perjantaina, syyskuuta 16, 2016

Tärkeä omppuvinkki!

(Riemastuin kun näin facebookissa ilmoituksen ja tuli kiire jakaa kanssanne tämä)

EDIT: PERSKELES, TULI NIIN KIIRE ETTÄ EN HUOMANNUT PÄIVÄMÄÄRÄÄ! 
TÄMÄ ON SIIS ENS VIIKON LAUANTAINA, 24.9!!!!!

Viherlassilan pihassa on taas 24.9 lauantaina the omena-auto eli 

Bornemannin mehustamo!

Siellä voi käydä mehustamassa omat omput käteviin hanapakkauksiin.

Lisäinfo kannattaa lukea 

siellä on tarkat ohjeet ja hinnat.
Lisäsin ne myös tuonne postauksen loppuun. 
Viime vuonna meillä tuli kaikki 2 omppua omista puista joten ostimme valmista mehua ja sekin oli todella hyvää! Suosittelen jos sulla ei ole omppuja omasta takaa!

Me ainakin mennään, kattokaa ny tätä omppumäärää. Pelotti olla alla kuvaamassa!
Itseasiassa nämä on niin myöhäistä laatua etteivät ole vielä ihan kypsiä mutta tänä vuonna on kaikki 5  omenapuuta tuottanut niin paljon satoa että kyllä niitä riittää. Pihan alkuperäinen puutarhuri on nämä istuttanut ja ajatusta on asiassa ollut koska saamme satoa vuorotellen jokaisesta. Valkea kuulas aloittaa ja talviomput lopettaa kauden. Tämä vanha käkkärä kompostin kulmalla vetää joka vuosi pihaennätykset, lieneekö syynä sijainti ja kompostin ravinteet suoraan käytössä?

Mulla on työhuoneessa telsu auki ja Ylellä puhuttiin just samaan aikaan ennätyksellisestä omenavuodesta. Meillekkään ei enää pakastimeen mahdu soseita eli loput mehuiksi jotka säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. Peukku sille!

Kyllä kotimaiset omput on MAAILMAN PARHAITA!

Heipat taas,
Sanna

Tässä vielä Viherlassilan sivuilta ohjeet huomiselle!


OMENAT MEHUKSI! BORNEMANNIN MEHUSTAMO LA 24.9. VIHERLASSILASSA

14.09.2016
Olemme tänä vuonna saaneet nauttia erikoisen runsaasta omenasadosta. Bornemannin mehustamo on pieni mehustamo Paraisilla. Lauantaina 24.9. he kurvaavat liikkuvan mehustamonsa kanssa Viherlassilan pihaan, missä kylmäpuristavat omenamehua juuri sinun puutarhasi omenoista! Tuore, omista omenoista kylmäpuristettu omenamehu on herkullista, terveellistä ja taatusti lisäaineetonta! Mehu pakataan kolmen tai viiden litran käteviin bag-in-box hanapakkauksiin, joissa mehu säilyy ensi syksyyn asti. Avattunakin mehun säilyvyys on noin kuukausi.
Mehustamo pystyy mehustamaan päivän aikana noin 1500 kg omenoita. Aamun ensimmäiset asiakkaat ehtivät varmasti saada mehunsa mukaansa, mutta jonon yllättäessä mehut voi noutaa myös seuraavalla viikolla myymälästämme. Tarvittaessa mehustamo voi ottaa osan omenoista mukaansa ja jatkaa mehustusta seuraavana päivänä. Tässä tapauksessa huolehdimme mehujen noudosta Bornemannilta ja asiakkaat voivat noutaa ne meiltä Viherlassilasta. Kokonaisuudessaan mehustamo pystyy mehustamaan viikonlopun aikana 3000 kg omenaa. Emme valitettavasti pysty ottamaan varauksia vastaan, tilaukset otetaan vastaan saapumisjärjestyksessä. Maksu (käteinen!) tapahtuu jättäessäsi omenat mehustukseen.
Tee näin:
Kerää omenat mielellään paperi- tai muovikasseihin, banaanilaatikoihin jne (silti niin että sinä ja mehustajat jaksavat kantaa niitä) ja tuo ne Viherlassilaan lauantaina 24.9. Klo 9-17. Pienin mehustettava määrä on 50 kg ja suurin 100 kg /asiakas.
Muista, että hyvänmakuisesta omenasta tulee hyvän makuista mehua! Raa’asta omenasta tulee hapan mehu. Omenat ovat kypsiä kun omena maistuu hyvältä ja kun omenansiemenet alkavat tulla hieman ruskeiksi. Omenarupi tai pienet kolhut eivät haittaa, kunhan omena ei ole alkanut pilaantua. Pilaantuneet tai ylikypsät omenat huonontavat mehun laatua. Pudokkaat kelpaavat oikein hyvin, kunhan ne eivät ole savisia tai hiekkaisia.

Hinnasto

Raakamehun puristus 0,65 € / litra
Puristus+pastörointi 0,95 € / litra
Hanapakkaus 3 litraa 1,65 € (sis. pussin ja pahvilaatikon)
Hanapakkaus 5 litraa 1,75 € (sis. pussin ja pahvilaatikon)
Pelkkä hanapussi 3 litraa 0,95 € / kpl
Pelkkä hanapussi 5 litraa 0,95 € / kpl
Esimerkki:
3 litran hanapakkaus + 3 litraa pastöroitua mehua = 4,50 €
(sis. laatikko, pussi, ja mehut omista omenista)
5 litraa mehua + hanapakkaus= 6,50 €
(sis. laatikko, pussi, ja mehut omista omenista)
10 kg omenaa antaa n. 6-7l mehua.SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig