keskiviikkona, elokuuta 30, 2017

7 vuotta keittiöremontista - mitä kuuluu nyt?

Keittiöremontistamme on vierähtänyt 7 vuotta!

Havahduin ajan kulumiseen viime viikolla kun 
JÄLLEEN YKSI KODINKONE RÄJÄHTI!
No well, räjähti ja räjähti, se taisi olla rouva joka räjähti kun tiskikone lopetti toiminnan. Periaatteessa sama asia...

Korjaajaa odotellessa jäin funtsimaan ja muistelemaan remonttia, sen eri vaiheita ja kummallisia sattumuksia 6 viikon ajalta jonka remontti kaikkiaan vei. 
Suurin osa remontista kun tehtiin omin voimin, hommasta jäi vahva perstuntuma ja positiivinen muistijälki.

MUTTAMUTTAMUTTA...

Nyt, 7 vuotta remontin jälkeen, fiilikset ei ole niinkään positiivisia.

Kodinkoneet pettää ja krämppää yksi toisensa perään!
Koneet joiden ostohinta oli 1000€/kpl jo 7 vuotta sitten. Koneet joista kauppias sanoi että nämä ovat nyt sitten kaikkein parhaimmat, korkealaatuisimmat ja kestävimmät. Älä hyvä ihminen säästä ostamalla halvempaa astianpesukonetta, jääkaappia, uunia tai mikroa kun muuten uusit kaiken kunnolla.  En ostanut.

SEURAUS:

AEG Jääkaappi-pakastimesta pamahti elektoniikka huhtikuussa, korjaus 390€
Siemens astianpesukoneesta meni lämmityspumpun vastus viime viikolla, korjaus 300€
Bosh uunin lämmityksen valintanappi ei toimi kunnolla, korjaaja sanoi että se on kulunut!!! 
ja siis pitää vaihtaa, arvio 100€
Saman merkin mikrosta putos avausnappi käteen viime viikolla, sain itse korjattua 0,00€ huh. 
Samaan viikkoon sattuneet:
Bosh 1 ½ vuotiaan varsi-imurin laturin johdosta lensi kipinät torstaina. Uusi tilattu, 46€
Ei siis selvinnyt edes ulos vaippaiästä.
Ja vielä...6 vuotias ruohonleikkuri otti lopputilin lauantaina.

OLEN AIVAN PÄREINÄ NÄIDEN KANSSA!

Liekö enää ihme että soitin astiapesukoneen korjaajan perään ja kysyin miten ihmeessä heillä voi olla työveloituksen hinta 120€ kun kaveri viipyi meillä 45 minuuttia? 
Vastaus: Oli vaativa korjaus kyseessä!
Ja kaveri oli ihmeissään että lämpöpumpun vastus on kestänyt näinkin kauan, keski-ikä on kuulemma 3 vuotta! Tähän tuppaa nyt tulemaan paljon huutomerkkejä mutta raivostun uusiks sitä mukaa kun kirjoitan. 

Mä vielä ymmärtäisin ja olis loogista jos olisin sniidunnut koneiden kanssa ja ostanut halvinta mitä isosta kaupasta löytyy. Silloin voisi joku tulla huomauttamaan:"Mitä mää sanoin?" Mutta kun piti kestää, eikä joutua uusimaan usein ja sitä paitsi meille on ihan siunatun hankalaa tuoda noita isoja kilkkeitä eteisen läpi. Näkisittepä ne kurvit ja kevätjuhlaliikkeet mitä joudutaan tekemään. Että ei ihan viitsisi yhtä mittaa olla uusimassa... niinkuin ei varmasti moni muukaan.
Niin, ja mitä tulee Mieleen, ne oli edellisessä keittiössä ja hyvä jos selvisivät eskari-ikään asti...

HUHHUH, HELPOTTI!

Positiivinen juttu: Ikean induktioliesi ja tuuletin 
Tämä parivaljakkoon kestänyt ja toiminut moitteettomasti saman ajan. Iso peukku ja jaksuhali niille mutta ilta on vielä nuori ja mitä vaan voi tapahtua :)
Toinen positiivari: Mocca Master kahvinkeitin käy ja kukkuu 15 vuoden jälkeen täydellisesti.

SAISKOS VERTAISTUKEA?
Onko pettymyksiä? Mikä mättää eniten? Korjauskustannukset vai vaihto uuteen?

Muriskaa mun seuraksi!

TÄSSÄ VIELÄ ARTIKKELEITA KESTÄMÄTTÖMISTÄ KODINKONEISTA 


Fiksuin idea näissä oli saada korjauskulut kotitalousvähennyksien piiriin.
Mutta muutoin olen täysin eri mieltä siinä ettäkö kalliit koneet kestää halpoja pidempään.
Ei ainakaan meillä!
Ja kyllä, huollot ja puhdistukset on tehty säännöllisesti.

UGH, OLEN PUHUNUT!
Sanna

ps. Kaivoin teille kuvia keittiöstä, ekat vuodelta 2015, muutama tältä vuodelta
ja eipä tuo ole paljoakaan parissa vuodessa muuttunut. 
Vain kattolamppu on vaihtunut, tuohon kaksihaaraiseen kun tuli pari kertaa vedettyä 
kipeät kolarit. Ollaan edelleen supersuper tyytyväisiä silloin tehtyihin ratkaisuihin pintojen ja kiinteiden kalusteiden osalta. Elämäni keittiö!










SHARE:

27 kommenttia

  1. Kaunis on keittiö edelleen ja tuo tietsikkanurkkaus on aivan mahtava; kompakti ja kaikki niin järjestyksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juu, kaikella on oltava paikkansa kun säilytystilat ei ole suuren suuret :)

      Poista
  2. Anonyymi8/30/2017

    Tuttu tunne, meillä hajosi mikroaaltouuni vajaan vuoden käytön jälkeen. Eikä ollut ihan halvinta merkkiä. Mutta Mielen imuri vuodelta 1998 toimii edelleen. Ja leivänpaahdin -80 -luvun puolivälistä toimi hyvin kun vaihdoin sen ulkonäkösyistä uuteen viime kesänä. Ennen osattiin/haluttiin tehdä kestävämpää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä juuri ja selitykseksi annetaan että muuten olisivat liian kalliita! Tämä se vasta kalliiksi tulee :(

      Poista
  3. Me huomattiin viikonloppuna, että jääkaapin edestä nousee laminaatit pystyyn ja kupruilee. Laitoin heti viestiä huoltoon. Lapou odotti tänään keittiön pöydällä, tilattu kodinkonehuolto. Tosi kiva, mut kuka korjaa laminaatit.

    VastaaPoista
  4. Meillä pimeni pikkunen astianpesukone totaalisesti heti kohta takuun jälkeen. Katselin manuaalin vikalistaa, joka käski tässä tapauksessa tilata korjaajan. Selitin kokonaisuuden Electroluxin huoltotilaukselle ja kyselin, josko käynti menisi vielä takuun piikkiin kun tuo takuuaikakaan ei ole niin just kirkossa kuulutettu jos vika tulee pikimmiten sen päätyttyä. Tulipa sitten korjaaja, joka oli kurkistanut koneen taakse, painanut kahta nappia etupaneelissa yhtä aikaa, eli buutannut koneen ja voila, siinä se. Sata euroa, kiitos. Oli ehkä ihan hyvä, että mä en ollut kotona tuon "korjauksen" aikana. Parasta tässä on se, että korjausta tilatessa ei puhelimen toisessä päässä voitu sanoa, että kokeilepas buutata kone näin ja näin, josko auttaisi - väittivät vain jälkikäteen, että manuaalissa on kyllä mainittu tuo buuttaus - voipi olla, että se on jossain kerrottu, mutta ei vikalistassa, joka yksiselitteisesti käski tilata korjaajan.... eikä sitten tietenkään mennyt takuuseenkaan, koska varsinaista vikaa koneessa ei ollut! Ja oikeastaan kaikkein parasta tässä on se, että kohta korjaajan käynnin jälkeen kone alkoi pitää outoa mekkalaa parissa kohtaa ohjelmaa. On nyt pitänyt sitä pikku hiljaa kovenevaa (jo aika kovaa) ääntä parisen vuotta ja mä mietin joka kerta, että olisi varmaan parempi jo pestä astiat käsin tai hommata uusi kone, mutta kun ei millään viitsisi ostaa uutta konetta, kun jotenkin tykkään, että niitten pitäisi todellakin kestää kauemmin.... Ja muutekseen samaisen merkin imurien suutinosa (?), eli se mikä imee roskat, on viime vuodet ollut ihan paperia, vaikka onkin muovista tehty - edelliseen imuriin vaihdettiin ko. osa kolme kertaa, kun milloin mikäkin muoviosa pongahteli nevadaan, sitten meni jo hermo ja (jälleen kerran) koko imuri vaihtoon. Pari (eri merkkistä) puhelintakin on ollut viime aikoina kohtuullisen paskoja, toimii, ei toimi... yksi meni jo vaihtoonkin. Eikä nuo pyykinpesukoneetkaan kauhean montaa vuotta tunnu kestävän, eikä näytä olevan mitään väliä merkilläkään näissä asioissa. Valitettavasti se nyt vaan nykyään on niin, että elektronisten laitteiden elinkaari on onnettoman surkea, tarkoituksella vai tahattomasti, tiedäpä tuota. Mutta hitsi, nyt kun oikein alkoi miettiä, niin tuo teidän seitsemän vuottahan on jo ihan ennätys mille vaan laitteelle, meillä ainakaan ei taida olla yhtään laitetta, joka olisi kestänyt niin "kauan". Ps. äidillä on Husqvarnan ompelukone, joka on reilusti yli 50 v, ja sillä on todellakin ommeltu ja ommeltu ja sillä voi edelleenkin ommella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on niin tätä... Hih, meillä on muuten kans isoäidin Huskvarna 50-luvulta ja käy & kukkuu meitsin käytössä komeasti!

      Poista
  5. Anonyymi8/31/2017

    Me tehtiin noin 7 vuotta sitten pikaremppa keittiöön heti muuton jälkeen jotta keittiötä pystyi edes käyttämään. Liesi on Gorenje gigantin tarjouksesta, toimii moitteetta edelleen. Astianpesukone varmaan halvin Upo joka löytyi, ei ongelmia, vaikka myyjä piti sitä täysin leluna (tuntui lähinnä nauravan kun joku oikeasti halusikin ko.koneen ostaa). Liesituuletin Ikeasta, toimii. Koputan puuta, jos toi seitsemän vuotta on joku raja, tulee meinaan vastaan kuukauden päästä noilla kaikilla. Apua! Mikron tehoa on kyllä välillä epäilty, mutta se on noin parikymmentä vuotta vanha vanhempien rempan tieltä pelastettu (vaihtoivat uuteen ja hienoon)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oltiin esikoiselle ostamassa pesukonetta ja kauppias sano et älä osta halpaa, ei ne kestä! Arvaa sainko raivarin...

      Poista
  6. Kauniilta näyttää keittiö. Aina on varmaankin huolta jostakin kodinkoneesta. Induktiolieteen olemme olleet todella tyytyväisiä, se on niin näppärä ja nopea. Astianpesukone vetelee varmaankin viimeisiä. - Hyvää alkavaa syyskuuta!

    VastaaPoista
  7. Saat kaiken sympatian ja vertaistuen 😊 Oon saman huomannut ja valitettavasti saanut myös kokea. Takuukorjauksia täällä tehtii kesällä niin tv, hana kuin ovikin! Kuivurista mikä oli paras Lg sillä hetkellä en todellakaan voi edes puhua niin pettynyt olen. Kaunis keittiö teillä. Tule kurkkaan miltä meidän keittiössä nyt näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vertaistuesta jankehuista Marika, kivasti olette päivittäneet keittiön!

      Poista
  8. Ei kiva :(

    Meillä uusittiin kaikki kodinkoneet muuton yhteydessä viime marraskuussa, Mielet valittiin, kun oli vanhastaan todetuu hyviksi. Saas nähdä kuinka meidän käy...

    VastaaPoista
  9. Onpa kurja juttu! Jaan kyllä turhautumisesi. Meillä äskettäin hajosi jääkaappi ja nyt taitaa sitten pakastin vedellä viimeisiään. Tuntuu, että kun yhden saa uusittua/korjattua, seuraava menee rikki. Mukavaa loppuviikkoa näistä kodinkoneongelmista huolimatta! P.s. blogissani on käynnissä puutarhakirja-arvonta, jos haluat käydä kurkkaamassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huoh, päättymätön tarina! Ja rahan lisäksi vie aikaa tuhertaa näiden korjausten ja korjaajien kanssa...

      Poista
  10. pipsa-muori8/31/2017

    Aiheellinen tuuletus,sympatiseeraan:)Meillä on kyllä kestäneet yllättävän hyvin,(kop kop),vaikka ovat sellaisia keskihintaisia kaikki. Paras kaikista on ollut Nilfisk-pölynimuri joka ostettiin ~30-vuotta sitten ja imuteho on edelleen kuin uutena:>Letku on jouduttu ehkä pari kertaa uusimaan.Keittiöhän teillä on edelleen kuin uusi ja kaunis kuin mikä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syystuuletus teki hyvää! Kiitos Pipsa, keittiöön itsessään olemme edelleen todella tyytyväisiä, hyvä niin :)

      Poista
  11. Meidän keittiöremontista on 5 v. Vielä on kaikki koneet ehjiä, jotkut ovat vielä vanhempia kuin toi 5 v. Jääkaappia emme vaihtaneet, emmekä astiapesukonetta, ovat kestäneet vielä !!!
    tosta Mokkamasterista, meillä on sellainen kaksoiskeitin, se on kestänyt yli 20 v. Pari pannua olen rikkonut ja levy uusittiin. Muuten toimii hyvin.
    Jotkut ovat ihmetelleet mitenkä se noin kauan kestää ??? Toivottavasti ei mene huomenna rikki :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, toivottavasti ja tuskinpa! Moccamasterille täys 10!

      Poista
  12. Kaunis keittiö. Todella kurja juttu. Toivottavasti ei enempää koneita hajoile :/

    VastaaPoista
  13. No huhhuh, kyllä näiden jälkeen saa pärrätäkin jo aika lujaa!! Käsittämättömän huono flaksi! Uskallankohan sanoakaan tähän väliin, että asutaan -98 valmistuneessa talossa (muutettiin 2003) ja KAIKKI kodinkoneet on alkuperäsiä! Tehtiin 7v sitten pieni freesaus, kaapinovien ja tasojen vaihto, ja silloin jo teki uusia kojeet, mutta kun ne on niin hyvin toimineet.. Ärsyttää kyllä silmää 90-luvun ilme mut ootappa kun meet ne vaihtamaan! Jossain vaiheessa edessä koko köökin uusiminen, kunhan kerätään vähän voimia ensin👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä helpottikin kun sai pärrätä! Anna ärsyttää vaan äläkä vaihda ennenkuin on pakko! On tietenkin selvää et sit kun keittiö vaihtuu kandee koneetkin uusia mutta mä en voi sietää tätä tilannetta että kaikki präkää! Tähän menee rahan lisäks aikaakin ihan hitokseen!

      Poista
  14. Meidän talossamme on noin 10 vuotta sitten tehty keittiöremontti ja meilläkin on jo joitain ongelmia tullut kodinkoneiden kanssa. Suurin oli varmaan kun uuni menetti suurimman osan tehoistaan ja kaiken ruoan teko kesti super kauan. Onneksi kodinkoneen korjaus ja pienien vikojen korjaus ei ole itselle ihan vierasta ja sain itse korjattua.

    VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig