maanantaina, toukokuuta 12, 2014

Nyrjähtänyt viherpeukalo?

Osimoilleen näin, sisätiloissa ainakin!
Katsokaa nyt!
Tässä teille todiste ;( 
Asia on sillälailla ettei meillä meinaa valo riittää keittiössä yrteille edes keskikesällä.
Siinä ei auta rakkaudet eikä substralit, puhumattakaan epäsäännöllisestä kastelusta...


Siksipä olen kovin iloinen kun sain kokeiluun ja myöskin Peiserin tuotevalikoimiin 
uuden, täysin kotimaista suunnittelua ja valmistusta edustavan 
Tregrenin Genie Kitchen Garden yrttialtaan kasvuvalolla.


Valmistajan sanoin:

Energiaa säästävä innovatiivinen GENIE-kitchen garden antaa lähiruualle ja kaupunkiviljelylle uuden merkityksen yhdistämälle ympäristöystävälliset valmistusmateriaalit, viimeisimmän teknologian, helppokäyttöisyyden ja nykyaikaisen muotoilun.
GENIE- kitchen garden on pieni ekologinen yrttitarha, joka on suunniteltu sekä ulko- että sisäkäyttöön. Geniessä yhdistyy muotoilu ja teknologia siten, että kuka tahansa voi kasvattaa kaikkea kukista vihanneksiin ilman aikaisempaa kokemusta. Tämän tekee mahdolliseksi Tregrenin mullistava Active Growing Technology -kasvatusmenetelmä.  Active Growing Technology -menetelmän ansiosta kasvit kasvavat yli kolme kertaa perinteistä ruukkukasvatusta nopeammin.
Mutta hei, menkääpä itse tutustumaan Tregrenin sivuihin,
aika mielenkiintoinen juttu vesipumppuineen päivineen!
Kotimainen, pienellä hiilijalanjäljellä valmistettu...
Peukut sille!


Harmittaa etten aiemmin tajunnut tämän mahdollisuuksia taimikasvatuksessa!
Taidan silti koittaa auringonkukkien ja kesäkurpitsan siementen kanssa...

Kertokaahan jos jollain on kokemusta näistä 
keittiöpuutarhoista!

Vihreää viikkoa,
Sanna

SHARE:

10 kommenttia

 1. Ainakin tuo on siedettävän näköinen ja -kokoinen siihen valkoiseen mötikkään nähden! (Jota en joskus huolinut vaikka olisin ilmaiseksi saanut)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks olekkin! Siinä toinen syy miks ihastuin. Värejäkin piisas...

   Poista
 2. Tuollaista valoa taidettaisiin meilläkin tarvita, kun basilikat tuntuvat kasvavan niin nihkeästi ihan ikkunan ääressäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on mullakin ne pahimmat, basilika ja tilli. No, nyt nähdään, tilli oli menetetty ja basilika kuoleman kielissä viime perjantaina kun löin töpselin seinään :) Jos vaikka tuo basilika selviäis...ja ajattelin koittaa miten toimii tuon pumpun kanssa kasvihuoneessa sitten kun kesä viimein koittaa. Se kun toimii automaattikastelijana, pumppu toimii nääs pattereilla :)

   Poista
  2. Hyvä tietää, etten ole ainut joka taistelee basilikan kanssa. :) Vaikka jotenkin mullla on sellainen mielikuva, että yhdesä aiemmassa asunnossani se olisi kasvanut kuin rikkaruoho, vaikka ei sielläkään mitenkään supervaloisaa ollut. Liekö ollut joku pimeään jalostettu talvilajike vai muuten vain outo tapaus. ;)

   Poista
  3. Juu et :) Kyllähän se sitten kesemmällä kasvihuoneessa viihtyy mutta sisällä kyllä takkuaa...

   Poista
 3. Meillä tuppaa olemaan melkein se päinvastainen ongelma, eli aurinkoa riittää (auringon paistaessa) niin paljon että yrttejä jos yrittää esim keittiön ikkunalaudalla pitää niin kärventyvät. Keittiössä muutenkin niin vähän tilaa että ne yrtit on pakko pitää pation puolella pikkulintujen lentomiinakenttinä ;-))

  VastaaPoista
 4. Basilika ei tykkää suorasta auringonvalosta ja siksi se on helpompi kasvattaa sisällä kuin ulkona. Tykkää rehottaa ohuen valoverhon takana. Pitää vaan muistaa että basilika on todellinen juoppo. Pieni basilikakin juo desin tai kaksi vuorokaudessa. Ja jos kerrankin unohtaa kastella niin että se pääsee liian kuivaksi niin se voi olla bailikan viimeinen päivä se. Minun basilika seisoo isossa lasipurkissa pienine ruukkuineen. Purkin läpi näkee helposti onko basilikalla vettä tarpeeksi.

  Minusta basilka on helpoimpia kasvattaa. Tilliä en edes uskalla ajatellakaan. Ruohosipulikin on hankalampi kuin basilika. Rosmarino on suosikkiyrttiini, vasinkin salaattikastikeessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosmariini on suorastaan ihana!!!! Talvella en oo koskaan saanut basilikaa viihtymään, katsotaan jos nyt sitten, mutta kesällä kasvihuoneessa kyllä niinkuin yläkuvasta huomaat :) Tilli-nounou- ei maassa eikä puussa ;(

   Poista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig