maanantaina, joulukuuta 08, 2014

My hometown

Tänään on pakko livauttaa 
pikkuinen rakkaudentunnustus myös omalle kotikaupungille.

Sille (minulle) parhaalle kaupungille elää, tuntea juurensa, kasvattaa lapsensa.
Juuri sopivan kokoinen, sopivan vanha, sopivassa paikassa.

Turku,
my hometown!

Huomaan myös olevani pikkuisen sentimentaalinen kun olemme 
Joulun pois Turusta. Viime kerrasta on pitkä aika...

Kuvat on otettu kännykkäkameralla työmatkan varrelta, aamulla klo 8(sorry).
Nyt kysynkin, huomaatko sinä työmatkallasi oman kotikaupunkisi parhaat palat kun 
kävelet / nuokut bussissa / jonotat ruuhkassa?

Oletko pysähtynyt katsomaan talojen kauniita koristeleikkauksia,
ikkunoita, jouluvaloja, siltojen kaiteita? 

Vai onko työmatkasi / kotikaupunkisi niin jumalattoman tylsä ettei siinä ole mielestäsi mitään katsomista?
Onko se mielestäsi ruma kuin...well, keksi itse!

Lukisin mielelläni kommentteja siitä 
mikä on kauneinta / parasta juuri sinun kotikaupungissasi. 
Parhaan kommentin palkitsen perjantaina 
yllätyslahjalla!

Ja jos kukaan ei kommentoi, tää on ihan hirveän noloa ;(

Kuvateksteissä ajatuksiani aamukävelyn varrelta...
Mun kirkkoni. Se missä oon päässyt ripiltä, kiivennyt torniin (harvinaista), mennyt naimisiin ja lapseni on saanut nimensä.
Paikka jonka tuoksun tunnen, profiilin tunnistan ja jonka ohi olen kulkenut päivittäin melkein 50 vuotta.

Voi pääkirjasto! Otit siipesi suojiin 15 vuotiaan rakastuneen nuoren neidon + poikaystävän.
Istuttiin vierekkäin lukusalissa, nokka kirjassa ja käsi kädessä.
Rakkaus poikaan päättyi, kirjoihin ei koskaan :)

Aurajoki, koko homman ydin. Viimeisten 30 vuoden aikana ollaan ilolla seurattu kuinka Aurajoki on herännyt eloon aivan uudella tavalla.
Siltoja, jokilaivoja, lauttoja ja tapahtumia. Vuosittain kuljetaan museot ja markkinat, koko joen mitalta.

Cafe Art. Suku, serkut ja parhaat kahvit. Kirjastosilta- uusin tulokas joka sai armon silmissäni.
Inho muuttui ihastukseksi kun taapersin viime talvena tätä kautta töihin.
Suosikkiväylä!

Huomenta Lauri, iloitsen että sinäkin pidät Turusta.
Lintukoto on aivan ihastuttava lisä kaupungintalon puistikossa! Saisi jäädä pysyväksi :)

Kauppahallin läpi on PAKKO oikaista!
Nyt on jo niin kova nälkä ja kahvijano etten tälläkään kertaa selviä tyhjin käsin :)
Hallin tuoksut vie melkein jalat alta kun on kävellyt kirpeässä pakkasaamussa muutaman kilometrin!


Tässähän näitä, tunnelmia minun maailman parhaan kaupunkini aamusta.

Ja päätteeksi vielä yksi kuva parin viikon takaa lauantailta.
Hippanen lunta, savun tuoksu kertoo joenvarren joulumarkkinoista ja kahvin tuoksu leijailee nenään.

Kiss my Turku!
SannaSHARE:

32 kommenttia

 1. I kiss;) - ja minä en voi olla työmatkalla huomaamatta ympäristön kauneutta, kun työpaikan vieressä on Tuomiokirkko, Åbo Akademi, Brinkkala, Vanha Suurtori, Akatemiatalo...Turku on opiskelukaupunkini, työpaikkani on siellä, lapseni asuvat siellä - ja itse muutan sinne Kaarinasta heti, kun saan Isännän pään käännettyä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todentotta, niinhän se onkin. Sulla on kyllä aika mahtava sijainti työpaikallesi :) ...mutta ei se Kaarina niin kaukana ole, ja taidettiin just valita Suomen parhaaksi paikaksi asua :) Tosin ei siellä kyllä paljon kaunista ole... t: nimim. Veitenmäen koulun kasvatti

   Poista
 2. Vuosia sitten parasta tässä kaupungissa oli ohi ajavat rekat... Onneksi nykyään näkee kaunistakin, esim. kirkko, joen rannan kävelyreitti, Topeliuksen lapsuudenkoti, rådhuset ja kivat puistot. Kivaa, että mieli muuttui, olis täällä muutoin aika kurja asua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta sekin, iänmyötä silmä saattaa löytää paljonkin kaunista :)

   Poista
 3. Hieno kaupunki, vaikka väännettäisiin turkulaisista mitä tahansa vitsiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me turkulaiset ollaankin sitten ihan oman postauksen arvoisia! Mut se ei oo kaupungin vika ;)))))

   Poista
 4. Anonyymi12/08/2014

  Katselen myös samoja maisemia. T: Hirvensalolainen

  VastaaPoista
 5. Maalaismaisemat kuvittavat minun työmatkaani. Harmaa riihi kansallismaisemassa ihastuttaa aina, mutta erityisesti keväällä harvinaiseksi käynyt lehmälauma käyskentelemässä laitumella. Lähikaupunkini on Tampere, joka häviää viihtyisyydessään Aurajokivarrelle. Jos kaupunkiin pitäisi muuttaa niin Turku olisi kohde. Olisihan siellä tytär ja Åblogit. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai mikkää ny maalaismaisemaa voita! Mutta ihanaa jos Turkukin kelpais :) Tampere on kyllä mun lemppari heti kotikaupungin jälkeen!

   Poista
 6. Kauniit maisemat tunnin ajomatkan päästä meiltä!

  VastaaPoista
 7. Sydän on Turussa, vaikka asunto siellä on tyhjänä paitsi lomilla.
  Minusta Turussa parasta on Vartiovuoren puisto, tietysti jokiranta ja hassu murre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vartiovuori on kaunis, totta! Ja upeat näkymät yli Turun!

   Poista
 8. Turku on ainoa kaupunki, jossa olen asunut ja kaunis se todella onkin. Sydämeni on kuitenkin muualla, peltojen reunalla. Rakastan sitä, miten talvi-iltanana on pakko oman pihan pimeydessä jäädä ihailemaan taivaankantta, jota valaisee kirjaimelisesti tuhannet tähdet. Sellaista näkyä ei keinovaloin valaistussa kaupungissa näe. Oman pienuuden ylle taipuva maailmankaikkeuden laajuus tuntuu niin huumaavalta, että paleltuvien sormenpäidenkin uhalla on toljotettava pihalla niska kenossa vielä hetki. Täällä maalla taivas on jotenkin jylhemmin läsnä kaikessa. On tilaa nähdä. Taivaanrannan puna räiskyy toisinaan kuin tulessa ja ukkonen vyöryy valtaisana massana mereltä. Sen näkee (ja kuulee) tietokoneella töitä tehdessä portaikon pikku ikkunasta ja silloin tietää, että nyt on aika sulkea kone.

  Kyllähän sitä tulee katseltua kaikenlaista. Pakkasen kuuraamia takiaisia, ruskanpunaista lehtimattoa vaahteran alla... Mutta eniten rakastan tuota taivasta sen kaikissa väreissä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sari, kuulostaa siltä että sinä ainakin elät silmät auki! Ihanasti kuvailtu, kiitos!

   Poista
 9. Minullakin on ihastus Turkuun. Vaikka olen asunut Turun alueella noin 30 vuotta, aukeni silmäni ensimmäisen kerran vasta noin kymmenen vuotta sitten. Silloin aloitin opiskelut ja sain monta uutta ystävää muualta Suomesta, jotka näkivät tämän kaupungin aivan eri silmin (itselleni se oli jo niin arkea): Kerran yksi pohjanmaalta saapunut ystäväni sanoi minulle siinä kaskenkadun ja itäisen rantakadun kulmassa että katso miten upea talo ja arkkitehtuuri ja sillä hetkellä katsoin ehkä ensimmäistä kertaa maasta ylöspäin ja näin, että oikeasti WAU täällähän on tosi kauniita taloja ja rakennuksia :D siitä saakka Turku on kiistatta ollut kaunein kaupunki Suomessa. NIin maan tasolla kuin ylöspäin taivaallekkin katsoessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pitää vierailijan osoittaa mikä kotikaupungin tutuissa kortteleissa on kaunista :) Se toimii!

   Poista
 10. Anonyymi12/09/2014

  Turku on ihana niinkuin kaikki vanhat rannikko kaupungit :o) Omassa koti kaupungissani virtaa myös joki joka on todella kaunis, sitä pitää aina ihailla ja vanhat rakennukset ovat aina pop.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä joki pitää olla :) Matkustaessakin ollaan huomattu että ne kaupungit missä virtaa joki, tuntuvat heti kotoisemmilta. Tietää automaattisesti minne elämä keskittyy :)

   Poista
 11. Anonyymi12/09/2014

  Viimeisen vuoden aikana olen oppinut katsomaan kotikaupunkiani tarkemmin, katsomaan ylöspäin ja vähän eri suunnista. Huomasin kauniit koristeleleikkaukset talojen seinissä, usein juuri siellä korkealla. Olen oppinut katsomaan kirkkoja, toreja, valoja. Raatihuoneen kaunista julkisivua ja vanhan kirjastotalon miljöötä sekä koskenrantaa valoineen. Kaunista on paljon, kun vain oivaltaa katsoa uusin silmin. Toivon vain, että täällä olisi osattu säilyttää vanhaa rakennushistoriaa, kuten muissa Suomen kaupungeissa. Ja juu Tamperehan tämä minun armas kotikaupunkini on :).
  t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kosken rannassa minäkin viihtyisin jos pitäis vaihtaa maisemaa :) Ja iän myötä sitä malttaa katsella ympärilleen, eikös totta?

   Poista
  2. Anonyymi12/11/2014

   Juurikin näin :)

   t. Sanna

   Poista
 12. Voi Sanna, miten kauniisti kirjoitit Turusta, jälleen kerran! Voin vain kuvitella mikä rikkaus on noin vahva tunneside ja juuret <3 Itsellä ei ole sellaista pysyvyyttä, joten kysymykseen jää nyt vastaamatta. Seuraavasta "etapistakaan" ei ole varmuutta, voi periaatteessa olla missä päin Suomea vain. Enää en edes haaveile loppuelämän juurtumisesta, sen verran takkiin on tullut, mutta niin käy joskus jos on tarkoitus :) Luulen ja uskon niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Taru, aina ei tiedä minne ne juuret asettuu lopulta. Tiedostan ja olen kiitollinen siitä että olen saanut asua syntymäkaupungissani koko ikäni, kaikilla ei ole siihen mahdollisuutta ja silloin kai pätee ne kuluneet sanonnat että "koti on siellä missä sydän on" etc. Halaus sinne :)

   Poista
 13. Minun kotikaupunkini on Jerusalem!
  Tyomatkaa minulla ei paivittain ole,silla tyoni on kotona.Sitten kun kaupungille lahden,ihastelen aina pienia yksityikohtia rakennuksissa,pienia kujia,kauniita ovia,ikkunanpielia...
  Vanhan kaupungin muurit sykahdyttaa aina ja kiertely vanhassa kaupungissa tuntuu minullekin yli 20 vuotta kaupungissa asuneelle kuin ulkomailla olisi!
  Vapaapaivanani saatan ottaa kameran mukaani ja kiertelen kuvaamassa sita kaikkea mielenkiintoista ja kaunista mita silmani nakevat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt pistit varsinaisen valttikortin! Jerusalem...niitä kaupunkeja jonne on mieli tehnyt menoaan nuoruudesta asti. Jonakin päivänä...
   Tiedätkös, tuo kameran läpi katsominen on avannut minunkin silmiäni! Hyvää loppuvuotta Jerusalemiin!

   Poista
 14. Kuules Turun plikka. Ei o työmatkaa, joten en kehu sillä, mutta on se kuule viehkoa käydä päiväsaikaan postilaatikolla ja haistella raikasta maalaisilmaa. Jos ohi menee traktori paskasäiliön kanssa, ei o ilma kovin raikas ja jos tuulee lounaasta haisoopi navetta. Mut muuten on ihan raikasta. Joutsenet ja hanhet kailottavat järvellä, nyt on tosin ollut vähän jo hiljaisempaa - olisivatko kääntäneet nokkansa kohti eteläisempiä seutuja. Mut mitäs täs muuta. Kyl mää vaa niin pal kauhhiast tääl landel viihdyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuleeko Tampere, täällä Turku! Paska se haisee välillä Turussakin, useimmiten syynä kaatopaikka ja helle :) Landella on hyvä olla ja tuo sun kadehdittava työmatkas kuullostaa mainiolta!

   Poista
 15. Onx tämä nyt joku Turku- Tampere kisa. Tampereella asunut melkein koko ikäni,nyt kaks vuotta Viialassa. Turussakin käyneenä, en tosin asuneena, voin sanoa kummallakin on puolensa. Tampere nyt vaan taitaa möhliä: en kannattunut tunnelia, enkä myöskään pidä ratikkaa tarpeellisena. Jos taloustilanne on huono, kannattais aina miettiä. Työmatkaa mulla ei enää ole. Täälä Viialassa on esimerkiksi kaunis Haihunkoski, maalaistunnelma ja hyvät junayhteydet Tampereelle ja Turkuun. heh! t Riitta ps. kiva kuvaus Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä hassuakaan, nämähän ovat ystävyyskaupunkeja :) Pääasia että musitaa avata aina sillointällöin silmänsä ja löytää se kauneus ympäriltään! Hyvää joulun odotusta Viialaan!

   Poista
 16. Anonyymi12/14/2014

  Rakkauteni Turkuun...
  Syntyi vuoden aikana, jolloin muutin sinne eronneena, työttömänä ja yksin. Asuin keskustassa, korkealla kerrostalossa. Vietin aikaa kahviloissa, kirjastossa ja usein aamuisin kaduilla kävelyllä kun kaupunki ei ollut vielä kunnolla herännyt. Ne aamut��
  Oman elämän läpikäyminen, sisällä heräävä halu rakastaa ja elää.
  Se kaupunki on niin kaunis ja kaikki tuo teki siitä vielä kauniimman.
  Uudet haaveet, elävä musiikki, kahviloissa istuskelu ihmisten kiirettä seuraten.
  Aikaa ja tilaa minulle itselle kasvaa.
  Olen muuttanut ko pois ajat sitten, mutta aina siellä käydessä näen sen saman kaupungin kauneuden. Itseltä on hävinnyt kyky rentoutua ja nauttia niin kuin silloin. Usein mietinkin, voisiko Turku minut vielä parantaa��

  VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig