torstaina, toukokuuta 02, 2019

Uudistunut olohuoneemme


Kaupallinen yhteistyö:
ATV Aninkaisten väri -ja tapetti, TurkuVOI HUHHUH!
Pitkään kaivattu olohuoneen uudistus alkaa olemaan loppusuoralla, viimeistelyjä ja tauluja vailla. Täällä remontoitiin jo pääsiäisviikko isolla pensselillä ja suurilla odotuksilla ja lopputulos on meidän silmään kaiken odottelun arvoista!

Remonttitarvikkeiden hankintapaikaksi valikoitui aika lailla automaattisesti ATV eli turkulainen Aninkaisten tapetti ja väri. Ensimmäiset asioinnit ATVllä ovat olleet jo 1980-luvulla kun päästiin remontoimaan ensimmäistä yhteistä kotia ja apuja & asiantuntevaa palvelua tarvittiin. Voi miten muistan sen kerran kun marssin ostamaan yksinäni parkettia meidän ekaan omaan asuntoon. Olisi ollut helppoa jättää nuori (silloin vielä arka) neito vaille huomiota mutta sainkin maailman ystävällisintä palvelua ja ihan parhaat hinnat parketilleni. Pilkkikaveri ei ollut uskoa korviaan kun kuuli! Ja pitkällä asiakassuhteella olen sitten kiittänyt ystävällisestä palvelusta.

Tapetteja arvuuttelinkin teille täällä jo aiemmin ja loppujen lopuksi Pilkkikaveri valitsi tuon tummanvihreän Sandbergin hillityn kuosin. Jälkeenpäin on helppo hymyillä mutta todellisuudessa tapetin päättäminen aiheutti lähes rimakauhun ja paniikin. Kaunis kiitos ATV:n ladyille kaikista vinkeistä, tapettikirjojen lainoista ja myötätunnosta :) Turun alueella asuvat, suosittelen tutustumaan ATVn uusittuun tapettiosastoon, se on luonnonvaloineen ja valikoimineen vertaansa vailla!

Seinänväri yritettiin napata suoraan tapetin kuvion vaaleimmasta sävystä mutta koepurkin jälkeen sävyä kylmennettiin ja vaalennettiin vielä huomattavasti. Värisilmän oma Unelmien värit -värikartta oli tässä isona apuna ja totesin sen sopivaksi myös työkäyttöön eli lunastin omaksi muutamalla kympillä kun kerran myynnissä oli. Ja tähän väliin säästövinkki: Värisilmän omat sisämaalit on aika kivan hintaisia ja laatuisia. Valitsemamme sävy, "Kääntöpiiri" on vaaleampi ja viileämpi kuin esim. Tikkurilan viime vuoden väri, "Nefriitti" ja siten myös raikkaampi kolmella seinällä. Oikeastaan livenä aika lähellä eukalyptuksen lehtien sävyä. Ja aikamoinen kameleontti väriksi, vaihtaa päivän mittaa sävyjä useasti ja illalla kun lamput syttyy, on olohuone taas aivan erivärinen. Tykkään!

Lattian sävyksi meille oli alunperin tulossa tummempi harmaa Tikkurilan Cool Gray-kartasta mutta päädyimme kuitenkin vaaleampaan harmaaseen ja nyt olen tyytyväinen siitä. Itse asiassa se näyttää lattiassa lähes valkoiselta. Pelkona oli että itämainen mattomme näyttää likaiselta koska siinä pohjaväri on hieman luonnonvalkoinen mutta näin ei onneksi käynyt. Sävy on kylläkin niin vaalea etten sitä esim. eteiseen / keittiöön aio samaa jatkaa vaan valitaan pari astetta tummempi kun seuraavaksi maalataan. Mutta olohuoneessa tämä on ihanan raikas kun täällä ei samalla tavalla sohlata kuitenkaan. Ehkä.

Huomaattekos, meillä vaihtui samantien järjestyskin. Iso, massiivinen 2-osainen stereotaso päätettiin siirtää tuohon ikkunan alle ja sohva vastakkaiselle seinälle. Vaihteluksi ja tasapainoksi kun tuo järkäle on melkomoinen "viihdealttari" silloin kun on ehjällä seinällä. Sitäpaitsi, valkoinen "Hakolaska" näyttää ihanalta tuota tapettiseinää vasten, tykkään! 

Osa kalusteista muutti samassa hässäkässä majaa ja esim. keltainen Ikean tuoli "pakkomyytiin" siskolle jonne se sopi loistavasti. Verhoomo Kuusivaaran uudistama rokokoo-tuoli saa jäädä olohuoneeseen, sininen Askon Rikhard -nojatuoli on viittä vaille poistumista mutta kun siinä on niin ihana istua että mietin edelleen josko veisin Kuusivaaralle ja päällystäisin. Mutta minkä väriseksi?!?!?! No, se on sen ajan murhe, nyt nautitaan uudesta lookista ja järjestyksestä olohuoneessa ja suunnitellaan seuraavaa pintojen freesausta (hysss, älkää kertoko Pilkkikaverille). 

Olen kovasti funtsinut miten ripustamme taulut uudistuneeseen olohuoneeseen ja kuulisin mielelläni mielipiteitä esim. taulukiskoista. Meille on kertynyt aika paljon mieluisia maalauksia ja ne on omalta osaltaan olohuoneemme kruunu ja haluaisin ne ylväästi esille mutta tuleeko niillä kiskoilla liian galleriamainen fiilis? Ja miten ne saa asennettua huomaamattomasti kun meillä on katon rajassa jo listat? Tässä vaiheessa tunnen itseni ja tiedän että ne taulut lennähtää viimeistään viikonloppuna seinälle, kiskoilla tai nauloilla! Mutta itseasiassa oli kiva ottaa vähän kuvia niin että kaikki taulujen tuoma persoonallisuus puuttuu olohuoneesta. Itsekin voi sitten ihmetellä eria kun ne on napsittu seinille. 

Sähkörasiat ja katkaisijat odottaa vielä sitä hetkeä että saan mitattua oikeanlaiset ja valittua tyylin ja valmistajan. Jatkojohdoilla mennään siis vielä :)

Kuvat kertokoon enemmän kuin nämä tuhat sanaa, lisää maistiaisia saatte sitten kun kaikki on paikoillaan ja valmista. 

Voikaa hyvin,
Sanna

SHARE:

3 kommenttia

 1. Tapetti on kyllä nappivalinta teidän kotiin. Ihanasti tulee esille muutkin kodin sävyt.
  Kaunista toukokuun alkua sinulle Sanna <3

  VastaaPoista
 2. Näyttää todella upealta ja raikkaalta. :)

  VastaaPoista
 3. Kaunista, niin kaunista! Sä osaat niin ihanasti yhdistellä värejä. Vihreä ja keltainen on kerrassaan lumoava väripari. P.s. Lounastärskyt?

  VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig