tiistaina, huhtikuuta 07, 2015

Moving day?

No ei vielä se virallinen ja todellinen jolloin koko porukka potkitaan 
ulos Pikkutalosta ja muuttoliike Lippakioskiin on totaalinen.

Mutta rohkelikot lähti jo aurinkoon, oliivipuut siis :)
Ne kun ei ole suutu pikkupakkasista niin saivat ekana
painua pois tieltä ja antaa ikkunapaikan seuraaville.


Ja kaverien hylkäämä rosmariinipuu jäi vilkuttamaan ovensuuhun ;(
Pian tulee sen vuoro...


Tämmöinen 2. pääsiäispäivä vietettiin Lippakioskissa eilen.
Kaikki syötäväksi kelpaavat herkut roudattiin mukaan ja puutarhalehdet aiheutti 
vahvaa vihervimmaa :)Tästä oli hyvä palata taas arkeen muutamaksi päiväksi :)

Lämpimämpää luvassa, nautitaan siitä!
Sanna
SHARE:

12 kommenttia

 1. Siellä niin nurmikin jo vihertää - meillä lumipeitteen alla. Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedäks, täällä on vihertänyt koko talven ;) nou snow! Mitä ny muutaman viikon... Pian saa kaivaa ruohonleikkurin esiin!

   Poista
 2. Teillä on kyllä kevät paljon pidemmällä kuin meillä, vaikka keväiseltä tuntuukin on lunta silti vielä näkyvissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täällä se vähäkin on jo hävinnyt!

   Poista
 3. Onko teillä Lippakioskissa muuten jonkunlainen lämmitys, vai pärjääkö oliivi tosiaan jo näillä asteilla kasvihuoneessa? Syksyllä venytin oman oliivini tuomista sisälle kun pelkäsin sen kuukahtavan täällä ja nyt jahkaan ulosviemistä samasta syystä ;) Kun elämän haluaa tehdä hankalaksi, niin sen voi tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on siellä pahimpien pakkasöiden varalle lämpöpuhallin joka käynnistetään sitten ajastimen kanssa esin 15 minuutiksi /tunti. Mutta oliivipuut ei ole niin herkkiä, ne pärjää kyllä nyt jo kasvihuoneen suojissa jos ei ihan pahasti pakkaselle mene. Toki, jos ne ovat ollaat talven +20 asteessa, voisit antaa totutella lämpiminä päivinä ja käy heittämässä iltasella vähän hallaharsoa ympärille...jos viitsit vehdata sen verran...

   Poista
 4. Anonyymi4/08/2015

  Miten kauniita kuvia, voi että sentään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Micu, kyllä tämä kummasti helpottaa kun on valoa ja pääsee Lippakioskiin kuvaamaan :)

   Poista
 5. Oho, eka kommenttini meni tuonne viimevuotiseen oliivipuukeskusteluun :O (Googlasin oliivipuun hoitoa ja tupsahdin tänne :) )
  Oma oliivipuuni on kuivattanut talvella kaikki lehtensä, vieläköhän se virkoaisi leikkaamalla, mitä luulet? Omasi näyttää niiiin virkeältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, pahoittelen etten eilen ehtinyt vastaamaan tähän tuikitärkeään asiaan!
   Mutta tässä: Kastele! Vie mahdollisimman valoisaan paikkaan. Paiskaa parvekkeelle tai rappusille mutta ota yöksi sisälle vielä. Tarkista onko oksissa turvonneita silmuja ja tulevia lehtiä. Älä siis leikkaa vielä jos puussa ei ole yhtään lehteä jäljellä. Jos lannoitat niin varovasti.
   Valitettavasti on hyvin todennäköistä että jos ei siellä näy mitään turvotusta oksissa eikä ketään ole kotona viime syksystä, ei puusi enää ole "elävien kirjoissa".
   Lohduksi: Nämä on normaalissa huonelämpötilassa vähintäänkin oikukkaita kavereita. Valossa ja mahd.viileässä saattavat hyvinkin selvitä, kunhan muistaa kastella säännöllisesti. Kertauksena: Oliivi ei ole kaktus!
   Tiedoksi: Mulla on koko konkkaronkka talven yli meidän pihatalossa eli "Pikkutalossa" ja siellä on peruslämpönä 2 patteria +5°C koko talven, isot ikkunat ja valoa paljon. Siellä siis talvetan oliivipuut, rosmariinit, pelargoniat, puutarhahortensiat, sinisarjat, ruusut...täyttä on! Mutta nämä on todella vaikeat olosuhteet järjestää jollei tuollaista siunattua ulkorakennusta tai talvipuutarhaa ole.
   Onneksi: Tänä päivänä uuden oliivipuun saa kohtuukustannuksin verrattuna esim. 10 vuoden takaiseen valikoimaan, meillekkin on ensimmäinen laahattu yli 10 vuotta sitten Ruotsista :) Elikkä mars puutarhaliikkeeseen katsastamaan tarjonta!
   Toivottavasti amatööri mutta innokas oliivipuu- harrastaja pystyi auttamaan, mielelläni kerron lisää jos vielä tulee kysymyksiä :)

   Poista
 6. Lippakioski, mikä ihana tekosyy!

  Mun on nyt ihan todellakin, oikeasti ja ehdottomasti saatava oliivipuu. Huonostihan sen tietysti käy, mutta sen aikaa ainakin voin lakata kuolaamasta näitä sun oliivipuita ;D

  VastaaPoista
 7. Hei, todella kiva blogi sinulla :) Liityin heti lukijaksi kun huomasin tämän. Samalla haastan sinut osallistumaan haasteeseen, jolla tehdään tunnetuksi blogeja joilla on alle tuhat lukijaa. Ensin vastataan haastajan 11 kysymykseen, sitten keksitään 11 uutta kysymystä ja haastetaan 5 - 11 uutta bloggaajaa mukaan. Käypä blogissani lukemassa kysymykset :)

  VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig