maanantaina, kesäkuuta 04, 2018

Laadukkaat lepotuolit terassille

Täällä Pikkutalossa on eletty koko toukokuu onnellisuuskuplassa, niinkuin on taidettu tehdä koko Suomessa. Poikkeuksellisen kauniit kelit, 10 päivän onnistunut matka Firenzeen ja Roomaan, palattaessa täysi kesä ja päivä päivältä komeampi kukinta puutarhassa. Uskomatonta! Kirsikkana kakun päällä koulunsa päättäneitä hellinyt upea auringonpaiste. Kelpaa!

Toukokuu pyhitettiin siis puutarhalle. On istutettu, kasteltu, maalattu ja nautiskeltu pitkää iltaa. 
Konttorikin siirtyi ulos samantien kun kotiuduttiin. Eihän sitä malta sisällä töitä tehdä kun kerran on mahdollisuus ottaa kone kainaloon ja hipsiä aurinkovarjon alle...
Puran teille pikkuhiljaa kuulumisia kun viimein on hieman viileämpää ja viitsii heilutella kameraa ja käsitellä kuvia sisätiloissa. Se on sellaista hommaa jota ei voi tehdä auringossa, puutarhassa, kun tietskarin ruudulta ei meinaa millään nähdä värien sävyjä. 

Koko elämä siis siirtyi toukokuussa ulos. Terassi kaipasi pientä päivitystä istumamukavuuteen ja onnekseni bongasin Maskusta, Kaluste Heinosten verkkokaupan tarjouksesta saman Brafabin Evita polyrottinkituolin joka meillä on ollut jo 5 vuotta, vuoroin sisällä kasvihuoneessa ja ulkona taivasalla. Olen ollut niin tyytyväinen tuolin istuinmukavuuteen ja laatuun että halusin ehdottomasti toisen samanmoisen ja koska tuoli oli mukavasti tarjouksessa, investoin samantien myös rahin siihen. Viidessä vuodessa tuoliimme ei ole tullut minkäänlaisia vaurioita, ei purkaumia vaikka se on ollut ulkosalla suurimman osan vuodesta. Täällä kun on tapana istuskella ulkona aina kun mahdollista...
Nyt kelpaa! Olin bongannut Kaluste Heinoset ja ison valikoiman Brafabin puutarhakalusteita jo Turun puutarhamessuilta mutta hämmästyin todella valtavasta valikoimasta kun haimme tuolin Maskun myymälästä. Kokonainen huonekaluhalli täynnä laadukkaita ULKOKALUSTEITA! Kiitos kyllä, suosittelen! Olen monesti murissut huonekaluliikkeiden suppeista valikoimista ja huonosta laadusta mutta tästä lähtien tiedän minne suuntaan ostoksille. Tsekatkaa verkkokauppa jos ette liikuskele Turun ja Maskun suunnilla!

Mutta mutta... koska tätä puutarhaa asustaa tunari ja tuunari, tapahtui seuraavat:
Kun raavittiin kotona paketti auki, totuus paljastui. Olin muistanut väärin olemassa olevan tuolin sävyn ja valitsin eri värin. Jep! Tunari! Samaan hengenvetoon kylläkin totesin että toihan on hyvä juttu, emännän ja isännän tuolit on eri sävyä eikä meillä muutenkaan ole mitään saman sarjan juttuja. Eli nämä jäi. 


Se toinen mutta tuli tuolien alkuperäisestä pehmustekankaasta. En tykännyt siitä 5 vuotta sitten, en tykkää edelleenkään. Mun silmääni ei kertakaikkiaan sovi ruskea päällinen ja toiseen tuoliin teinkin jo aikoinaan farkkukankaasta irtsaripäällisen, toiseen suunnittelen löytäväni jonkun kivan ruudun tai raidan mutta menkööt nyt alkuun tällä raidallisella torkkuhuovalla. Tätä tuunaajaa ei yhtään häiritse ommella täysin uuteen tuoliin uudet päälliset. Sinisen sävyt kukkasineen nyt vaan kuuluu Pikkutalon kesään ja nyt tämä meidän toinen olohuoneemme on entistäkin viihtyisämpi keidas. Antaa tulla vaan aurinkoa ja lämpöä lisää, kyllä me kestetään!

Tässäpä näitä kuulumisia puutarhan puolelta, juuri äsken rynnättiin laskemaan alas puhurin kaatamat aurinkovarjot. Onneksi olivat vahvaa tekoa ja säästyivät vaurioilta. 

Pitäkäähän hatuistanne kiinni, puhuria luvassa.
Sanna



Polyrottinkituolit Brafab




SHARE:

6 kommenttia

  1. Ihana lekottelukeidas teillä! Ja miten mukavan näköiset tuolit! Kelpasi kyllä mullekin :-) Kiva kun olet löytänyt Kaluste Heinoset. Itsekin tykkään ko. huonekalukaupasta kovasti. Viimeksi ostin Heinosilta ruokailupöydän tuolit, olen laatuun ja palveluun erittäin tyytyväinen. Hei, atvaas minne mä lähden tänään pojun kanssa? Noh, Tubettajaristeilylle tietenkin! Hieman hirvittää tuo tuuli, kun ollaan merelle lähdössä, mutta toivon mukaan tuuli ehtii laantua illaksi. Ens viikolla on kyllä pakko nähdä jossain mutkassa, jookos?

    VastaaPoista
  2. P.s kirjoitusvirheiden määrä on vakio 😝

    VastaaPoista
  3. Ihanat tuolit, eikä kyllä yhtään haittaa tuo eri sävyisyys. Kaunista kesäkuuta, nyt voisi vähän sataa ja sitten kelpaisi taas ne helteet :)

    VastaaPoista
  4. Jestanpoo, miten viihtyisän näköinen keidas - varsinainen mansikkapaikka <3
    Mukavaa kesää toivotellen, C

    VastaaPoista
  5. Kauniit ja niin kaunis kesäolohuone. Meillä meni varjo poikki, kiitos tuulen :)

    VastaaPoista
  6. Paratiisihan tuo on!
    Meillä ei ole omaa pihaa mutta yhteinen talojen sisäpihalla. Me ei enää jaksettaisi hoitaa puutarhaa eikä pihaakaan, joten onneksi saa nauttia yhteisestä. Parveke meillä on jossa voi istua vain aamupäivällä ja syödä aamiaisen ja lounaan. Iltapäivällä ja illalla aurinko paahtaa niin kovaa parvekkeelle, ettei siellä voi olla kuin viileenpinä päivinä, joten sisäpihalla on varjoisaa ja viileänpää istua vaikka myöhään yöhön.
    Hyvää ja nautinnollista kesää teille!

    VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig