keskiviikkona, maaliskuuta 14, 2018

Kevään vihreä olohuone

Kaupallinen yhteistyö: Turun Rakenna & Sisusta -messut

Myönnetään, olen pikkuisen jopa pantannut näitä kuviani Rakenna & Sisusta -messuille tekemästäni osastosta koska halusin kirjoittaa tästä ihanasta vihreästä olohuoneesta vasta kevätauringon lämmittäessä ja Antiikkimessujen lähestyessä. Se on kuulkaa koko sisustusmaailma täynnä vihreää, ainakin jos on ammattilaisiin uskomista. No, se siitä kevätauringosta, taas pakastuu. Mutta ei mun pakkasesta pitänyt puhua vaan Bloggaajat tapetilla - osastolle tekemästäni sisustuksesta!

Muistattekos, meitä oli 4 bloggaajaa jotka teimme Rakenna & Sisusta- messuille ns. blogikodin jonne  WallVision valitsi ja toimitti tapetit. Meidän tehtävänä oli sitten sisustaa ne annettujen teemojen mukaan. Sain somistettavaksi ihanan hennonvihreän olohuoneen tapetin jossa oli todella rohkea iso kuosi, vähän retro, vähän moderni. Tapetin nähtyäni sain silmiini Martin Aitan ikkunassa komeilleen Eero Aarnion Pallotuolin, soitin J-Plle ja homma oli sillä selvä. Pallotuoli lainaan ja muu sisustus sen ympärille.
Targettina oli siis 30- vuotiaan asukkaan cityolohuone. Yes madam, hoituu! Ehdottomasti vähäeleinen ja kerroksellinen. Pyöreitä muotoja, valoisaa ja vaaleaa, vähän tavaraa, uutta ja vanhaa designia sekaisin. Siinä se.

Lupasin että luettelen vielä tarkkaan tänne mitkä tuotteet valitsin Engblad & co:n Atmospheres tapettimalliston seuraksi. Sattuipa vielä niin että Ruotsin Elle-lehti valitsi juuri tämän tapettimalliston vuoden kauneimmaksi!

Ennen tuotetietoja vielä kuvakavalkadi ja kommentteja sisustuksen yksityiskohdista.


Koko sisustuksen sieluksi sain siis lainaksi Eero Aarnion Pallotuolin vuodelta 1973. Tätä kuolattiin kimpassa messukävijöiden kanssa vaikka totuuden nimissä en uskaltanut edes koeistua  :) Silkkaa sattumaa että oli sisältä alkuperäinen vihreä joka natsas tuohon tapettiin ihan kympillä!


Oli ihan selvää että halusin pallotuolin viereen aikakauteen sopivan viherkasvin, sellaisen oikein 70-luvun henkisen. Joo, näitä perhanan palmuja on vissiin ollut aina ja näyttää hyvältä taas! Valkoinen lipasto oli lainassa Turun Ekotorilta joka on oikea aarreaitta! Kannattaa käydä usein, löytöjä piisaa! Myös vihreät lasiesineet ovat sieltä ja nyt ne on sitten meillä. Just!
Lotta-Lucia Laineen maalaamasta karhutaulusta en voi edelleenkään puhua äänen värähtämättä. Olisin halunnut sen jäävän meille mutta tiedän että se on kovin rakas omistajalleen...


Ilo oli iso kun sain Hakolasta lainaksi kolme riippuamppelia ja pari hyllyä (toinen oli esillä blogitalon lastenhuoneessa). Ihastuin isosti ja näistä kuulette vielä myöhemmin lisää!
Tuo Aallon jalkalamppu... jonain päivänä...


Pyöreät kattolamput on Alvar Aallon suunnittelemat, nimeltään Bilberry. Näistä oli vaikea luopua ja viedä takaisin Art + Designiin, huhhuh. Vaikka järki sanoi ettei niille ole paikkaa meillä, en millään olisi halunnut palauttaa. Tavattoman kaunis valo!
Tuon Loviisan Aitasta lainatun maton olettekin jo nähneet meidän olohuoneessa. Yhteinen päätös Pilkkikaverin kanssa. Kaunis, raikas ja vesipestävä. Juu, tottakai aito Beni Ouarain on ihana ja meilläkin hankintalistalla mutta tämä Svaneforsin puuvillamatto on nyt oikein hyvä!


Ja sitten ne tuotteet:
- Pallotuoli Martin Aitta
- Tyynyt Svensk Tenn
- Lattiavalaisin Martin Aitta
- Riippuamppelit Hakola huonekalut
- Pyöreä Lempi-hylly Hakola huonekalut
- Kattovalaisimet Art + Design
- Karhutaulun maalannut @lottalucialaine_art
- Lipasto Turun Ekotori
- Tarjotin Marudesign
- Vihreät lasiastiat Turun Ekotori
- Viherkasvit Kukkakauppa Bronco
- Ruukkusuojuskori Granit

Kaunis kiitos kaikille mukana olleille yhteistyökumppaneille ja Turun messukeskukselle. Ihan huikea fiilis vieläkin kun kirjoittelen tätä ja katson kuvia "olohuoneesta". Ja juuri minun näköiseni uuden ja vanhan kombo, vaikken olekaan enää 30 vee :)

Jos tykästyit tapettiin, lisäsin tuonne alimmaiseksi vielä kivan videon Atmosphere -tapettimalliston synnystä ja kuvat muista blogitalon huoneista jotka toteutti Voikukkapelto, Villa Puomi ja yleisöäänestyksen voittanut Kotilaituri.

Ensi viikonloppuna on vuorossa Taide- ja Antiikkimessut Turun messukeskuksessa ja tämä täti sukeltaa taas sekaan. Aion pyytää hinta-arvion tanskalaiselle design-lampulleni, ostaa 2 Valencia- sarjan ruokalautasta lisää jos löydän ja päästään hinnasta sopuun. On kiva tavata tuttuja kauppiaita, kuljeksia jo vähän joululahjat mielessä ja tehdä tietenkin heräteostoja. Kyllä, antiikkimessut(kin) on mun juttu!

Nyt jään odottelemaan sitä kevätaurinkoa joka on luvattu loppuviikoksi.

Olkaa kiltisti,
Sanna


Voikukkapellon lastenhuone jossa oli lainassa Hakolan Lempi-hylly :)


Villa Puomin ylellinen eteisaula


Kotilaiturin aikuisten makuuhuone, yleisöäänestyksen voittaja!


SHARE:

2 kommenttia

  1. Tuo pallotuoli on aivan ihana. Eka kerta muuten kun näen tuollaisella sisäosalla, yleensä on ollut mustaa nahkaa. Vihreä versio on selkeästi silmää miellyttävämpi ja kotoisampi...siis minun mielestä :)
    Ihanaa keskiviikkoiltaa Sanna <3

    VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig