perjantaina, lokakuuta 22, 2010

Kesämökki omakotitalon pihassa MTV3 Tila-ohjelmassa 2007

Ja tässä toinen ohjelma jossa Pikkutalo oli pääosassa :)

Voiko olla hauskempaa ideaa kuin kesämökki omalla pihalla? Oma pihapiiri on rakas, mutta kesällä pitäisi päästä mökille... Lopputuloksena pihalla ollut vanha pikkutalo kunnostettiin perheen kesämökiksi. Nyt joka yö joku perheenjäsenistä nukkuu mökillä!
Mökin pihalla on kasvihuone, joka toimii myös kylpyhuoneena. 170 cm läkkipeltiamme on hurmaava kylpypaikka ja Helga-neiti voi kylpiessään maistella vaikka ananaskirsikoita, joiden sato on runsas.
Mökin terassilla kukoistaa maukas ja kaunis ruukkupuutarha laventeleineen ja muine yrtteineen. Ovet ovat kutsuvasti auki, joten käydään sisään. 

Sivusta vedettävä sohva toimii kahdenhengen vuoteena. Tyyliin sopivat pelargoniat viihtyvät auringonpaisteessa hyvin ja täällä ne myös talvehtivat, samoin kuin kylmää kestämättömät yrtit. Purjelaivojen kehyksinä toimivat roskalavalta napatut entiset liitutaulunkehykset. Mökin puuhyllyt ovat sukulaisten purkaman vanhan talon lattialankkuja. Ja yrtit ovat kuivumassa heinäseipäällä. Tiirataulu on ruotsalaisen Donald Rock-Hansenin tänne maalaama työ.
Pikkuinen keittiö on kesällä ahkerassa käytössä, vaikka kotitalon keittiö on toimivampi. Tänne emäntä kuitenkin mielellään astelee tekemään perheelle soosin ja muusin. Potut keitetään vanhassa punaisessa kattilassa, jota emännän äiti käytti samaan tarkoitukseen.
On muuten aika ekologinen idea tämä mökki omalla pihalla! Ei tarvita autoa matkustamiseen.

(Tila 25.4.2007)
Toimittaja: Hanna Sumari
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig