torstaina, syyskuuta 19, 2013

70-luku vs. nykypäivä

Tänään on vuorossa nostalgiapläjäys!

Niin...
siis 70-luvulla kannettiin matkoilta 
mm. sormustimia, lautasia, tuoppeja, likööripulloja, karvaisia kameleita...
Kaikissa luki Gran Canaria tai Torremolinos.Ne aseteltiin esille 3- osaiseen tummanruskeaan kirjahyllyyn.
Sellaiseen hienoon jossa oli baarikaappi ja sinne syttyi valot kun avasi oven ylhäältä alas 
niin että se muuttui baaritasoksi.
Siellä oli tietosanakirjat, Otavan IsoFokus, kaikki Alistair Macleanin kirjat ja 
Suuren suomalaisen kirjakerhon lyhennetyt versiot Agatha Christien rikosjännäreistä.
Ja tietysti mustavalkoinen TV ;)Alakaapit oli levennetyt ja niiden päällä olevalla tasolla oli ainakin 1 hedelmäkulho ja 1 maljakko.

Humppilan valmistamaa tummanruskeaa lasia, kultaisine 50v. laattoineen.
Muistatteko?
Mahtaako nämä tulla I.K.I.N.Ä enää muotiin?
Seuraavat Finelin kahvipannut, yhtä himoitut?
Kiskurihinnoiteltuina antiikkiliikkeissä?
Epäilen...Meilläkin oli sellainen kirjahylly, kameleineen päivineen :)

Muttamutta...
Onkos se omena nyt kuitenkaan niiiiiiin kauas pudonnut ja vierinyt sieltä puusta?

Olohuoneesta löytyy:

TV-taso, juu!
Siinä tietty telsu, juu!
Aalto-vaasi, juu!
Ja ympärillä matkamuistot, juu!
Jos nyt ei ihan kameleita niin läheltä liippaa!
Puuttuu enää Otavan Iso Focus...
eipä puutukkaan, se on läppärissä :)

Sillälailla somasti, nykypäivän "kirjahyllyssä".Totuuden nimissä, kirjojakin löytyy ja paljon
mutta ne on alakerran aulassa Lundian hellässä hoivassa :)

Että tämmöitä tällä kertaa...
Sanna
SHARE:

20 kommenttia

 1. Eiköhän ne vielä takaisin tule. Mä olen nimittäin huomannut, että koskaan ei kannata sanoa ei koskaan. Multa löytyy kotoa semmosia "kammotuksia", joita en ikinä uskonut hankkivani. Nytkin ihmettelen takaisin tullutta marmori ja kupari villitystä. En sitä itse vielä ymmärrä. Mutta takaisin tulleet ryijyt ja muut seinävaattet kyllä saavat hymyilemään. Olenkin miettinyt onko mummini ryijy vielä tallessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sissus kuule, kaikki ne mummolan värkit taitaa tulla uusiks! Täällä hämmästellään kans, välillä kovaankin ääneen ja sitten välillä syödään sanoja vatsan täydeltä :)))))

   Poista
 2. Anonyymi9/19/2013

  sssiis kaikkea löytyy...
  ja kivaa taidetta myös,persoonallista on,
  tykkään:)

  VastaaPoista
 3. Hihi... :)
  Mullon ollut se kolmiosainen hylly, mutta mä ostin siihen heti lisäosan! Ja otin ne prkleen lasiovet ja hyllyt pois. Kun mulla oli kirjoja....
  Mutta nostalginen pläjäys joo....pitäiskös mun kanssa postasta laiskuuttani mitä "matkamuistoja" löytyy....nyt kun ei jaksa edes miettiä, niin menis tämmöinen jonkun toisen valmiiksi pureskelema. Ekkai huonoo tykkää....mä mainitten että täältä rosmosin :D

  Hei, huomenna on perjantai!! Mihin taas hävis yks viikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. An mennä vaan, haastetaan samantien kaikki mukaan esittelemään matkamuistojaan ja vertaamaan vanhoihin Torren muistoihin :)

   En tiedä mihin hävis, ei oo näkyny tiistaita eikä keskiviikkoa missään. Joku tais pyyhkästä ne kalenterista ja sen takia mullakin oli Italian tunnilla läksyt tekemättä :) Oikeesti, kohta 50 lasissa ja löysin itseni kopioimasta läksyjä kaverilta :))))) Tuli niin tyttömäinen olo!

   Poista
  2. Mitäpä sitä ei tekis tyttömäisyyden vuoksi :D
   Vanhoilla ketuilla on häntä hyvin kauniisti kainalossa!!!

   Juu, haasteena lähtee kunhan mä kerkeen -piti pistää noi muut matkimiset ensin :/

   Poista
  3. Huomasin, hienot oli :) Vanhoilla ketuilla ;)))))

   Poista
 4. Ajan kuluessa kammotuksistakin saattaa tulla hyvin suosittuja. Niin se vaan menee. Nyt esim. sisustuksessa ja sisustustarvikkeissa kaiken on oltava vaaleaa. Alkaa olla aika persoonatonta ja tylsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei helvata, niinkös meinat että noi kirjahyllytkin vielä tulis? En usko :) Noh, jos nyt kaikki oli valkoista niin rehellisyyden nimissä täytyy sanoa että 70-luvulla ainakin kaikkien mun kavereiden kodissa oli tuo samanlainen hylly samoin koristein. Persoonatonta, juu, ja sen lisäksi vielä rumaa? "Makuasioista ei voi kiistellä mutta huonosta mausta voi aina huomauttaa"- sanoi äitini aikoinaan (sama nainen joka osti osamaksulla tuollaisen hyllyn)!
   Just!

   Poista
  2. Anonyymi9/20/2013

   Niin, minusta onkin kivaa täällä blogimaailamssa se, että voi siivuuttaa ne asiat mistä ei tykkää ja viipyillä siellä mistä tykkää ja viihtyy. Itse viihdyn "teillä".

   Poista
  3. No voi kiitis, tervetuloa vaan "meille" :)

   Poista
 5. Anonyymi9/19/2013

  Mun lapsuuden kotona oli tuo ja ne tietokirjat siinä ja pari muuta kirjakerhon kirjaa. Sitten oli ne kristallimaljakot liinan päällä ja teneriffalta tai jostain sieltä päin ne matkamuistonuket ylimmällä hyllyllä. Ja lisäksi oli Festivo kynttilänjalat ja niissä pallokynttilät. Nyt mulla on niitä kynttilän-
  jalkoja kerättynä. Apua, tuleeko nuo hyllyt seuraavana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumalsiunakkoo! Mä tajusin just että oon pyytänyt siskolta synttärilahjaksi niitä festivo-kynttilänjalkoja! EEEEEIIIIII! Alkoiko tästä nyt uusi trendi????? ALanko katselemaan noita maljakoita sillä silmällä????? Kierrätyskeskuksesta kirjahyllyä???? EEEEEIIIIIII!

   Poista
 6. Muistan kyllä liiankin hyvin, sillä minulta löytyy kotoakin vielä noita lasikapistuksia - itse olisin jo ajat sitten heittänyt hunningolle, mutta meidän Isännän mielestä ne on hienoja - joo-o;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Arvaa vaan ettei mulla ole äidin perintönä noi samat kulhot hillottuna varastoon!?!?! Hienoja...ei just tällä hetkellä. Oliks se tarpeeks diplomaattista ? Voi sua, onkos oikein esilläkin?

   Poista
 7. Selvennykseksi vielä edelliseen kommenttiini, etten todellakaan itse huolisi noista vanhoista esineistä mitään kotiini. Tarkoitin lähinnä sitä, että eri vuosikymmenten aikaisista tavaroista jotkin aina palaavat uudelleen takaisin sisustukseen, joko alkuperäisinä tai uusiotuotantona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ymmärsin kyllä ja samaa mieltä olen kanssasi. Oikeastaan aika hassua miten jotkin vuosikymmenten takaiset esineet onnistuu pulpahtamaan takaisin ja toisia ei huolita uusiin trendeihin vaikka mikä olis ;) voi kun olis kristallipallo...

   Poista
 8. Meillä Vihervaarassa on noita kirjahyllyjä vallan kaksin kappalein. Mustavalko- tai muutakaan telkkua ei ole, mutta designlasia kyllä kerätään hyllylle :) Mä uskon vahvasti niiden muotiin tuloon :D En nimittäin raaski hyviä kirjahyllyjä laukasta poiskaan, kun kirjoja on kuitenkin hyllymetreittäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Kävin kurkistamassa teidän kirjastoon! Hyvin ne sinne sopivat, ihana tunnelma kirjastossanne :)

   Poista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig