maanantaina, heinäkuuta 04, 2016

Talonmaalausprojekti on alkamassa!Kaupallinen yhteistyö: Teknos ja A-lehdet

Maalari maalas taloa, tällä kertaa punaista...

Kiitos Teknoksen aktiivisuuden, meillä polkaistaan viimeinkin talonmaalausprojekti käyntiin.

Puutalomme on rakennettu vuonna 1924 ja valitettavasti meillä ei ole ulkokuoren kunnostustöiden historiasta kovin paljon tietoa. Edellisestä maalauskerrasta on jo 22 vuotta aikaa ja se tehtiin nuorena perheenä itse, toki ammattilaisten neuvoja noudattaen. Talo oli jo ennen meitä maalattu vesiohenteisella maalilla ja samaan päädyimme tietenkin.

Talossamme on aina ollut, jo kokonsakin puolesta, määrätynlainen mummonmökki- fiilis ja olen pitänyt siitä kovasti. Pienet koristeelliset yksityiskohdat riittää pehmentämään ulkonäköä, ei liian suureellista eikä prameaa. Kodikasta.

Siksi ei suunnitelmiin kuulunut missään vaiheessa värin vaihto vaan pysyimme ehdottomasti ns. Tuvan punaisessa joka on Teknoksen värikartassa nro. 7741.
Vuorilaudat maalataan tottakai valkoisella.


Maaliksi valikoitui Suomessa valmistettu Teknoksen Nordica Matt talomaali.

Kiinnostuin sen täyshimmeästä pinnasta joka sopii kauniisti tällaiseen perinteiseen torppa-lookiin.  Teknokselta kerrottiin että maali pysyy puhtaana tavallista paremmin ja kun kiersin kuvaamassa talostamme "ennen"- kuvia, siinä on ominaisuus jota todella tulen arvostamaan.
Naapurustossa lisääntynyt liikenne näkyy erittäin selvästi meillä ulkopinnassa.
Lisäpisteitä tulee Nordica Matt- esitteessä mainitusta väriensäilymisestä ja säänkestävyydestä.
Talon maalaus kun on kaikkinensa niin iso projekti ettei siihen ole halua ryhtyä yhtään useammin kuin on pakko! Tosin viime kerrasta muistan että vesiohenteisella maalilla oli helppo ja miellyttävä maalata. Ranteet kesti pensselin varressa koko projektin. Ongelmia tuotti enemmänkin ne tutisevat jalat telineiden korkeimmilla kohdilla. Siihen pitää vielä löytää ratkaisu...


Katto meillä uusittiin 6 vuotta sitten ja kun saamme uudet maalit pintaan, voimme huokaista taas hetkeksi ja talo pysyy kunnossa seuraavat 20+ vuotta :)Ikiaikainen haaveeni on että joskus saisin aikaiseksi maalata myös ikkunanpielet valkoisiksi.
Kovasti olen saanut blogissa kehuja näistä poikkeuksellisista mustista karmeista mutta mä todella inhoan näitä! Ei siis omavalintainen juttu ;(


Olipas kiva kuvata kotitaloa ihan uusista kulmista!
Odotan innolla miltä tämä tulee näyttämään täyshimmeällä maalattuna.
Väri näyttää todennäköisesti intensiivisemmältä ja syvemmältä kun se ei heijasta valoa itsestään.


Kameran linssin läpi oli helppo huomata  miten seinien kuntoon vaikuttaa merkitsevästi myös se millä ilmansuunnalla ne ovat. Eteläisten seinien maalit ovat selkeästi haalistuneet enemmän mutta pohjoisen puolella on harmina pintaan kertyvä home, varsinkin jos edessä kasvaa valtava alppiruusu.
Voiko pitää paikkansa että happaman maan kasvit ja havupuut kerryttää hometta enemmän kuin kalkitussa maassa viihtyvät?

Projekti on joka tapauksessa aloitettava pesu-urakalla ja Teknoksen Rensa julkisivu- ja homepesulla.


Tässä kuva huolellista puhdistusta kaipaavasta pohjoisseinästä.


Niinkuin mainitsin, lisääntynyt liikenne on tuonut myös ihan selvästi lisää likaa rakennuksen pintaan  ja valkoisiin ränneihin.


Viime talvi koitui valitettavasti kohtalokkaaksi monelle köynnöksistämme mutta hyvänä puolena voi ajatella että nyt on talonmaalaus siltä osin helpompaa.


Tämän valtavan köynnäshortensian ja sitruunaköynnöksen kombon ajattelin taittaa varovasti maahan maalauksen ajaksi. Näiden takana on Pilkkikaverin tekemät samanlaiset köynnös-tikapuut kuin yllä näkyy ja toivon että ne on helppo kiinnittää takaisin maalauksen jälkeen.


Nyt on lähtölaukaus ammuttu ja käytännön neuvoja ja vinkkejä otetaan ilolla vastaan!

Tulette saamaan kesän aikana raporttia talonmaalaus-urakan eri vaiheista...Tsemppiä kaikille jotka suunnittelevat talonmaalausta.
Iso urakka mutta ei mikään mahdoton.
Sitäpaitsi, maalaaminen on kivaa puuhaa, aloittaminen vaan on vähän vaikeaa!

Suotuisia kelejä kaikille kesämaalareille,
SannaSHARE:

6 kommenttia

 1. Kyllä tuo talo on juuri oikean värinen tuollaisena tuvanpunaisena <3
  Toivotaan hyviä maalaus kelejä.

  VastaaPoista
 2. Voimia urakkaan! Minä maalasin viime kesänä meidän ison talon itsekseni, ja tänä kesänä oli ulkorakennuksen vuoro. Se on palkitsevaa puuhaa, kun työn jäljen näkee heti :-)

  VastaaPoista
 3. Iso on urakka, mutta taatusti mattamaalilla tulee kaunis pinta.
  Meillä talo maalattiin vajaat 10 vuotta sitten. Sen teki pari ulkopuolista miestä ja nyt olisi uudelleen maalauksen aika. Maali on pahasti hilseillyt. Tuntuu kuin jokin olisi mennyt pieleen. Olen väriliikkeistäkin kysellyt syytä moiseen, mutta tarkkaa vastausta en ole saanut. Kyllähän seinää maalaisi, mutta se rapsutushomma on karmeeta.
  Hyviä ilmoja maalausurakkaanne!

  VastaaPoista
 4. Kova urakka teillä edessä, mutta lopputulos on varmasti kaiken vaivan väärti! Itsekin haaveilen talomme uudelleenmaalaamisesta, mutta kovin en ole vielä vastakaikua haaveille saanut. Meillä on vuonna 2000 valmistunut talo ja sen ajan hengen mukaan kahdella vihreällä sävyllä maalattu. Nyt haluaisin vain yhden värisävyn koko talon pintaan. Täytyy jatkaa pehmittelyä...:)

  VastaaPoista
 5. Just tultiin maalikaupasta :) Rensa matkassa, muutama maali ja vähän tarvikkeita! Talonmaalausprojektia tiedossa täälläkin, terassiaitojen maalauksen lisäksi. Have fun :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi7/06/2016

  Upeita kuvia. Tulee harvemmin käytyä enään täällä blogissasi niin luin monta juttua peräjälkeen. Kuin sulla nykyään on melkein kaikki tällaisia kaupallisia yhteistöitä? Olisi kivaa lukea tavallisiakin juttuja ;o) Nämäkin on kivoja, mutta "maistuvat maksetuille" kun on laidastaan mitäkin mainosartikkelia ja niiden lomassa täytteenä Viherlassilaa ja Loviisan aittaa. Älä minust piittaa tai mielipiteestäkään. En pahalla sano kumminkaan. Hyvää kesää sinulle :o)

  VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig