksu ympäri olohuonetta!


Juuri nyt on sellainen olo että koristelut on hyvä jättää minimiin mutta ihan tyhjien tasojen kanssa ei oikein osata elää. 
Erilaiset lyhdyt ja kukkaset pelastaa paljon ja tämä Tyttö ja Vuohesta ostettu alumiinikulho on tähän fiilikseen just sopivan yksinkertainen oliivipuisten sydänten kanssa.


Tuo huonekuusi on vienyt sydämeni ihan totaalisesti ja toivon että saan nämä tuuheat vihreät selviämään talvesta ja ensi jouluun asti!
Molemmat tykkäävät viileästä ja valoisasta, ei suorasta paahteesta ja aika tasaisesta kosteudesta vaikka pintamulta saakin kuivahtaa välillä.
...niin että jos joku muukin haluaa kokeilla...


Tässäpä tämä, auringolla ja vihreillä tyynyillä väritetty tammikuinen olohuone.


Villi arvaus: 
Tänne joukkoon tulee keväämmällä muutama "trendivärinen" vaaleanpunainen tyyny, heti kun kävelee sopiva vastaan :)

Muistakaa villahousut!
Sanna

SHARE:

16 kommenttia

 1. Ihana, seesteinen värimaailma. Juuri samanlaisesta itsekin tykkään. Olen huomannut, että iän myötä sitä haluaa neutraalimpaa värimaailmaa ympärilleen;valkoista, harmaata, ruskean eri sävyjä ja hieman mustaakin. Toki joku väripilkku on aina paikallaan. Täälläkin on siivottu joulu pois ja tuntuu niin raikkaalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä miellyttää tällä hetkellä myös omaa silmää!

   Poista
 2. pipsa-muori1/06/2016

  Tuo huonekuusi kyllä puhuttelee jollain tavalla..siinä on jotakin niin suomalaista ja alkukantaista. Vaaleanpunainen tyyny(t)tulee varmaan viihtymään "sukulaistensa",maton ja verhon raitojen kanssa<; Ja kyllähän se niin on,että vaalea sisustus joulun punaisten jälkeen on niin seesteisen oloista että.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Pipsa! Se on niin kauniin sävyinen ja jotenkin nallemaisen pehmeä :) ja silmissä häämöttää jo puuterisen vaaleanpunaiset pellavatyynyt...

   Poista
 3. Oi miten kaunista ja seesteistä! Juuri tänään mietin, että mitä tehdä joulukukille, punaista en enää haluaisi, mutten raaskisi millään heittää poiskaan... Ihana tuo astiakaappi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astiakaappi kiittää! Se on muisto anopista ja erittäin rakas! Meillä oli onneks punaiset joulukukat jo kukkineet, valkoisia tulppaaneja tekee jo mieli :)

   Poista
 4. Anonyymi1/06/2016

  Ihana tunnelma teillä! Toi vanha astiakaappi on ihana, niin kaunis että huhu! mistä noi puiset sydämet on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan C, ja kiitos! Ne on Tyttö ja vuohesta myös, Turusta Linnankadulta :)

   Poista
 5. Villasukat ja lämppäripöksyt on valmiina huomista varten.
  Ihania nuo havukasvit <3

  VastaaPoista
 6. Itsekin hurahti tänä jouluna huonekuuseen. Nyt sitten toivon saavani sen pysymään hengissä edes kesään saakka.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi1/07/2016

  Tosi kauniilta näyttää!
  Kirpsakkaa pakkaspäivää sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Micu, sinne myös kirpeää tammikuuta!

   Poista
 8. Nyt on hyvät kuvat!!! Ihan PRO! Laatukin perhanan skarppi. Melkein katteeks käyp :D Mut onhan noi väritkin ihan täydelliset. Kyllä.

  VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig