tiistaina, maaliskuuta 10, 2015

Kauneusleikkauksessa

Myönnettävä se on...
joskus kauneusleikkauksesta on todellista hyötyä!
Varsinkin keväisin jotta kesällä näytetään riittävän hehkeiltä...


Ja kuten asiaan kuuluu...tässäpä ennen / jälkeen kuvat meidän vanhuksesta :)
n. 15- vuotias rouva Pelaguu sai eilen puukkoa...tai tottapuhuen sekatööriä
ja niin vanhakin nuortui vetreäksi ja vihreäksi.
Kevenikin puolella painostaan, oli siis myös rasvanimussa?

Nyt on vanha rouva taas niin tasapainoinen ja onnellinen.Ja jälkikasvuakin siunaantui :)
Tosin meilläpäin näitä kutsutan varmuuskopioiksi
kun kyse on äidin perintöpelargonioista :)


Vähän piti vielä fiilistellä kevään ekan kukan ja teekupin äärellä Pikkutalossa...
Tätähän se nyt on...puutarhaa...
Sanna
ps. Tässä vielä muistutus millaiselta näyttää kun värit palaa maailmaan :)SHARE:

7 kommenttia

 1. Oi miten kaunis tuo rouva Pelarguu onkaan. Kerta kaikkiaan kaunotar. Eilen meillä oli + 16 astetta ja tänään + 9, joten pakkohan se oli meikäläisenkin alkaa hypistelemään geranioitaan. Nimittäin Pelargonioita kutsutaan geranioiksi Roomassa ja ehkä pelargonia onkin roomalaisten lempi ruukkukukka. Hyvinhän ne siellä pärjäävätkin, kun ilmasto ja sää on kuin tehty pelargoiniota varten.
  Meillä on melkein vain ollutkin pelargonioita, sillä meidän kissa nahisteele kukkaset, mutta pelargoniat se antaa olla rauhassa. Muttama pelargonia sai muuttaa kulttuuria, mutta hengissä ne ovat. Operoin niitä eilen jotta pääsevät taas rehottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanuus! Meille on pelargonioita alkanut kertyä alunperin juuri siks että se tuo palan Italiaa puutarhaan! Samoin kun 5 oliivipuuta...hullu mikä hullu... Ja nyt kun viimein pikkutalossa on talvisäilytys mahdollista, alkaa suurimmissa olemaan kokoakin "Roomalaisittain " ! Ihana kevätaika, nyt nautitaan ;) Pelargonioissa on muuten sen verran vahva tuoksu ettei kissat taida tykätä, oliskos niin?

   Poista
 2. Ihana perintöaarre ♥ Mulla on kaupalla oliivipuu, joka ei tykkää olla siellä. Liian kuivaa ja kuumaa, tai vetoista ... ei taida nähdä kesää :(
  Päädyn siis ihailemaan sun huikeaa kukkahehkuasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati, paiskaa se oliivipus pihalle! Aurinkoiseen paikkaan portaan viereen ja kunnolla vettä juurille! Lähtee kyllä...tai et ainakaan menetä mitään :) Tai paiskaa se meille Lippakioskiin joku päivä niin hoidan sen aikaa kunnes elpyy! HEI! Mä taidankin perustaa oliivipuu-hoitolan :)))

   Poista
  2. Kiitos, Sanna! Melkein jo lähdin kiikuttamaan sitä teille ... mutta siirsin aurinkoon ja kastelin kunnolla. Taidan kiikuttaa iltapäivisin ovelle extravalohoitoon. Oliivipuu-hoitola olis kyllä loistojuttu :) Palaan asiaan, mikäli oireilu jatkuu ;)

   Poista
 3. Upea pelargoniavanhus! Ovat lempikukkiani. ♡ Omiakin kasvatellut viime vuoden keväästä (sisällä) ja yhden ruusupelargonian (joka ulkona oli viime kesänä) sain talvehtimaankin jopa. Oliivipuukin on ollut suunnitelmissa ostaa, mutta hoito vähän jännittää. Voisiko sitä pitää sisällä sen aikaa, että tarkenee laittaa ulos? Aurinkoa kaipaa varmaan sisälläkin runsaasti? Teillä tulee varmasti olemaan upea "roomalainen" keidas tänäkin vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä, siitä vaan oliivipuu-kaupoille! Niin aurinkoiseen paikkaan kuin mahdollista ja muista kastella & lannoittaa jo nyt. Ulos voit paiskata kun pahimmat pakkaset on ohi, oliivin sanotaan kestävän -10°C mutta veikkaan että silloin ollaan syksyssä ja ilmat ovat jäähtyneet vähitellen. Tuskin tykkää jos kevään uudet versot saa het pakkaskäsittelyn... Mutta ei tosiaan ole niin arka kylmälle kun vois kuvitella. Meillä jäi kerran viikoksi kasvihuoneeseen vaikka ulkona oli -15°C, huopiin käärittynä, eikä ollut millänsäkään :)

   Poista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig