maanantaina, joulukuuta 04, 2017

Talven ihme - luminen lauantai

Talven ihmeeksi kai tätä voi kutsua nykyään jos joulukuiselle lauantaipäivälle osuu sekä lunta että aurinkoa. Näin pääsi käymään viime lauantaina, harmi vaan ettei ollut juurikaan aikaa lähteä kuvailemaan kaupungille.
 Sen verran kuitenkin aamusella ehdin että hipsin puutarhaan kamera kädessä, lippakioskiin napsaisemaan muutaman kuvan jouluvalmisteluista. Pikkuhiljaa etenevät...

Piipahdettiin viime viikolla hakemassa Viherlassilasta iso sypressi ulko-oven viereen ja samalla nappasin kainaloon varisettomia havuja ja puksipuun oksia. Siellä on tavattoman hyvät valikoimat kaikenlaista vihreää koristeluun, sammaleesta lähtien. Sitä kun ei saa kerätä metsästä ilman maanomistajan lupaa. Meillä sitä tosin kerätään takapihalta :)



Aika pienillä eväillä saa joulua loihdittua kasvihuoneeseen. 
Muutama havu ja pikkuisen sammalta, kynttilät palamaan ja siinä se.
Oisin niin mielelläni jäänyt näille sijoilleni istuskelemaan glögimukin ääreen.


Löysin viime vuonna tuon ison ison lasimaljan Kotilaiturista. Se on ollut todella monessa roolissa meillä, jouluksi iskin täyteen sammalta ja Broncosta ostamani turvallisen lasikynttilän sisään.
Aika simppeliä mutta tykästyin niin että nappasin tonkan kainaloon ja kannoin lopulta olohuoneeseen kakluunin eteen. Myönnettäköön, idean tähän toteutukseen sain Adalmiinan helmestä. Siellä sitä osataan käyttää sammalta... mutta siitä sitten ihan omassa postauksessa.



Muistin kuvata myös meidän ison ison ison joulukranssin joka sentään saatiin ripustettua hyvissä ajoin kadunpuoleiseen seinään ilahduttamaan ohikulkijoita ja kotiin tulijoita.
Hyvää jouluaikaa oman kadun väki!


VINKKI: Viime vuonna teetimme tällaisen ison ulkokranssin Kranssiaitassa mutta ihastuin tähän erittäin aidon näköiseen, tarpeeksi isoon, monivuotiseen kranssiin Loviisan aitassa ja koska näiden valojen virittäminen ja köyttäminen tuulenkestävästi tuohon kranssiin on melkoinen operaatio, sisälläni elää toivo että tämä olisi monivuotinen koristus.


Lumella on sellainen(kin) ihana sivuvaikutus että se peittää armollisesti alleen kaikki tekemättömät ja kesken jääneet syyspuuhat puutarhassa. Naamioi haravat, sulkee pudonneet lehdet syliinsä ja antaa anteeksi unohtuneet risut.





Turun talvi on lyhyt ja vähäluminen.
Tänä vuonna se osui lauantaiksi :)

Nyt mun pitää jatkaa työn tekoa että ehdin hetkeksi päivänvalossa
askartelemaan kasvihuoneeseen.

Kivaa viikkoa kaikille,
Sanna

SHARE:

8 kommenttia

  1. Ihanalta näyttää teillä. Upea tuo iso kranssi, toivottavasti se säilyy hyvänä useamman vuoden.
    Mukavaa joulukuun alkua Sanna ❤️

    VastaaPoista
  2. Anonyymi12/04/2017

    Ihailen aina näitä Sinun vanhoja esineitä ja liinoja. Annarina on aina aivan lyömätön joulutunnelman luoja. Oletko käynyt Iso-Puolalassa, vain saduissa on näin kaunista. Olen tehnyt sieltä niin ihania löytöjä ja kranssiaitan Mari on oikea luonnon ihme.





    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vaan! Sinne oli kiirus lauantaina :) Kuvat tulee blogiin torstaina, melkein pyörryin!!! Meillä on ollut Kranssiaitan kranssi kakluunin kyljessä jo varmaan 10 vuotena ja niin tulee tänäkin vuonna olemaan. Haetaan perjantaina ❤️

      Poista
  3. Lumi piipahti täällä nyt toista kertaa! Valoa toi ihanasti. Toivon valkeaa joulua! 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän me kaikki Tuija! Saataisko jos oikein toivotaan porukalla?

      Poista
  4. pipsa-muori12/05/2017

    Mekin saimme nauttia siitä ihanasta ,talvisesta, valoisasta päivästä lauantaina.Tänäänkin näyttää aurinko pilkistävän,siis oiva sää lähteä Tuomaan markkinoille<:Leppoisaa joulun odotusta Sanna<3

    VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig