torstaina, kesäkuuta 25, 2015

No mitäs tänne? Vihreää...

Ken erehtyy kysymään mitä kuuluu, 
saa pomminvarmaksi vastaukseksi:
VIHREÄÄ!

Sitähän se, kesäkuun loppu aina on 
ja nyt kun ei helteetkään ole raiskanneet puutarhaa, vihreää piisaa... ja kotiloita ...

Pionien synnytys on kestänyt pidempään kun koskaan, 
mansikoita odotellaan vesi kielellä,
oreganoa on enemmän kuin kotitarpeiksi ja tomaatit on edelleen 
vihreitä. 
Kesäkeittiön pohja etenee hitaasti.
Syreenit kukkii edelleen, ihmeellinen alkukesä.

Sanotaan tuo kaikki kuvin, jos joku vaikka haluaa vertailla 
missä vaiheessa kasvu on täällä Turun suunnalla :)

Mansikkamaitoa odotellessa...
Sanna
SHARE:

18 kommenttia

 1. Täälläkin vielä vihreää... Mutta erilaista vihreää kuin keväämmällä - nyt jotenkin tasaisempaa vihreää kun keväällä vihreän sävyjä oli enemmän... Vai onko silmä jo tottunut liiaksi. No onneksi pionit kohta avautuvat tuomaan väriä - jos vaan saisimme aurinkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut Pia, nyt se on jo syvempää vihreää!

   Poista
 2. Onpa todellakin vihreää ja hurjan kaunista. Täällä ainakin kaipaillaan jo niitä lämpimämpiä säitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täälläkin kaivataan mut nautitaan nyt siitä mitä saadaan...

   Poista
 3. Sulla pionit on jo pidemmällä kun mulla täällä naapurikaupungissa :) Olen yrittänyt jättää sulle useampiakin kommentteja, mutta puhelimen kautta kommentointi on mennyt tosi vaikeaksi. Mun tekniikkaosaaminen ei liitä pitkän koodin kopioimiseen ja siirtämiseen uuteen kohtaan. Mutta siis useampia ihanaa-kommenttia on ollut tulossa - toivottavasti ovat tulleet telepatialla perille asti, vaikka kirjoitusta täällä kommenttikohdassa ei ehkä ole näkynytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. What?! Nou komments?! Miköhän tätä mahtaa riivata taas???kiitos, pitää selvittää...

   Poista
 4. Kaunista ja todella upeita kuvia.

  VastaaPoista
 5. Te asutte paratiissa, aivan selvästi. Noista pioneista tulee äiti mieleen. Äidillä oli paljon pioneita pihassaan. Kun sain ensimmäisen lapseni niin eikö äiti tullut pionien kanssa tervehtimään.Hän tiesi että pionit olivat minun lempikukkasiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Donna, paratiiseja on monenlaisia... Pionit ne on vieneet minunkin sydämeni ja samantyyppisiä muistoja niihin liittyy. Olen nauttinut kun tämä aukeamisvaihe on kestänyt näin oitkään, nuo pompulat on ihania!

   Poista
 6. Pipsa-muori6/25/2015

  Minä sitten tykkään noista sun kuvista,kun niitä katsellssa tuntuu,kuin olis itte pyörimässä siellä teidän puutarhassa.Niissä ei ole sellasta "asettelun" fiilistä. Vihreetä on täälläkin ja päivänliljat,akileijat,päivänkakkarat,kurjenpolvet ja ukkolaukat jaksavat kukkia,sateesta huolimatta. Kivaa loppuviikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sitten tykkään sun kommenteista ;) tosiaan, se tässä viileydessä on hyvää että kaikki jaksaa kukkia ja itse jaksaa kaivella! Think positive!

   Poista
 7. Tykkään niin näistä sinun kuvistasi. Pihasi on kaunis. Minä myös niin odotan ruusujen aukeamista - sekä pionien. Tänään oli niin myrskytuuli - että huokaisin helpotuksesta kun eivät vielä ole kukassa - olisi voinut käydä huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Olin taas tänään nenä juhannusruusupensaassa, se on kyllä tuoksujen kuningatar ja onneksi ei ole tuuli riepotellut!

   Poista
 8. Täällä myös pioniet antavat odotuttaa itseään, mutta niin moni muukin kasvava. Kylmä alkukesä ei ole ollut suotuisa kasvustolle. On kato jotain mitä odottaa, pionit ovat kyllä kauniita myöhemminkin! ;) Kivaa ja aurinkoista viikonloppua Pikkutaloon. :)

  VastaaPoista
 9. Vehreää ja vihreää totta tosiaan! Täällä pohjoisessa on hyvä pitää asenne kohdallaan: jos ei hellettä näy, niin nautitaan siitä, että se ei ole vienyt kasveilta kasvuvoimaa. Kyllä kai se punainenkin (tomaatti)kausi sieltä vielä tulee :)

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 10. Ihania alkukesän kuvia! Toisaalta tällainen säätila takaa sen, että alkukesän kukinnot ovat kestäneet tosi kauan - ei mitään parin päivän pikaloistoa. :)

  VastaaPoista
 11. Sinulla on upea ja rehevä puutarha. Kaikki niin hienossa kunnossa, olet varmasti ahkeroinut siellä paljon.

  VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig