keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2018

Ainutlaatuinen nainen 8.3 Hansakorttelissa!

Se on kuulkaas kansainvälinen naistenpäivä taas torstaina. Tutkiskelin naistenpäivän historiaa ja yllätyin miten pitkälle taaksepäin se vie ja millainen historia päivällä on.

Tiesitkö että
- Naistenpäivää on vietetty vuodesta 1911 lähtien jolloin ensimmäisiin kokoontumisiin osallistui yi miljoona naista ja miestä vaatimaan naisille ääni-,  työ- ja koulutusoikeuksia.
- Sosialistisissa maissa naistenpäivä on ollut virallinen vapaapäivä, joissain maissa yhtä vankassa asemassa kuin äitienpäivä. Sosialistisen liikkeen mukana naistenpäivästä onkin tullut maailmanlaajuinen juhlapäivä.
- Yhdistyneet kansakunnat vahvisti päivän vieton vuonna 1975 joka oli kansainvälinen naisten vuosi. Samana vuonna järjestetyssä maailmankonferenssissa hyväksyttiin naisten aseman edistämissuunnitelma ja YK:n yleiskokous julisti naistenvuosikymmenen (1976-1985). Tiedättekös, muistan tuon vuoden. Ja muistan sen tunteen, miten ylpeä olin siitä että olin nainen (tyttö 10v.) ja meillä oli ihan oma vuosi. Elimme aikoja jolloin YK:n julistuksilla oli kenties toisenlainen painoarvo kuin tänä päivänä? Naistenpäivän historian faktat: Wikipedia

Ainutlaatuinen nainen

Naistenpäivänä ovat TYKSin naistenklinikan asiantuntijat jälleen tavattavissa Hansakorttelisssa klo 15-18 välisenä aikana, tällä kertaa Thalia -torilla, siinä Marimekon kulmilla. Olen mukana haastattelemassa heitä, kysyn kiperiä kysymyksiä naisen eri ikäkausiin liittyvistä aiheista ja sinulla on mahdollisuus tavata ja saada tietoa mieltäsi askarruttavista ja naisen terveyteen liittyvistä asioista. Marudesignin Ainutlaatuinen elämä -tuotteet ovat myös myynnissä tapahtuman ajan. Infomateriaalin lisäksi jaamme muovikassittoman maaliskuun innoittamana PerkinElmerin ja Ideatalon lahjoittamat ihanat puuvillaiset kesäkassit 1000 ensimmäiselle!

Tässäpä kuvamuistoja viime vuodelta. Päivä oli niin valtava menestys että löimme silloin samantien kättä päälle ja sovimme treffit tälle vuodelle.


Ajatus naistenklinikan  toritapahtumasta syntyi viime helmikuussa kun Marja Aalto-SetäläPia Teissala  ja Raina Karvonen lahjoittivat hyväntekeväisyystapahtumansa tuotoilla synnytysosastolle mm. Ainutlaatuinen elämä mukit, 100 metriä kangasta, tauluja ja sadalle TYKSissä synnyttäneelle äidille muistikirjat. Sydänjäljen jätti ihana kohtaaminen pikkuisen ihmisen kanssa jonka tapasimme muutaman tunnin ikäisenä.

Tänä vuonna naistenklinikka saa naistenpäivänä Kukkaenkelin tervehdyksen joka sidotaan tänä iltana Aboa Vetuksen M Kitchenissä pidettävässä Hääillassa. Marudesignin huomisen päivän myynneistä saatavalla lahjoitusosuudella teetetään mukeja myös muille naistenklinikan osastoille.

Tervetuloa siis huomenna klo 15-18 Hansakortteliin tapaamaan Ainutlaatuisia naisia, oman alansa huippuja, asiantuntijoita jotka ovat paikalla juuri sinua varten ja joille sinä olet ainutlaatuinen!

Hyvää naistenpäivää meille kaikille!
SannaSHARE:

6 kommenttia

 1. Aivan ihanaa naistenpäivää sinulle Sanna ja kaikille huomenna kohtaamillesi upeille naisille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten myös sulle Outi! Ja kerro terkut itsenäistyvälle tyttärellesi, nuorelle naiselle ❤️

   Poista
 2. Ihana postaus! Hienoa työtä! Ihanaa naistenpäivää sinulle Sanna ja kaikille tänään kohtaamillesi upeille naisille <3
  Minä tulen paikalle, jos suinkin vain ehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula, myös sulle ihanaa naistenpäivää! Toivottavasti nähdään!

   Poista
 3. Voi elämän kevät tuota vastasyntynyttä ihmettä <3
  Hienoa työtä, sydäntä lämmittää. Hengessä mukana. Hyvä te!

  VastaaPoista
 4. Hieno tempaus tärkeän asian puolesta!
  Ootte te mahti jengi, pystytte mihin vaan <3 <3 <3
  Ihanaa naistenpäivän iltaa!

  VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig